Върнаха дете на годинка с 39,7C температура от болница, то получило гърч

Транспорнирали детето в друго лечебно заведение
24 яну 2023 12:41, Нели Христова
115
Върнаха дете на годинка с 39,7C температура от болница, то получило гърч
Снимка: Pixabay/ckstockphoto

Лекар в болница в Стара Загора върна дете на годинка с 39,7 градуса температура. За това разказа майката на детето в група във фейсбук.

"Снощи синът ни 1г и 7месеца вдигна температура в 3 през нощта, без други симптоми само това, дадох Нурофен и заспа. Сутринта към 8ч отново започна да вдига, тръгнахме незабавно към неотложния кабинет, при което имаше опашка чак отвън... Нямахме време, тръгнахме към болница Тракия, преглеждат го и мерят температура 39.7 градуса, при което докторката ни пита имаме ли нещо за температура, казвам да в колата отвън Нурофен и Панадол.Прегледа го и каза най-вероятно инфекция."

Докато се връщат към колата, детето получило гърч. От болницата обаче отказват да го приемат.

"Бягаме с него отново при докторката, казва тя: Бързо слизайте по стълбите към спешното! Слагат кислородна маска и дават лекарство за температура, след което пишат документи за прием в инфекциозно отделение... Попитах, не може ли при ВАС? - НЕ!!

Транспортират ни с линейката, следва попълване на документите около 40 мин(случеят е спешен!!!) Сложиха му абокат( 6 пъти докато намерят вена, от страх детето ги беше свило..) и взеха кръв за изследване, стаи няма свободни, сложиха ни в столовата без чешма... Сестрите се ядосват, защо пак пращат най - тежките случаи при тях... И ЗАЩО, детето не е прието там... ЗАЩО отново си прехвърлят топката и нямат ли жалост поне към малките деца!"

"И така, сега стоим и чакаме в тази стая (столовата) , резултатите и се моля детето ни да се оправи бързо, да има адекватно лечение, понеже те не знаеха с каква диагноза да го приемат: чревен вирус или мозъчен оток", пише още майката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълните болниците, а после лекарите ви са виновни! Ако всички деца в България с 39 градуса влизоха в болница, нямаше да стигнат местата в отделенията в цяла Европа.
21
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От статията се разбира,че в първата болница детето веднага е било прегледано, пуснато му е О2 и веднага е било насочено към Инфекциозна болница. Вероятно са мислили за менингит, предвид гърча, а менингита се лекува именно в Инфекцозно отделение.Там детето веднага е било прието и макар,че нямало места са го настанали в стая без WCОт всичко написано става ясно, че майката не е доволна, защото детето не прието там където тя иска и защото условията не са като в мола, където прекарва времето си
20
12
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
По принцип антиваксърите мряха по стълбите и по принцип е правилно. А за връзкари не ми се слуша- песента на аутсайдера бачкер. Връзкари или не- отделенията са претъпкани, защото новият грип е ад за децата.
19
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как няма да върне като болниците са препълнени с деца?! Места НЯМА. Разберете го, плоскоземни антиваксъри бедняци. Разбира се, за сериозните платци на данъци места има в частните болнииц.
18
6
 
3
 
! Отговори
Лекар"спец" преди 1 година
Нормално, все пак 39,7 не е 40 градуса!
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има всякакви . Една позната даде 50 лв на доктора за информация за близък само , явно така стават нещата . И тогава се усмихнал доктора , че така трябвало . Разни такси за отделения , всевъзможни такси измислят . За това имат по 1000 болници .И всяка година по една нова .
16
0
 
8
 
! Отговори
Дано преди 1 година
Детето оздравее! Така е навсякъде, не само в България. Системата е такава. Преживяла съм го и знам.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13 Друго си е да лекуваш кихащи по телефона и да прибираш пътеки и бонуси по два бона. Мафия!Пътека се плаща. само ако болният е приет в болница. За домашно лечение няма пътеки
14
2
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НУРОФЕН Е ДОБРО ЛЕКАРСТВО НО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО!! ПРОПОЛИС НА КАПКИ НЯМА ДА НАВРЕДИ!
13
7
 
14
 
! Отговори
Ааааа преди 1 година
Дреме мив идиотската ти Германия как е. *** там с детето си като искате. Тук не трябва да е така. В Германия как ти оправят зъбите знаеш ли ? С мнооооого пари които нямаш. Затова търчиш тук тъпир *** германски
12
17
 
10
 
! Отговори
Германия преди 1 година
В Германия също не приемат децата в болница при температура 39.7 градуса. Изписват Панадол за деца и други за сваляне на температурата. Много шум за нищо от психясали,жадни за внимание,самотни майки.
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е да лекуваш кихащи по телефона и да прибираш пътеки и бонуси по два бона. Мафия!
10
7
 
15
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 1 година
При нас докторите не бяха бизнесмени, бизнесмени нямаше въобще. При нас докторите се кълняха в Хипократовата клетва и ние следяхме дали я спазват. Ако не помагаха на хората, ако не ги лекуваха с всички сили и възможности, веднага биваха разследвани. Само един смъртен случай да имаше болницата и всичко се разследваше. Грешки не бяха допустими. Не и в тази професия. Доктор да върне болен ли ???? Това означаваше да се самоубие. Да му иска пари ли ???? Белене го зовеше. И българите бяха над 9 000000
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прехвърлянето на топката е най-опасно при здравето.. Иначе навсякъде се практикува това с топката, и навсякъде трябва да валят шамари!!!
8
14
 
12
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Тази жена явно няма никакъв опит или няма родители. Сякаш тя е единствената, на което детето вдига 39-40 С. А как досега 3000 години хората са се оправяли без нурофен ? Ледена вана или мокри студени кърпи. Ама за всичко докторите са виновни.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха сега български майки юнашки РАЖДАЙТЕ ??????..........
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако детето имаше и Ковид-19, изобщо нямаше да го приемат. От пътеката за Ковид-19, болниците губят много пари.
5
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някои овце излизаха всяка вечер и ръкопляскаха за тия същите "лекари".
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много тъжно.Но такава е нашата действителност.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако детето беше с положителен тест за ковид, щяха да се карат коя болница да го приеме. Мафия!