Прокуратурата в Пловдив започва проверки за манипулирани избори

Това става по сигнал на Деница Чингарова
10 май 2023 14:35, Росен Стойчев
22
Прокуратурата в Пловдив започва проверки за манипулирани избори
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и започна проверка след изненадващо изявление вчера на председателя на общинската избирателна комисия в града през 2015 година Деница Чингарова. В пост в социалните мрежи тя твърди, че е била принудена да фалшифицира вота в полза на тогавашния кандидат на ГЕРБ Иван Тотев.

Още по темата
По думите на Деница Чингарова вече е била потърсена от главния секретар на МВР, за да се срещне с него и да го запознае с всички подробности по случая.

Бившата председателка на ОИК в Пловдив Деница Чингарова и днес общува с медиите само по телефона. Тя твърди, че сега е назрял момента обществото и гражданите на Пловдив да разберат истината за изборите през 2015 г. Чингарова отново посочи, че заплахите срещу семейството ѝ са реални и че срещу нея продължават активни мероприятия, съобщава БНТ.

От ВМРО заявиха на брифинг, че на местните избори през 2015 г. в Пловдив е сторено най-голямото зло - открадната е демокрацията. Съпредседателят на партията Александър Сиди настоя Деница Чингарова да бъде третирана като защитен свидетел и да ѝ бъде назначена денонощна охрана.

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО-БНД: "Всички тези факти говорят, че госпожа Чингарова най-сетне е получила някакво просветление на съвестта си. Много се надявам от нея да даде отговори как точно се е случила тази манипулация."

Настоящият председател на изборната комисия в Пловдив обаче заяви, че изборни нарушения през 2015 г. трудно биха били доказани.

"Прокуратурата прави проверка, но прокуратурата ще направи проверка единствено по твърденията за принуда, дали действително е упражнявана принуда, т.е. в рамките на тези административни производства по Изборния кодекс и по изборния процес, както се казва мачът е свирен."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Пловдивсигналвот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да не мислите, че последните избори не бяха манипулирани. ГЕРБ и ДПС купиха всичко каквото можеше да се купи и заплашиха много със загуба на работа или по друг начин. ГЕРБ не трябваше да са първи.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ГЕРБ са секта и мафия. Гешев да става защитен свидетел и да си каже всичко за Шефа. Шефа ще отстрани всички бивши приятели, ако почувства заплаха.
15
0
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 11 месеца
До Хайде сега В София последните избори, включително на районните кметове. Този на Сердика не е избран от избирателите! За кмета на Варна имам съмнения, но нямам преки свидетели и доказателства за фалишфицире на избора на Портних. За това е важно да изрежем тези "ракови образования" от местната власт за да спрат да имат лостове за тероризиране на цялата държава.
14
2
 
10
 
! Отговори
някой да признае преди 11 месеца
На всички е ясно, че ГЕРБ фалшифицират изборите. Показали са го много пъти. С фалшиви протоколи, фалшиви бюлетини, мъртви души и т.н. Също така ГЕРБ си купуват гласовете на онези от махалите. Както каза един бивш техен член - направо се хвърля целият чувал с бюлетини и се заменя с нов. Те затова толкова напъваха за хартиена бюлетина заедно с ДПС и БСП. Защото електората им е неграмотен, а и така по-лесно могат да купуват, фалшифицират и манипулират. В допълнение с корпоративния им вот и готово.
13
3
 
9
 
! Отговори
Хайде сега преди 11 месеца
И от други градове,защото е обществена тайна,че ГЕРБ фалшифицират изборите навсякъде.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Обадила се хайдукат Чалгарова след като давността ще обезмисли всичко. Нищо друго освен пушилка и опит да изчисти нечистата си съвест.
11
0
 
7
 
! Отговори
7373 преди 11 месеца
Тази съвестна председателна на ОИК къде беше 8 години? Може и да е принуждавана, може и да лъже в момента. Сега е лесно да кажеш преди 8 лета бях принудена.Не ми се струва сериозно всичко това.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По полека, да не би Каскета да осъди някой гербаджия
9
3
 
3
 
! Отговори
мдааа... преди 11 месеца
Звездите и говорят на Деница Чингарова......факти и доказателства няма !!!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Госпойцата да вземе да каже схемата, а не да дава интервюта по телефона щото и се иска, ама не и давали, а уж и обещали.....
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хайде бе! БСП не си знаят протоколите....нито ВМРО не си ги броят протоколите от платените им застъпници???? И как ги откраднаха, ТОВА ДА НЕ СА МАШИНКИТЕ??? Тези протоколи се броят и от БСП и от ВМРО и от още 10 партии и ТЕЗИ същите протоколи още са си на сайта на ЦИК!!!
6
0
 
9
 
! Отговори
Опааа.... преди 11 месеца
...не е ли малко късничко за изповеди...?
5
0
 
7
 
! Отговори
2015 г. ...?????? преди 11 месеца
Ха-ха-ха...сетила се да се изповяда когато е изтекла давността...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съвеста ми говори....след 8 години, да даааааа!
3
1
 
5
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Сетили се кога да действат. Коня е в реката от 100 години. Занимавайте се с нещо належащо постигайте резултати. Аз и народа ви плащаме заплатите ***** такива.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Герберастите ще се изядат. Няма усвояване (крадене), няма го сикаджията арестант с жипката и глад голям настана.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе вие добре ли сте, аз не помня какво съм ял вчера, пък проверки за 2015г, съвременна работа нямат ли си, че да проверяват постове във фейсбук