Полицията действа, търговците били предупредени

Проверки на борсите в няколко града
16 мар 2023 20:15, Росен Стойчев
8

Полиция влезе в няколко зеленчукови борси в София и страната. Проверките на "Икономическа полиция", БАБХ и НАП продължават.

Акцията се провежда в няколко големи града в страната - София, Пловдив, Благоевград и Стара Загора. Проверяващите минават през всички стокови борси и тържища, като проверяват за ценообразуването и произхода на стоките в търсене на нелоялни търговски практики.

Още по темата

Някои от по-малките складове в София останаха затворени, а някои търговци, които не пожелаха да застанат пред камерата на Bulgaria ON AIR, споделиха, че са знаели за проверките още преди да започнат.

"В момента тече мащабна проверка, която поставя началото на серия от проверки, които целят да установят фактическата обстановка, свързана със земеделските продукти, които се продават на българския пазар. И да се установи дали има причина за несъразмерно високите цени в търговията на дребно, в сравнение тази на едро", каза началникът на отдел към ГДНП - Георги Марински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всички проверки се знае още като започнат и това не е тайна за никого. Половината от складовете се затварят още при проверката на първия склад. Аз питам: Защо такъв склад не се запечатва веднага и да се налага служебна глоба на търговеца?
6
0
 
5
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Да започнат пт това кой е предупредил за проверката а те май не ги интересува най важното .
5
0
 
7
 
! Отговори
ха преди 1 година
и по пазарите ги предупреждават :) кое е учудващото ?
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги някой Ушев съобщава предварително като има проверки. И си прибира съответния рушвет после. Няма престъпление без участието на полицай.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехе нали имаше статия за проверки
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДРУГАРЬО БАКАЛИЬО ! СМЪКВАЙ ВЕДНАГА ЦЕНИТЕ ПОЛЗУ РОДУ ИНАЧЕ ГЛОБО
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откриха че водата е мокра с това "трговците били предупредени". Че кога не са били ? Не знам да има подобен случай в историята ни въобще