Пони отхапа два пръста от ръката на бременна жена от Пловдив

Инцидентът е станал в Старозагорския зоопарк
Обновена: 18 май 2023 14:01 | 18 май 2023 13:57, Александър Попов
102

Снимка: Община Стара Загора

Виж други галерии »
Жена в напреднала бременност от Пловдив е пострадала тежко при посещение в Старозагорския Зоопарк на 8 май.

"Ани е в изключително голям шок, посещава и психотерапевт, тъй като инцидентът става пред очите на съпруга и детето й. Към този момент най-важното е, жената да роди безпроблемно и тогава ще предприемем необходимите законови действия. Все още не сме обсъждали какво ще правим в бъдеще, но вероятно ще търсим обезщетение, защото жената е понесла телесна повреда, която по силата на Закона трябва да бъде обезщетена. Поне в близките два месеца обаче няма да предприемем каквото и да е", обясни за Радио Стара Загора адвокатът на пострадалата Трайко Иванов.

Семейството на Ани посетило зоологическата градина в Стара Загора на 8 май. Жената разказала пред адвоката си, че пожелала да погали понито, което обаче й отхапало два пръста от лявата ръка. Лекарите от частната болница в Стара Загора са оказали първа помощ на пострадалата.

"Ние прегледахме записите и очакваме компетентните органи да се произнесат по тежкия случай. Към момента не желая да коментирам записите", обясни зам.кметът на града Милена Желева.

Зам.-кметът посочи, че през последните години не е имало подобен тежък инцидент, но е имало и други подобни случаи, при които посетителите са се отнасяли грубо към животните в Зоологическата градина.

"Ръководството на Община Стара Загора е запознато с инцидента, случил се на територията на Зоопарка на 8 май. При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните. Табели, съдържащи правилата за поведение на посетителите - има на територията на целия Зоопарк.
Ръководството на Община Стара Загора изразява съжаление към пострадалата и използва случая да апелира посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните", гласи официалната позиция на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: зоопаркСтара Загора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
3
 
! Отговори
Аааа преди 11 месеца
*** , сама си си виновна ,като не спазваш правилата и лъже на всичкото отгоре не било достатъчно обезопасено .На репортажа ясно се вижда ,че има двойна ограда при понитата и забранителна табела да не пипаш , храниш и дразниш животните ! Трябва да почнат да се налагат глоби за такива действия от порядъка на 100 -200 лв и инцидентите бързо ще секнат , защото явно *** Балкански не разбира докато не му се бръкне в джоба !
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой каквото сам си направи никой друг не може да му го направи,та и тази жена така.Не гледа табелите за забрана,преминава заграждение за да си даде ръката на животно.И тази две деца ще ''възпитава''.МужО и къде е драмаЛ та не я е спрял? Сега щели да съдят зоопарка заради собствената си глупост.
75
1
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 11 месеца
Понитата като цяло имат лош характер,колкото е по-голям конят,толкова е по-добър и спокоен.сигурно е опитала да му даде храна.
74
0
 
17
 
! Отговори
Пижо преди 11 месеца
Добре, че не е накарала детето да погали животното! Съгласен съм с коментарите, че Зоопарка трябва да я съди
73
0
 
11
 
! Отговори
Кон с Пирация преди 11 месеца
Коня, коня, изтървахме коняяя!
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е със сигурност няма да остави никога Мъжа си. Кой мъж би искал жена без пръсти. Лошото е че ще я подиграват. Ще и викат оня без пръстите това е гад но. Самочувствието и е съсипано
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А коня добре ли е
70
1
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 11 месеца
Само да не е същото пони дето преди седмица-две захапа ръка на дете. Жалко, че не се спазват указанията на табелите.
69
0
 
0
 
! Отговори
Филип преди 11 месеца
Жалко. Не разбрах зашиха ли и пръстите?
68
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То пише - не хранете животните. Дали бременната може да чете изобщо?
67
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"посещава и психотерапевт, тъй като инцидентът става пред очите на съпруга и детето й."Каква е логиката в това изказавне? Изобщо каква е логиката в тази статия? Понито обикаля свободно ли? и сега ще го съдят и пак в клетка
66
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Човешкото малоумие е безгранично. Да посегнеш с ръка вътре в клетката на животно. Аз към съседското куче не посягам да го погаля , какво остава да бръкна в клетка на животно в зоопарк. Абсурдните решения или пък отказът да се осъществява мисловна дейност, могат да имат гадни последствия. Явно не са я научили на това в младежки години или детска възраст.
65
1
 
33
 
! Отговори
Секира преди 11 месеца
Бременна или не,никой не трябва да си навира ръцете вътре.Сама си го е направила.Никой не и е виновен за безразсъдството.Не се гали,нито се храни животно, което не отглеждаш.Дано да роди живо и здраво дете и да си вземе поука,а не да съди когото и да е било.
64
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи предопредителни табели има, затова ще и се наложи да съди понито.
63
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всеки има лично пространство което не трябва да се нарушава та дори и животно, още повече е имало забранителни и предопредителни табели да не се доближават животните така е вината е само на жената не трябва никой друг да носи отговорност о обезщетение
62
2
 
16
 
! Отговори
Хищен Кон преди 11 месеца
Много обичам да ям пръсти!
61
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Според мен е било отмъщение, явно на това пони са му обещали да е първият обитател в пловдивският зоопарк, ама са го бутнали в старозагорският, и ся мрази всеки пловдивчанин. Нищо де остават само стотина години да отворят тоя в Пловдив, ама до тогава ще е изяден на луканки
60
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кофти че е бременна и няма как да я сложат под упойка и да и ги зашият. Мисля че няма да ходят на зоопарк вече
59
0
 
27
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 11 месеца
Съблезъб кон.... :D
58
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От кон незнаещ какво оже да ти се случи.