Върнаха дете на годинка с 39,7C температура от болница, то получило гърч

Транспорнирали детето в друго лечебно заведение
24 яну 2023 12:41, Нели Христова
115
Върнаха дете на годинка с 39,7C температура от болница, то получило гърч
Снимка: Pixabay/ckstockphoto

Лекар в болница в Стара Загора върна дете на годинка с 39,7 градуса температура. За това разказа майката на детето в група във фейсбук.

"Снощи синът ни 1г и 7месеца вдигна температура в 3 през нощта, без други симптоми само това, дадох Нурофен и заспа. Сутринта към 8ч отново започна да вдига, тръгнахме незабавно към неотложния кабинет, при което имаше опашка чак отвън... Нямахме време, тръгнахме към болница Тракия, преглеждат го и мерят температура 39.7 градуса, при което докторката ни пита имаме ли нещо за температура, казвам да в колата отвън Нурофен и Панадол.Прегледа го и каза най-вероятно инфекция."

Докато се връщат към колата, детето получило гърч. От болницата обаче отказват да го приемат.

"Бягаме с него отново при докторката, казва тя: Бързо слизайте по стълбите към спешното! Слагат кислородна маска и дават лекарство за температура, след което пишат документи за прием в инфекциозно отделение... Попитах, не може ли при ВАС? - НЕ!!

Транспортират ни с линейката, следва попълване на документите около 40 мин(случеят е спешен!!!) Сложиха му абокат( 6 пъти докато намерят вена, от страх детето ги беше свило..) и взеха кръв за изследване, стаи няма свободни, сложиха ни в столовата без чешма... Сестрите се ядосват, защо пак пращат най - тежките случаи при тях... И ЗАЩО, детето не е прието там... ЗАЩО отново си прехвърлят топката и нямат ли жалост поне към малките деца!"

"И така, сега стоим и чакаме в тази стая (столовата) , резултатите и се моля детето ни да се оправи бързо, да има адекватно лечение, понеже те не знаеха с каква диагноза да го приемат: чревен вирус или мозъчен оток", пише още майката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
20
 
! Отговори
Пациент преди 1 година
Затова ядат бой.Малко им е.
61
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето това го нямаше преди 1989 г., преди, в омразния ви комунизъм?! Разбирате ли, младоци, защо е много силна носталгията по онези времена? Човешкият живот имаше стойност...
60
22
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Болниците трябва да са търговски дружества според препоръките на ЕС. На госпожата като не и харесва в тази болница да иде в друга. Демокрация е.
59
3
 
39
 
! Отговори
ASD преди 1 година
За всички вас, които пишат негативни коментари за майката - дано не ви се налага вашето дете да е в такова положение. В допълнение, нормалните хора защо да плащаме за здравно осигуряване, ако такова не е осъществимо и адекватно?
58
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да обобщим: ако се разболееш, ти си си виновен! Ако искаш помощ трябва да си платиш и тогава любезно ще ти обяснят, че ти си виновен и това е твоята карма, която сам трябва да понесеш. Ако не си ходил в мола, то ти със сигурност лъжеш и си ходил, защото там си се заразил. Ако имаш претенции да те приемат в болница, то трябва да си благодарен, че са те пуснали в столовата, защото ти сам си си виновен. А и ще трябва да си платиш.
57
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На дете с температура се дава аналгин и се слагат мокри студени кърпи, не се мъкне по болници, още повече, че са го приели какво точно друго се очаква
56
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майката да е мислила къде се е владика с детето и с какво го е заразила. Места по болниците няма от подобни безотговорни чyми и трябва да се радва, че й е обърнато внимание.
55
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да обобщим, за хората, които не могат да разберат елементарен текст. Още при първия преглед на детето е оказана помощ и е било насочено към отделение, според най-вероятната диагноза. Там детето веднага е било прието, въпреки че са нямали места в нормалните стаи.Майката е недоволна, защото детето не било прието където тя иска, и защото стаята в която са настанени не и харесва.
54
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно... Щом са се заели така да очернят майката в нета и да убеждават обществеността, че вината е нейна, значи са го отписали това дете... За съжаление този маниер на работа се наблюдава от години при безценните ни "лекари"... В такъв случай ще е най-добре майката да си вземе детето от тази болница и да потърси друга, ако трябва и в друг град, но с някой човечен лекар. Не трябва да се отлага, защото поведението им показва, че наистина са се нагласили да го затрият!
53
5
 
16
 
! Отговори
Злоба.нет преди 1 година
До до 47Ама ти сериозно ли? То че си ***... ама хайде от мен да мине! 2 са ключовите изречения в цялата история. Едно дете може да се разболее не само от мъкнене по софри, както умно се изказахте. Второ, за да имат лична лекарка значи са здравно осигурени, а щом имат пари и за частна, значи пък съвсем имат пари, и трето щом са се разтичали да си спасяват детето значи са малко от по-горните обществени слоеве и далеч от средата, която Вие изглежда така добре познавате.
52
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моментално разследване за майката къде е мъкнала бебето. Ако е ходила по приятелки и гости, 100 тояги на голо и сметката за болницата в стократен размер. Че взе да ми писва от безотговорни квачки, които мъкнат децата навсякъде по време на най-сериозния детски грип от както се помня и после оревават света как лекарите я изгонили от дадена болница. Пак добре, че не са я и арестували и не са й взели родителските права.
51
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как пък решихте, че майката е ходила в мола? Такова нещо не става ясно от написаното. Или гледате на боб?
50
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко сте силни и гневни срещу лекари, които са на по 60 и карат 12 часа смени. Ама дума не казвате за 23 годишния, който е изнасилил баба във Варненско. Без лекари ще останете, но на дърти години ще ви уважават. И тов щото сте толкова умни и можещи, че скачате не където трябва
49
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато детето ти е болни, ще стоиш в столовата и хоро ще играеш.Я разкажи предисторията. Сигурен съм, че бабата ти е звъннала, че детето е болно, докато си била в Мола.
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 45 Както искаш, разбирам, че ти е непосилно, ама поне твоите постове си чети, защото се излагаш така... :))
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От коментарите става , колко е катастрофално образованието у нас. Повечето са функционални неграмотни. Не могат да осмислят елементарен текст.За всички вас ; детето Е било прието в болница.
46
6
 
9
 
! Отговори
до 45 преди 1 година
Нито ще ти чета постовете, нито ме интересуват. Айде вазирай там и хейти лекарите. Нормално за необразованите.
45
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важно е да разберете към днешен момент едно нещо- текущият грип е катастрофа за малките. Спирайте ги от градини и училища, защото места за деца по болниците няма. Дори и в частните. С 40 градуса ще ви отпратят вкъщи. При първи симптоми- бърз тест от аптеката. Ако е Грип А, моментално тамифлу или някакъв еквивалент. Друго спасение няма за децата. Като човек с 3 деца го казвам. Здравето е в планината. Отпуск и на ски или на вилата.
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбирам защо бият лекарите. Правилно ги бият. Тези хора са огромни длъжници на обществото. Особено в последните няколко години.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 46 Само се чудя кой балък ти плаща толкова пари при тези дефицити, които имаш и както ти куца четенето с разбиране. Сигурно се изявяваш добре в други области. Прочети пак поста, който охейти така злобно и ако капацитетът ти позволява може и да разбереш каква ти е грешката.