Пони отхапа два пръста от ръката на бременна жена от Пловдив

Инцидентът е станал в Старозагорския зоопарк
Обновена: 18 май 2023 14:01 | 18 май 2023 13:57, Александър Попов
102

Снимка: Община Стара Загора

Жена в напреднала бременност от Пловдив е пострадала тежко при посещение в Старозагорския Зоопарк на 8 май.

"Ани е в изключително голям шок, посещава и психотерапевт, тъй като инцидентът става пред очите на съпруга и детето й. Към този момент най-важното е, жената да роди безпроблемно и тогава ще предприемем необходимите законови действия. Все още не сме обсъждали какво ще правим в бъдеще, но вероятно ще търсим обезщетение, защото жената е понесла телесна повреда, която по силата на Закона трябва да бъде обезщетена. Поне в близките два месеца обаче няма да предприемем каквото и да е", обясни за Радио Стара Загора адвокатът на пострадалата Трайко Иванов.

Семейството на Ани посетило зоологическата градина в Стара Загора на 8 май. Жената разказала пред адвоката си, че пожелала да погали понито, което обаче й отхапало два пръста от лявата ръка. Лекарите от частната болница в Стара Загора са оказали първа помощ на пострадалата.

"Ние прегледахме записите и очакваме компетентните органи да се произнесат по тежкия случай. Към момента не желая да коментирам записите", обясни зам.кметът на града Милена Желева.

Зам.-кметът посочи, че през последните години не е имало подобен тежък инцидент, но е имало и други подобни случаи, при които посетителите са се отнасяли грубо към животните в Зоологическата градина.

"Ръководството на Община Стара Загора е запознато с инцидента, случил се на територията на Зоопарка на 8 май. При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните. Табели, съдържащи правилата за поведение на посетителите - има на територията на целия Зоопарк.
Ръководството на Община Стара Загора изразява съжаление към пострадалата и използва случая да апелира посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните", гласи официалната позиция на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: зоопаркСтара Загора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
И сега кво? Имат си пони стръвниче. Дано не му се подуе коремчето, те са тревопасни.
36
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре, че не е решила да погали бяла мечка, лев, сибирски тигър! Да се радва на щастието, без два пръста!
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"разпорете му корема на магарето за да извадите пръстите освен ако не ги е изплюло ако ги е изяло действайте" .........ще чакат да излязат по естен път и после ше ги пришият обратно, за спомен
34
0
 
54
 
! Отговори
Иванов преди 11 месеца
Пълно е с хора, които не зачитат правилата. В конкретния случай сама си е виновна. Но в много други страдат невинни. И всичко това е резултат от лошо възпитание. А и щом е бременна, вероятно е млада и нищо чудно е от това чалга поколение, което е силно повлияно от попфолкизпълни с едно име: Слави, Ивана, Кондьо, Константин, Преслава и т.н. А и същото това поколение на свой ред възпитава децата си. Ще стане още по-страшно!!!
33
0
 
64
 
! Отговори
българка преди 11 месеца
В цял свят е ЗАБРАНЕНО на посетителите да хранят и пипат животните. На някои места има указания кога хранят животното и всеки, който иска, може да дойде, да донесе подходяща храна и заедно с гледача да нахрани животното.Скоро една майка се караше на детето си, което се тръшкаше да гали чуждо куче.Самата стопанка беше притеснена и обясни, че животното се стахува, не му е приятно и става агресивно.Поговорих с детето - питах я на нея дали ще и е приятно всеки, който мине да я гали и дърпа за косата
32
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
разпорете му корема на магарето за да извадите пръстите освен ако не ги е изплюло ако ги е изяло действайте
31
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Понито вече е стръвница, веднъж опитало, пак ще търси идиотско месо
30
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И с какво точно зоопаркът е виновен, след като е имало и табели и всички изисквания са спазени? Как ще го осъди тоя адвокат? Съжалявам за жената, но сама си е виновна.
29
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зоопаркът трябва да търси обезщетение. За нарушаване на правилата и застрашаване на животните, за причиняване шок на животно, както и за увреждане на репутацията. Аман от нагли безобразници! И ЩО ТРЯБВА ВСИЧКО ДА ГАЛИТЕ БЕ!
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Понитата се страхуват от змии и то много.
27
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре, че не е показала на детето, как се гали мечката
26
0
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Тия не знаят ли , че конят , магарето , катърът и понито хапят ?!
25
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А какъв *** дири да гали понито? Има табели да не го прави. Жалко за жената, но явно трябва по трудния начин да се научи да следва указания и забрани.
24
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нея трябва да я съдят, че е причинила шок на понито, вместо с моркови, да го храни с човешко! Тц тц тц
23
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
понито как е?
22
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еи и ние сме вече с хамерикански ценности съдим се вече за всичко. И децата знаят, че животните не се хранят и пипат.
21
6
 
18
 
! Отговори
ВСЪЩНОСТ преди 11 месеца
е искала да го погали по третото краче.
20
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Веднага да се расфасова кътърчето
19
0
 
32
 
! Отговори
мда преди 11 месеца
извод : не галете животните в зоопарка за да не разберете по болезнения начин че не е трябвало да го правите !
18
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Късмет със съденето. При толкова много табели, все едно да съди електрификация, че има ток в контакта. Другия път да не бърка, където е казано да не го прави.