Зимата дойде! Очакват ни ледени дни, сняг и до -17 градуса

Лом е абсолютен рекордьор по натрупана снежна покривка със своите 29 см
6 фев 2023 14:58, Йоана Цонева
41

С ниски температури и студен вятър започна февруари, като през последния уикенд видяхме и сериозни валежи от сняг.

"Предстоят ни ледени дни с обилни снеговалежи в някои райони. Температурите ще се понижат стремглаво още в понеделник" заяви синоптикът Александрина Янкова пред Bulgaria ON AIR.

"На места в северозападните и северните райони те може да достигнат до минус 12 - минус 15 градуса. Обявен е жълт код в почти цялята страна заради ниските температури. В района на Сливен кодът дори е оранжев заради очакваните силни пориви на вятъра", каза тя.

По думите ѝ във вторник температурите ще паднат още.

"Ще бъде много студено в западните и северните райони. В Плевен и Кнежа се очаква сутрешните температури да достигнат до минус 16 - минус 17 градуса. Максималните ще се движат около нулата", поясни тя и допълни, че няма условия за мъгли.

Още по темата
Янкова отбеляза, че Лом е абсолютен рекордьор по натрупана снежна покривка със своите 29 см. По високите части на планината покривката е 50-60 см.

"Подобрение на времето можем да очакваме в петък, когато температурите ще започнат да се повишават. Максималните ще бъдат в интервала между 8 и 12 градуса", прогнозира тя.

Дългосрочните прогнози сочат, че към средата на месеца времето ще се успокои - ще има разкъсана облачност и наличие на повече слънчеви часове. В края на февруари отново ще се усети захлаждане, което може да обхване и началото на месец март.

Южните ни съседки също ще бъдат сковани от сняг и студ. Интензивни снеговалежи ще има в северозападната част на Турция и в южната част на Гърция. В Румъния пък температурите ще паднат до минус 22 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
12
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
Ваканция, драги ми смехурко, се дава при липса на средства за отопление или при грипна епидемия. При тези ниски температури вируси НЕ виреят.
15
1
 
10
 
! Отговори
доналд преди 1 година
До Анонимен Я стига!!! Гротеска, гротеска, но тези джуки на всички в ясно за какво служат най-добре.
14
11
 
6
 
! Отговори
42 преди 1 година
А ваканция за учениците или чакаме зорлем да ги разболеем...
13
2
 
20
 
! Отговори
Драгомир Ясенов преди 1 година
Синоп*ичката си я бива, даже когато говори за мразове и бури. По става за креватни бури.
12
1
 
46
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
Абе за моя "късмет" две поредни зими в казармата през 85 и 87 тепературите бяха минус 24 и минус 27 градуса! Краката и ръцете - "кочан", а носовете и уште с мехури като при изгаряне! Мани, мани..., само кът съ сетя и мъ втриса, толкоз студ не бях брал, ей!
11
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синоптичката изглежда гротескно. Млади момичета, излезте малко от този чалгарски стереотип, Българката, от което и да е списание от 80-те години, е по-красива от това, което е днес. Тези хирурзи, силикони, филъри, екстеншъни и прочее само пънят джоба на клиниките. Резултатът е бедствен....
10
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ви ли писна да всявате паника абдолютен рекорд егати рекорда цели 29 сантима сняг, вие добре ли сте?
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Климатични промени, не климатично затопляне! Ледена епоха се завръща! Новото нормално време.
8
4
 
19
 
! Отговори
Айтита Майтита преди 1 година
Пък който има пачки и кюлчета, е такива красиви синоптички и плеймейтки ще му топлят кревата :)
7
1
 
15
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 1 година
Ъм, чистито! Пак добре, че е дошла.
6
3
 
9
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
То ски сезонът трябва да започне.
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уедарката не работи и няма уед.
4
5
 
2
 
! Отговори
Има 15 жертви. преди 1 година
15? Ужас, дано да се възстановят бързо харта! - не прозвуча добре.
3
12
 
11
 
! Отговори
До Инф.затъмнение! преди 1 година
Ае момче ли си момиче ли си или и ти не се знаеш какво си!? Глей ся! Толкоз си се объркал да ти платят някой и друга копейка за пост, че пишег глупости в статия за прогнозата за времето в следващите няколко дни! Бре земте малко от малко путинарите да се понаучите бре!!!??? Тука за време иде реч!
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зимата дойде през февруари, падна 5-6 см. сняг и по телевизията казаха, че температурите три дни няма да надвишат нула градуса. Това докара до истерия управници, *** и целокупното софиянско население. Боже, пази България!
1
16
 
26
 
! Отговори
Инф.затъмнение! преди 1 година
Властта в Киев продължава да се разпада . . .След идеолога на укро-нацистите Арестович, оставка в петък подадеи министъра на отбраната Резников.Същият който влезе в министерството по ботинки,а излиза с тлъста банкова сметка надхвърляща 1 400 000 000 долара!На кмета В.Кличко /притежаващ доходи от 800 000 000 долара/ и неговите приближени е излязла вече заповед от Президентството за обиск в домовете и служебниите помещения.Докато руската армия напредва!Днес е превзет и Николаев!