Пони отхапа два пръста от ръката на бременна жена от Пловдив

Инцидентът е станал в Старозагорския зоопарк
Обновена: 18 май 2023 14:01 | 18 май 2023 13:57, Александър Попов
102

Снимка: Община Стара Загора

Жена в напреднала бременност от Пловдив е пострадала тежко при посещение в Старозагорския Зоопарк на 8 май.

"Ани е в изключително голям шок, посещава и психотерапевт, тъй като инцидентът става пред очите на съпруга и детето й. Към този момент най-важното е, жената да роди безпроблемно и тогава ще предприемем необходимите законови действия. Все още не сме обсъждали какво ще правим в бъдеще, но вероятно ще търсим обезщетение, защото жената е понесла телесна повреда, която по силата на Закона трябва да бъде обезщетена. Поне в близките два месеца обаче няма да предприемем каквото и да е", обясни за Радио Стара Загора адвокатът на пострадалата Трайко Иванов.

Семейството на Ани посетило зоологическата градина в Стара Загора на 8 май. Жената разказала пред адвоката си, че пожелала да погали понито, което обаче й отхапало два пръста от лявата ръка. Лекарите от частната болница в Стара Загора са оказали първа помощ на пострадалата.

"Ние прегледахме записите и очакваме компетентните органи да се произнесат по тежкия случай. Към момента не желая да коментирам записите", обясни зам.кметът на града Милена Желева.

Зам.-кметът посочи, че през последните години не е имало подобен тежък инцидент, но е имало и други подобни случаи, при които посетителите са се отнасяли грубо към животните в Зоологическата градина.

"Ръководството на Община Стара Загора е запознато с инцидента, случил се на територията на Зоопарка на 8 май. При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните. Табели, съдържащи правилата за поведение на посетителите - има на територията на целия Зоопарк.
Ръководството на Община Стара Загора изразява съжаление към пострадалата и използва случая да апелира посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните", гласи официалната позиция на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: зоопаркСтара Загора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
37
 
! Отговори
Ляв прав преди 11 месеца
Има и по лош сценарии - Искаш ли мама да погалиш кончето?
56
0
 
26
 
! Отговори
Руси преди 11 месеца
Друг път да внимава !!!
55
0
 
51
 
! Отговори
Мен преди 11 месеца
По силата на закона не трябва ли да се спазват указателните табели?
54
1
 
22
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
А един съсед в казанлъшкия зоопарк го наръга еднорог на много деликатно мято
53
0
 
32
 
! Отговори
Дони преди 11 месеца
Моят личен Дарвин фаворит се намери!!!
52
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В старозагорския зоопарк нямат ли лъв за галене та са допуснали големия дзвер.
51
0
 
47
 
! Отговори
Феритейл преди 11 месеца
Такива са си понитата. Необуздани зверове, които търсят своите бедни бременни жертви. А най-много обичат пръстченца от ръчички. Ако изядат над 100 се превръщат във великански лоши еднорози.
50
2
 
31
 
! Отговори
Педагог преди 11 месеца
В детските приказки кончето е най покорното на човек животинче, то гледа човека с огромните си очи и е готово да изпълни всяко негово желание.Аха да си го гушкаш. И нито дума, че всъщност си е животно, а баш пък понитата за може би най злите от нечифтокопитните.
49
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не хранете животните. Отнася се и за уличните. Те имат мозък , ама нямат акъл. Както и тези, дето ги хранят. Проблемите идват от това. .... От липсата на акъл
48
0
 
64
 
! Отговори
Табела преди 11 месеца
При положение, че има тебли, които описват какво трябва и НЕ трябва да се прави, кого аджеба ще съдят тия? От Луната ли падат, та не знаят, че животни не се пипат току-така?! Ако съм на мястото на управата на зоопарка, бих завела дело срещу тая бяла птица, къде не чете табели! Аман от глупави хора!
47
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А нахапаните и изядени от уличните кучета. Миналия месец жена беше убита от тях. Не ги пипат, защото НПО и политици гушат яки пари за тах. А народа кучета го яли.
46
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сама си е виновна да не си е слагала пръстите където не трябва. Пак се е отървала че не й е отхапало повече.
45
4
 
38
 
! Отговори
СВОБОДА преди 11 месеца
Аз пък се чудя защо изобщо има зоопаркове? Сега ако мен трябва да ме затворят в някаъв кафез със сигурност няма да ми хареса. При това за кефа и бизнеса на някого.
44
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ромка ли е, щом не е можела да чете? Дано да изяде и на детето и ташааците един хубав ден!
43
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тази няма да получи никакво обезщетение. Никой не я кара да си пъха ръката за да погали понито дори е забранено.
42
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Жалко за жената и всичко, което е преживяла, НО се чудя кога ще спрем да бъдем толкова т ъ п и?! Има табели, а и дори да няма, още от детска възраст всеки що годе нормален човек е запознат с тези елементарни правила и предпазни мерки. И нещо много показателно лично за мен - как се възпитават децата, когато дори собствените им родители не се стараят да спазват правилата, пък било то и само за пред тях...Утре те ще са същите, а може и да им хрумне да погалят някой тигър или крокодил, кой знае
41
1
 
31
 
! Отговори
111 преди 11 месеца
Горкото пони, не стига че е яло месо ами и сега по съдилища ще трябва да ходи.
40
0
 
64
 
! Отговори
D преди 11 месеца
И защо трябва нея да обезщетяват? Тя е нарушила правила, които и децата в детската градина трябва да знаят. И сега и обезщетение искат на всичкото отгоре. Е това се казва наглост. Тя си навира ръката в клетката, после животното виновно. Ами *** и влез в клетката на лъва направо и после се оплаквай.
39
0
 
57
 
! Отговори
Джо преди 11 месеца
Пожалавам и бързо възстановяване и безпроблемно раждане, както и бърза адаптация към така стеклата се нова реалност със загубата на пръстите. Дано да научи детето си какво не се прави в зоопарк и как да не става за смях да съди някой за собствената си липса на съобразителност и трезва преценка на рискови ситуации при сблъсък с природата.
38
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кого ще съдят, че не разбрах - ПОНИТО ли??? ХА ХА ХА