Върнаха дете на годинка с 39,7C температура от болница, то получило гърч

Транспорнирали детето в друго лечебно заведение
24 яну 2023 12:41, Нели Христова
115
Върнаха дете на годинка с 39,7C температура от болница, то получило гърч
Снимка: Pixabay/ckstockphoto

Лекар в болница в Стара Загора върна дете на годинка с 39,7 градуса температура. За това разказа майката на детето в група във фейсбук.

"Снощи синът ни 1г и 7месеца вдигна температура в 3 през нощта, без други симптоми само това, дадох Нурофен и заспа. Сутринта към 8ч отново започна да вдига, тръгнахме незабавно към неотложния кабинет, при което имаше опашка чак отвън... Нямахме време, тръгнахме към болница Тракия, преглеждат го и мерят температура 39.7 градуса, при което докторката ни пита имаме ли нещо за температура, казвам да в колата отвън Нурофен и Панадол.Прегледа го и каза най-вероятно инфекция."

Докато се връщат към колата, детето получило гърч. От болницата обаче отказват да го приемат.

"Бягаме с него отново при докторката, казва тя: Бързо слизайте по стълбите към спешното! Слагат кислородна маска и дават лекарство за температура, след което пишат документи за прием в инфекциозно отделение... Попитах, не може ли при ВАС? - НЕ!!

Транспортират ни с линейката, следва попълване на документите около 40 мин(случеят е спешен!!!) Сложиха му абокат( 6 пъти докато намерят вена, от страх детето ги беше свило..) и взеха кръв за изследване, стаи няма свободни, сложиха ни в столовата без чешма... Сестрите се ядосват, защо пак пращат най - тежките случаи при тях... И ЗАЩО, детето не е прието там... ЗАЩО отново си прехвърлят топката и нямат ли жалост поне към малките деца!"

"И така, сега стоим и чакаме в тази стая (столовата) , резултатите и се моля детето ни да се оправи бързо, да има адекватно лечение, понеже те не знаеха с каква диагноза да го приемат: чревен вирус или мозъчен оток", пише още майката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в Германия не взимат деца с Температура за тях това е нормално.От неволята съм се научил 22 стайна температура и детето да пие течности хладки(нито топли нито студени). Вечерно време леки завивки дишащи ДО ГЪРДИТЕ ЗАВИТО РЪЦЕТЕ ОТВЪН(душове до 37градуса) . Може да му е хладно но да не Трепери.Панадол и нурофен на 4 часа се сменят (до една седмица). След Това ако има още температура на лекар. Дано съм помогнал.
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 80 Ами не, не ми казваше това. Казваше, че само заради парите нямало желаещи и затова трябвало да си търпим старите. А аз ти казвам, че има желаещи и за тия пари, но бързо се отказват като попаднат в тази работна среда с тези старите, които няма да се откажат от навиците си да гепят и не желаят да започнат на стари години да се учат да работят цивилизовано. Това е проблемът, а парите, за млад човек, който вярва, че може да има някакво кариерно развитие в бъдеще, не са чак такъв фактор.
80
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Абе, незнам да ама масови обяви за работа на мед.сестри. И стига с този лидл, там постоянно има огромни билбордове с обяви за работа - значи и от там бягат. А складаждиите им работят в база на над 100км от София, та работният им ден може и 14ч да змине. Пък отрудените мед.сестри на по три места. Как става тоя номер?
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За жалещите Тошово време, ще ви разкажа как беше в Либия по времето на неговия приятел. Кадафи. Либийците са същите питекантропи като вас и след всеки смъртен случай, обвиняваха докторите и се събираха на тълпи пред болницата. Та във по-големите болници - в Тропили, Хомс и др. в самата болница си имаше полицейски участък, където денонощно имаше полицаи с автомати.Когато *** се събираха пред болницата, полицаят излизаше, казваше им 2 думи и всички се разотиваха.
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 79 Точно това ти казвам. Няма желаещи. Една млада сестра, след 4 г ученен на 23 г ще започне с 1000 лв. Нощни смени, умиращи хора и умници като мамата от статията, че не успели да хванат абокат от 1 път. Сякаш това е математика.Алтернативата- нищо не учи, веднага след 12 клас се хваща касиерка. Заплата 2 000 лв, вечер си спи в леглото, и като се появят клиенти с претенции до небето, като пишещите тук, въобще няма са се занимава с тях, ами неандерталицте от охраната ще им сгреят бузите.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 77 Ами две познавам, които се пробваха, едната изкара малко и записа да учи фармация, защото реши, че не й се стои в такава отровна работна среда, а другата съвсем се отказа от каквато и да е свързана с медицина дейност. Така че сега ти ми кажи, а на теб кой ти разправя, че всичко е цветя и рози, перфектно си е, само дето няма желаещи?
76
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на бай Тошо такива безобразия нямаше. На ви сега демокрация!
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 75 И кой ти ги разказа тези приказки ? Леля Гичка от 5 етаж ли ?Не знам за какви " отношения" говориш, ама старшите сестри на на 65+ г.И че има корупция в болниците има, ама консумативите не са обект на това, те са стотинки и трябва да откраднеш един ТИР със спринцовки да имаш някаква печалба.И не- желаещи млади момичета за сестри няма. Те или отиват на запад или стават касиерки в ЛИДЛ.
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 74 " аз като бях с ковид лежах в един коридор в Пирогов"Що не си тръгна ?
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 72 Абе да ти кажа, желаещи има, но бързо се отказват като видят странния ред в нашенските болници - като видят, че старшата сестра най-много "усвоява" и всъщото време тя коли и беси, защото има "отношения" с шефа, като на няколко пъти им се наложи да се разписват, че са получили консумативи, а не са получили такива, като видят как се "лекува" според това пациентът платил ли си е или не, и че положението е безнадеждно... Така че прав е човекът, че старите трябва да се сменят
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз като бях с ковид лежах в един коридор в Пирогов
71
5
 
7
 
! Отговори
Млада мама преди 1 година
И аз бях в болница. Ужасно е. Няма интернет и 2 дни не съм влизала в Инстаграм !
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Майко "и да идват млади хора, на които им е жал за пациентите."И кое младо момиче , ще дойде да ти работи като сестра за 1 000 лв ?По- добре касиерка в ЛИДЛ. 2000 лв, нито ще учи, нито ще дава нощни смени, нито ще се занимава с ненормалници като теб ?
69
4
 
5
 
! Отговори
мозък личинка преди 1 година
Не се научила да пише правилно, нищо не се разбира, но и тя праща горещи репортажи...
68
5
 
5
 
! Отговори
нее преди 1 година
Още една личност, която се мисли за център на земното кълбо. Когато си притеснен и на зор, мислиш да се спасиш и благодариш. Щом се тръгнал да пишеш дописки по нета, значи ти няма нищо. Ако беше другаде, какво внимание щеше да получи и на кое денонощие?
67
5
 
10
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е ЗБЪРКАНА СЛЕД 1987Г. НЕМОЖЕ ТРОИКАДЖИИ ДА СТАВАТ ЛЕКАРИ.НЕМОЖЕ ДА СЕ ОДКАЗВА ПОМОЩ НА НИКОИ БОЛЕН БЪЛГАРИН.РОМИТЕ НАИ-ДОБРЕ СА СЕ ОПИЕНТИРАЛИ КАК ДА БЛАГОДАРЯТ НА НЕГОДНИТЕ"ЛЕКАРИ" ДА ПОСЛЕДВАМЕ МАСОВО ТЕХНИЯТ ПРИМЕР.
66
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майката е трябвало да следи температурата на всеки 30 минути и да е готова да я свали с подръчни лекарства. Обикновено нестероидните противовъзпалителни вършат чудесна и бърза работа в случай на висока температура. Има ги във всяка аптека по много. От тук насетне след като температурата е овладяна е трябвало да се обърне със спокойствие към лекар. А тя е чакала малкото да прерита буквално с 40 градуса. Добрата новина е че малките деца са невероятно силни и обикновено преживяват.
65
7
 
17
 
! Отговори
Майко преди 1 година
До Анонимен 58 и 59Вие явно не сте гледали деца да знаете какво е детето ти да се отпуска в ръцете ти и ти да се надяваш да му обърнат внимание. Ето затова ги бият....Като на дебелогъзите сестри не им се работи да идат да метат улиците и да идват млади хора, на които им е жал за пациентите. И не комунизма ни трябва, а да се уринат пенсионерките сестри дето са свикнали през комунизма да взимат на ръка пари. Дано детето се оправи бързо, стискам палци.
64
3
 
13
 
! Отговори
казвали са ми преди 1 година
Тракия е частна болница, ако случая не носи добра печалба не се занимават. Дете или не, играят парите.
63
2
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Бялата мафия е много по-опасна от наркомафията.