Млякото поскъпва, държавата трябва да действа

Това обяви Димитър Зоров
16 фев 2023 21:07, Росен Стойчев
92
Млякото поскъпва, държавата трябва да действа
Снимка: БГНЕС

Причината за увеличаване на цената на млякото в магазините е, че се повишиха всички разходи, които участват в производството. Това е голямата надценка с бонусите в края на веригата, която е при търговците и стига до 80%. Ударът и негодуванието на потребителите се понасят от производителите.

Още по темата
Това каза Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България, пред Нова.

"Там е крайният натиск за фермерите. Те произвеждат мляко, което продават под себестойността му“, посочи той.

По негови думи фермерите в България все повече намаляват.

Той каза: „Държавата трябва да се намеси. Дали ще е в целия модел, дали ще е с подпомагане на фермерите и предприятията, но не може да стои като страничен наблюдател, защото хората ще останат без работа.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже изчегъртаха ГЕРБ, затова сега живеете по-добре, радвайте се!! Две години не са на власт и живеете вече в рая, а?!? На този клоун Зоров искам да му кажа да си набие един голям отзад, цената на млякото по магазините била под себестойността му, че колко трябва да струва кофичка кисело мляко бе смотан-4 лв ли?!?!
59
9
 
11
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
България тъкмо се беше стабилизирала и я превзеха юмруците отровите черепите нексаджиите Дълго време държани извън властта съюзиха се и ето ти пълна разруха но за някои много богатства лукс живот и нова перспектива в парламента нищоправене и едни добри пари например ХАЗАРТА без образование без мисъл без никаква смислена дейност в парламента Разруха Кражби саботажи и важното вече няма качествени политици само алчни ламтежи
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мляко и производните само от малките магазинчета пазарувам - кисело мляко -1.40лв, прясно - 2.60лв, кашкавали около 20лв/кг. Бойкото и да им гледаме 'веригата'.
57
3
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Дайте да си кажем няколко истини.По голяма част от управлението на ГЕРБ бяха през добро за Европа години,2 милиона мигранти пращаха пари на родителите си които се вливаха в икономиката ни+Европа наливаше пари чрез европроекти и дори 5%от тях да стигаха до работниците,това пак си бяха пари които се вливаха в икономиката ни и за това държавата креташе въпреки глупостите на Герб.Но когато Европа зацикли с ковид кризата и после войната в Украйна и България моментално се срина в реалното си състояние
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички по веригата са алчни. Всички, без изключение. Китайците знаят как се действа. Тарторите на стадиона и куршум в тила.
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има си закон - колкото по-ниски са доходите, толкова по-високи са цените.
54
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямият проблем в България е, че 12 години ГЕРБ унищожаваха България. Сега берем плодовете на тяхното управление и поне още 10 години ще е така.
53
0
 
7
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
"Държавата трябва да се намеси." - Бъклгарският капитализъм и демонокрация катастрофират... не за първи и не за последен път... невидимата ръка на пазара къде е?
52
3
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 1 година
Севда така ли ви казва?
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да 52 Това е целта.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има нещо гнило тук.Онзи ден имаше репортаж и протестираха производителите,че нямало търсене,не искали да им купуват млякото и вероятно внасяли...Тези ше затрият българското производство.
49
9
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
А бе,Радев,как така все си за Русия,а все назначаваш антируски правителства,които разглниха фамилията на взаимоотношенията ни? И щонвсе мрънкяш,а не говориш като както подобава на Мъж Българин?
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлацията в другите страни се движи около 8-9% , като знаем техните доходи , едва ли име в тежест . При нас инфлацията се подклажда от спекулата , започнаха с олио , минаха през яйца , сега с млечни .Аз разбира се спрях да купувам и си вземам само най неоходимото , но трябва повече хора да спрат да пазаруват . Нали знете какво стана с интернет пазаруването , като взеха да ни мамят и как всички спряха и вече рядко пазаруват .Трябват си по високи доходи , но май не са съгласни да дават
47
8
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Проблемът е,че Кирчо,Кокорчо,Гълъбчо и тучето на пост шеф на МВР са всъщност назначени от едно и също "лице",което ИЗЛЪГА ,ЧЕ Е ЗА РУСИЯ! И двете поредби служебни правителства са масонски и антируски,следователно и антибългарски.Моля,всичко е пред очите ни! Радев се оказа една натовска карачка от селяндурски тип,която не знае какво е достойнство.Радев и Борисов май сеят едно и също зло.Шефът им е не-българинът Симеон Сакскобурготски,турцизирал и омерзил Майка България! НАРОДЕНЪ СЪДЪ !
46
1
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 1 година
Да, кюлчетата са добра инвестиция - 50 и 100 грама. Най-добре да са от швейцарските леярни Валкамби и ПАМП.
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банкянския похотливец с чекмеджета сега ще свали всичко. Нали затова си го избрахте. Големия победител. 3а 14-ти път би БСП. Нали това ви втълпяваха медиите му 12 години.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до номер 27 , разкажи малко повече , ако обичаш . Кои монети вземаш , какво количество е хубаво човек да има (горе долу като грамаж ) .Кюлчетата опция ли са .Просто с няколко изречения да дадеш информация
43
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега като ги няма Кирчо и Кокорчо кой увеличава цените на млякото?
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко пак на излъга преди изборите обеща че всички цени ще тръгнат надолу, айде ве борисов нали си първа политическа сила.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е кво стана бе, Герберасти. Нали свалихте Кирчо и Кокорчо. Сега крадливия неграмотен похотливец защо не ви сваля цените?