Някои храни в България са по-скъпи дори от тези в Люксембург

Сравнение на някои основни продукти
8 фев 2023 11:42, Росен Стойчев
189
Някои храни в България са по-скъпи дори от тези в Люксембург
Снимка: БГНЕС

Цените на някои храни в България надминаха дори тези в Люксембург или иначе казано в магазините на най-бедната страна в Европейския съюз, каквато е България, е по-скъпо отколкото в най-богатата страна в Европейския съюз - Люксембург, съобщи БНТ.

Още по темата
Ако брашното у нас може да бъде намерено за 3,29 лв., то там цената му без промоция е 2,13 лв.

Захарта, която тук е около 2,60 лв., там е 1,85 лв.

Това са само една малка част от сравнението между България и Люксембург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
47
 
! Отговори
9 преди 1 година
Вчера гледах Референдум по БНТ и имаше един професор, който развиваше теории, че ценобразуването не било на базата на спекула, а защото всичко се е вдигнало! Що някой не го пита примерно как даден кашкавал в Лидл струват 7 евро в чужбина, а тук същия струва 29.99? Или пък как 48 ролки тоалетна хартия от 17 лв струва вече 36, яйцата вече са 5лв и нагоре, пък млечните скоро ще са лукс! И тези ще ми обясняват,че инфлацията била под 20 процента и хич нямало спекула...
14
6
 
32
 
! Отговори
ФАКТ! преди 1 година
Зоров и Иван Ангелов пилето, ортаци на Бойко и монополисти на пазара в България, вдигат умишлено цените и после спасителя в бялата джипка уж ги сваля... Евала народе, 40 лева за кило кашкавал, лев за яйце и 4 лева литър прясно!!! Пак гласувайте за ГЕРБ този април!
13
1
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
да
12
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В това се състои промяната. Нали искахте промяна ... Всичко двойно и всеки гледа да не изостане от другия. Щом яйцата от 20 стотинки станаха 50, млякото от 1.50 на 3 лева, сиренето от 10 на 20 лева ... Всеки знае, че на Киро промяната е тази двойно ще плащате за всичко.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взимат и помощи да не забравяме, дори и тези които имат свръхпечалба както и тези които само изнасят и те имат помощи, иначе аз обмисля да се местя в Люксембург.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да спрем да купуваме, ама като всички магазини наоколо са надули цените, от къде да пазаруваме? Не ни е изгодно да ходим до другия край на града за да търсим складове на едро или нещо такова, от където да си пазаруваме на дребно, а и нямаме толкова свободно време.
9
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното както някъв дървен професор по икономика каза, че в Българското законодателство нямало думата спекула, съответно спекулата не съществува, всичко е нормално и няма нищо гнило в България. Сега си платете хляба който скоро ще е 10лв и киселото мляко, което ще е 5лв кофичката, сиренето което ще стане 50лв кг и кренвирша, който скоро ще продават насипно по 1лв на грам като ,че е кокаин. И ТРАЙТЕ РОБИ! ВАШАТА КОЖА МИРИЗЛИВА! ТРАЙТЕ! ДА НЕ СТЕ ПОСМЕЛИ ДА СЕ ОСЪЗНАЕТЕ! МИЗЕРНИ РОБИ!
8
3
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Без обиди ,но все пак народ подпримитивен народ слуги ,народ без мнение ,народ все метър да мине ,народ агресивен ,народ пиян ,народ дрогиран !Това е истина а да ли ви изнася не знай ,кажете че не е така ?
7
2
 
20
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Точно пък пример с цената на брашното да давате...килограм брашно в Билла е 1.19, а не 3.29. ви те, сирене, кашкавал, мляко, яйца...са 100-150% по-високи цени отпреди ковид кризата. И не ми казвайте, че инфлацията била 16% вземете заплатите отпреди ковид кризата и сега. Разликата е макс 25%. Вземете храните. Разликата е 100-150%. За какво говорим изобщо?
6
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната дойде, след като свалихме Бойко, България се оправи.
5
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България изкуствено надуха цените над 50%, за да ни оберат парите алчните спекуланти. Държавата също е съучастник в тази спекула.
4
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сопата трябва да играе в България или някое земетресение да изравни София.
3
18
 
10
 
! Отговори
koi преди 1 година
Пак ли Бойко е виновен? :)Искаме да сме прости и пак Киро да дойди!!!
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема е че химията е по-скъпа от естествените съставки.
1
0
 
26
 
! Отговори
Да, ама за сметка на преди 1 година
това пък, най-високата средна заплата за Европа е в Люксембург.