Чадъри и шезлонги по морето на места ще достигнат 50 лева?

Това показват първите резултати при новите търгове за отдаване под наем на плажовете
30 мар 2023 12:40, Стела Стоянова
82
Чадъри и шезлонги по морето на места ще достигнат 50 лева?
Снимка БГНЕС

Предложените цени за чадъри и шезлонги при новите търгове за отдаване под наем на плажове по Българското Черноморие достигат 50 лв. Това показват първите резултати от избраните фирми и подписани заповеди от министъра на туризма Илин Димитров, установи проверка на TravelNews в проведените процедури.

До момента са определени трима наематели от близо 50 търга, като конкурси се провеждат всеки ден. Плажовете се отдават под наем за 5 години.

Най-висока наема цена е достигната за плаж “Младост ММЦ Приморско“ от 251 900 лв. без ДДС на година. За победител е определена фирмата „Ем Би Би Турист“ ЕООД със собственик Михаил Борисов. Тя предлага максимална цена за чадър и шезлонг от 50 лв., показва заповедта на министъра. Началната цена на търга започваше от 117 153 лв. без ДДС.

На много от плажовете обаче ще бъдат запазени цените от миналата година, тъй като са достигнали пределната си стойност съгласно договора за концесия.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: моречадъришезлонги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49...В случая е факт, а не комплекс. Тепърва ще съберем попарата от мракобесното управление на Петков.
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
49 пич ще стане 1 година откакто падна правителството на Петков - ходи си избивай комплекса някъде другаде
42
0
 
12
 
! Отговори
Йо йо преди 1 година
Ще поискат и плажуващите да си почистват наоколо, .Наглост навсякъде в държавата.
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ще си седите без туристи,ние ще си ходим на свободните зони и плажове,в Гърция и Турция също!Вие си разправяйте после хъката мъката,че ще фалирате,нямате работа и няма държава!
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
50 е нищо ще плащам и 100 само за чадърче и 150 за шезлонх кафе по 10 лиева и бира по 25 кенче, ех живот ще падне на сънито
39
0
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Въпроса е колко хора ще достигнат до тези чадъри и шезлонги, защото разговори за чадъри и шезлонги показват на какво мизерно ниво е туристическия продукт. Има къде да си дам парите с кефпри тия не
38
0
 
25
 
! Отговори
Плажуващ преди 1 година
От 2 години (заради ковид) ходя на море в България. Стига ми толкова гавра с времето и парите ми. Тази година - Сицилия в началото на лятото и Кипър в края. Правете ги шезлонзите ако искате и 1000 лв. И после може да почнете да мрънкате защо на тях идват само украинци на които са им безплатни, защото ... нали....
37
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Да ме хванат за чадъра концесионерите, и чадър си нося и шезлонг си нося и апартамент си имам, Една стоинка няма да дам нито на мутро-хотелиери, нито на мутро-концесионери!
36
1
 
6
 
! Отговори
Борн преди 1 година
ИНФОРМАЦИЯТА НЕ Е ВЯРНА. ШЕЗЛОНГЪТ Е БЕЗПЛАТЕН , НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕ С ЧАДЪР КОЙТО СТРУВА 50 ЛВ.
35
0
 
6
 
! Отговори
Истина преди 1 година
След закон за надценката на цените, ще трябва да ги задължат толкова да бъде консумацията, колкото са чадъра и шезлонгите, а не да е чиста печалба!
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 20 години не съм стъпвал на българското кафявоморие и нямам намерение да ходя. Ходя в Гърция, Турция, Италия и ми е много по изгодно от колкото да пълня гушите на мутрите.
33
0
 
18
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
....да си Берат Лайката и концесионерите и хотелиерите и скапаната им крадлива шайка !!! За това хората ходят в Турция и в Гърция !!! Тука мутрите с хотелите ....да го духат !!! Крадци и тарикати само по нашето Черноморие !!! Отврат !!! Да фалират всички дано !!! Хич не ми пука !!!
32
1
 
18
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Все не разбрали коментирате . За 50лв след плажа си тръгвате с чадъра и шезлонга.За еднократна употреба са.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33 - Ами след 2002-а още е ранота, ама след 2012-13-а, особено с тея евтини полети ...
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Хайде в Приморско, хайде Бургас!" пак ще стане песен, за недостижими за повечето българи дестинации ... ралзиакта тоя път е, че Гърция и Турция са ни отворени.
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой нормален българин не ходи на море в България след 2002-ра година. Нормалните хора изобщо не ни интересува какви са цените на морето в България.
28
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ще и 200 да станат, не ми пука, аз ходя в Гърция, а там са безплатни.
27
1
 
20
 
! Отговори
Бачкатор преди 1 година
Аз бачкам тежка физическа работа 2 дена за да взема толкова. За нищо ще ми вземете 2 надника... Ни ви ща мирижливото море
26
2
 
24
 
! Отговори
= преди 1 година
Повече от 20 г. Ходя основно в Гърция,но разнообразявам с Турция и Испания. Особенно ми харесва Майорка през есента. Зимата ходих в Тайланд, Занзибар ме разочарова. Що се отнася да ла,йноморието, съжалявам, много го обичах, имам незабравими спомени от времето, когато беше нормално. Но не съм мазохист, заобикалям го отдалеч. Там местното население е отврат,а курортите ужасни
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще не ме вълнува. Не ползвам. По плаж и под слънце не лежа,нито е приятно, нито полезно. Купихме си къща до морето. Отиваме, къпем се и се прибираме на хлад.