За европейски заплати трябва да работим като в Европа

Това обяви Васил Велев
23 мар 2023 15:34, Росен Стойчев
151
За европейски заплати трябва да работим като в Европа
Снимка: БГНЕС

Реалността се разминава със статистиката. Това е мнението на Георги К. Първанов, член УС Българската конфедерация по заетостта, изразено в ефира на Нова Нюз.

„Извадката, която НСИ ползват за ръста на заплатите за четвъртото тримесечие на 2022 г., показва, че има не много голямо повишение в IT-сектора - 15%. Реалността е много висок ръст на заплатите, рекордно ниска безработица и доходи, които са стъпка под нивото на инфлацията", каза Георги К. Първанов.

Според Васил Велев, председател на АИКБ, заплатите изпреварват инфлацията с няколко процентни пункта. „Българската индустрия се представи много добре миналата година.

Още по темата
За да имаме заплати като в Европа, трябва да работим като в Европа”, каза той и показа графика, според която ръстът на заплатите в индустрията у нас е най-голям.

По думите на Първанов през миналата година много работодатели са ползвали допълнителни придобивки – ваучери за храна, за фитнес, покриване на транспортни разходи, раздаване на бонуси и комисионни, допълнително пенсионно осигуряване.


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ние работим много повече и по добре от западноевропейските граждани
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този номер отдавна не минава, просто не искате да плащате.
106
0
 
3
 
! Отговори
Шарлатанин преди 2 месеца
Ами внеси си германци, англичани, испанци, скандинавци и т.н., плащай им седем-десет и повече пъти (в зависимост от квалификацията и образованието) и ще дръпнеш напред, комсомолец нас*ран!!! Мързеливите и непроизводителни българи, които се евакуираха в Европа, получават пет пъти повече и кой знае защо тамошните работодатели са доволни от тях.
105
2
 
1
 
! Отговори
007 преди 2 месеца
Докато се кумандва от комунистите европейски заплати през крив макорон
104
0
 
2
 
! Отговори
Работник преди 2 месеца
То не е толкова важен ръста а базата или не разбирате или така ви изнася
103
0
 
7
 
! Отговори
Мъррр преди 2 месеца
Г-н Велев знае ли че в много от "работните" европейски страни работната седмица е 35 часа? Аз съм за, са работим като европейците
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Велев,червен крадецо,според Евростат БВП на България е 60% от средното ниво за ЕС докато средна заплата е само 33% от средното ниво за Европа,за МРЗ там няма да говорим,тя е над 100% по ниска от средната такава за Европа!
101
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
На работника в България уж му работата калпава, а работодателят му милионер, че и милиардери от световна величина станаха, все за сметка на работника.
100
1
 
16
 
! Отговори
Общ работник преди 2 месеца
Велев, отново яко наглееш!! В Европа, разпределение труд/капитал - 30%70%. В България, разпределение труд/капитал - 9%/91%. Като започнете да заделяте от печалбата си достатъчно, ще ви работят хората както в Европа.
99
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вникакъв случай не приемам ,че Гюнтер е по-добър в работата от мен това са лъжи.
98
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе досега не съм чул за доктори и инжинери които бягат масово от Германия или Франция, но е ежедневие в Раша от бягащи доктори и инжинери. Ахахахахахахахахахахахахахаха.
97
3
 
14
 
! Отговори
Хан Драган преди 2 месеца
Ако и в Европата беше бъкано от комсомолци и ченгели като този, както в БГ, можеше и да докарваме повече от тях. Народна мъдрост:"Да пази Господ фашист да те бие, комунист да те храни и комсомолец да ти работи", А Честото!
96
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този човек е нагъл. какво значи това? Кой работодател плаща като в Европа че да иска да му се работи като в Европа? Пак тръснаха проблема на гърба на хората че не искали да работят. Не е вярно искат обаче при положение че им се плаща адекватно на икономическата ситуация и съобразно техния ценз и умения. Да не говорим че не ги осигуряват на действителни заплати и те губят стаж за пенсия. Малко на експлоатация мирише. А ко шъ каиш бе пръдльо?
95
0
 
32
 
! Отговори
До МНС преди 2 месеца
Ако обичаш,недей отъждествява въпросният индивид с"господин"още по малко пък с"бизнесмен"това човече е просто един назначен"капиталист"лице пряко отговорни за дереджето на което се намира България!
94
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вярно трябва да се спре краденето от работодателите
93
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами всъщност българския бачкаторработи повече от средния европейски бачкатор, но там нямат такава администрация, която да намалява толкова много осредненото КПД. Реформи трябват иначе тия които работят, съвсем ще изчезнат.
92
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ах ти шушумиго червена,вместо да гниеш по затворите като едно от лицата които разграбихте и разсипахте България,прогонихте милиони българи от страната,ти си тръгнал да го раздаваш ментор,докато позволяваме на елементи като тоя да дават тон на обществото и държавата България бял ден няма да види!
91
0
 
10
 
! Отговори
jewish преди 2 месеца
Този господин отгоре е объркан необразован фен на Станишев, който никога не е учил никаква политика, история, нито историческа социология, защото при принц с име Луи и дворец, построен на такъв в страната ...?
90
0
 
0
 
! Отговори
jewish преди 2 месеца
само да обърна внимание, че за "европейски заплати" с дворец построен на принц Уилям в Сафия "трябва да работите като във Франция при Луи 16", тъй като Уилям има второ име Луи, звучи обидноИ "историците" на партиите, като Игнатов, Станишев, дори и Гоце понякога, да се разкарат тъй като цялото политическо е пълно с некултурни, обидни и неисторични изказвания, сори
89
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз искам да го качи някой Български тираджий и да го разведе по логистични центрове и заводи. Да види как се работи. Работят шерпите... Румънци, Сърби, Турци, Българи, руснаци, и др. Но не и префърцунените евродженджери.