Някои храни в България са по-скъпи дори от тези в Люксембург

Сравнение на някои основни продукти
8 фев 2023 11:42, Росен Стойчев
189
Някои храни в България са по-скъпи дори от тези в Люксембург
Снимка: БГНЕС

Цените на някои храни в България надминаха дори тези в Люксембург или иначе казано в магазините на най-бедната страна в Европейския съюз, каквато е България, е по-скъпо отколкото в най-богатата страна в Европейския съюз - Люксембург, съобщи БНТ.

Още по темата
Ако брашното у нас може да бъде намерено за 3,29 лв., то там цената му без промоция е 2,13 лв.

Захарта, която тук е около 2,60 лв., там е 1,85 лв.

Това са само една малка част от сравнението между България и Люксембург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
11
 
! Отговори
До 134 преди 1 година
А мен какво ме интересува,че няма кой да бачка..Щом не оценяват труда ми напускам и отивам там,където ще бъде оценен.Е,освен ако за нищо не ставам.Но тогава съм си заслужил ниската заплата.
114
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се притиснат веригите, които внасят храните, ще има липси и още по високи цени, а могат и да се оттеглят от България, тогава ще има дефицит на вносни храни! Това ще е още по зле! Решение е български вериги да ги конкурират за български стоки! Самите производители да продават стоките си като съкоопериране между тях Производ. Кооп! Във всеки квартал по едно хале!
113
2
 
9
 
! Отговори
До 127 преди 1 година
А прочете ли какво пише на етикета на Нутела?-произведен с палмово масло.Тоя б..к никога няма да го дам на детето си,даже и без пари да ми го дават.По-добре сама си го направи,ако искаш да се храниш по-здравословно.
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 121 Като напусне кой ще бачка. Не виждаш ли че търсят бачкатори само но няма кой. Сички станаха с фирми и никой не иска да бачка.
111
0
 
12
 
! Отговори
Непознат преди 1 година
Разпространявайте, нека видят!Това олио е снимано снощи във Франция (Krem Yo), произведено от българска фирма до Ямбол.Със печалбата на превозвача до Франция + печалбата на посредника + печалбата на магазина, то струва 1.20. В същото време у нас същото олио под 5 лв не се намира, дори в Ямбол, на километър разстояние от производителя.Значи, правете сметка колко е РЕАЛНАТА цена на олиото, и колко изкуствено е надута у нас, щом след всичките разходи от България до Франция, струва 2.35 лв. за литър! Вероятно е под 1.80 лв., колкото беше и у нас преди "войната" И се продава на французите
110
3
 
2
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
Вече ти обясних,че не правителството,а отделните фирми определят заплатите,тъй като са частни.Наистина ли си малко умен и трябва много да ти се обяснява или си гербав фен и си търсиш причина за протест.Всеки работник или служител може да организира протест срещу своя работодател или да напусне.Това е вярното поведение?
109
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 127 Ако гнутелата е 12 лева прекупвача я купува за 6 лева от Германия, защот в бг няма гнутела. В бг се закри сичко което произежда и само ИТ копат крипто.
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иначе нее няма спекула, какво е това ? Таван на цените ? Да не съм чул ! Това е абсурд !
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ситуацията в БГ, но и в Европа като цяло, започва да напомня тази в края на ВСВ. А е рано, много рано.
106
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали точно на производителите им даваха компенсации за тока и газа . Какво стана , взеха компенсациите , които са от нашите данъци и за благодарност вдигнаха цените . Двойно ни прекараха
105
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току що си взех от немския Лидъл Нутела големия буркан за 2.99 евро . В България бил към 12 лева
104
3
 
6
 
! Отговори
От хората преди 1 година
До 122-докато България е колонията на Европа ще е така.Дори и стоките от Европа идващи България са с ниско качество.Вината за това трябва да търсим в себе си,че няма кой да отстоява националните ни интереси.
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж ниски данъци, ниски разходи, малки заплати а пък цените високи? Как става тая работа? Някой върши престъпления с продажбата на храната и трябва да си получи заслуженото наказание. Но това няма как да стане докато държавата бездейства, освен ако народа не провисне някой друг престъпник по стълбовете.
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почти никой не работи на минимална заплата в Люксембург.Всеки който има професия и лиценз взима достатъчно за да си позволи не само най-нужното ,а и ваканции и други прищевки.Чиракуването е позволено ако децата желаят,помагат на фермери,земеделци и други-там може и минимално да плащат.Не случайно,когато се явиш на интервю те питат с колко мислиш ,че може да живееш добре там и запознат ли си с условията и ако не отговориш според очакваното какъвто и лиценз да имаш отпадаш!
101
0
 
6
 
! Отговори
кой ще краде тогава преди 1 година
До АнонименАко увеличат заплатите, кой ще краде тогава? Това е абсолютно корумпирана държава и се вижда от всички. Правителства и какво ли не... всичко е такова.
100
7
 
4
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Докато България е пета колона на руския фашизъм ще е така.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 99 Казва се маслиново масло - идва от маслина което идва от масло. Олио и зехтин са синоними на масло но са чужди думи.
98
1
 
6
 
! Отговори
държавата може преди 1 година
До Анонименда се намеси, както е в западна Европа. Има си цени, на които се изкупуват продуктите от фермите. Тия начело на държавата защо се правят, че не може или не искат да си развалят добрия бизнес начерно.
97
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива сравнения има в интернет между България и много други държави . Навсякъде е по евтино и то с много .Мога да дам примери , но вече сте ги видели . При нас освен спекула вече е бандитлък .Бойкотирайте и не пазарувайте нищо от никъде .
96
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали всичките сте ИТ-та с петцифрени заплати, криптоинвестори и т.н. Довчера обяснявахте, че щом в Европа се вдигали цените, така трябва. Не ви ли е вкусен вече спанака?