Напрежение сред хотелиери заради парите за украински бежаци

Може да получат с 50% по-малки суми
9 юни 2023 10:31, Стела Стоянова
131
Напрежение сред хотелиери заради парите за украински бежаци
Снимка БГНЕС

Ново напрежение назрява сред хотелиери от Слънчев бряг, приютили украински бежанци. След като в началото на седмицата те алармираха, че повече от 6 месеца не са получавали суми по програмата за настаняване бежанци, сега проблемът е друг.

Одобрените суми, които имат да получават според списъците, публикувани на страницата на Министерството на туризма, не отговарят на очакванията им. Част от управителите твърдят, че парите, които ще получат, са с близо 50% по-малко, от тези, които им се полагат.

В четвъртък в Министерството на туризма е създадена организация до 10 дни да бъдат изплатени близо 18-те млн. лева по втората хуманитарна програма за лица с временна закрила от Украйна, които бяха обработени в рамките на месец май, съобщиха от Министерството на туризма.

Още по темата

Решението е прието на 2 юни, а от 7 юни верифицираните кандидати са публикувани на официалната страница на МТ в секция “Информация за настаняване във връзка с войната в Украйна”. Там може да бъде открит и списък с размера на дължимите за възстановяване надплатени средства по програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България.

Плащанията в общ размер на 17 567 339,60 лева бяха верифицирани след пълно преизчисление на дължимите суми за всички отчетни периоди по програмата от 01.06.2022 г. до 31.03.2023 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
на снимката е чист бандеровец или чист фаш ист
102
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На русофила му дайте сирийци, не украинци. Направо да си ходи за Сирия.
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пълна уркопитетщина по всички флангове!!!!
100
1
 
8
 
! Отговори
супер нагли са преди 10 месеца
На снимката този юнак , какво прави в България, а не е на фронта!? Спасил се е на топличко в 5звездния хотел и чака някой да го храни, пои и обгрижва по курортите. Мноооого нахални, направо нагли екземпляри, пък и неблагодарни за капак. Да се връщат в Украйна и да си оправят държавата, а не само да хленчат и да искат!
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
urinenoжлътнало премесено с венерическо избеляло лилаво
98
1
 
8
 
! Отговори
да се махат преди 10 месеца
Изобщо не им е мястото на т. нар. "украински бежанци" в 3,4,5 звездни хотели по морето! Да ги разселват из страната, там където има нужда от работна ръка , и да започват да работят и да си плащат сметките, като всички българи! Никой не е длъжен да ги дондурка по курортите, а те да лентяйстват и само да претендират за облаги!
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам защо само в България продължават да плащат за тези хора. Аз живея в Холандия и тук програмите за подпомагане ги прекратиха още в началото на годината. Започнаха да изискват документи за доходите ако не си назначен на работа в Холандия. А също така спряха субсидиите за настаняване. Защото тук им осигуха легална регистрация което им позволява да започнат работа веднага както и временно настаняване.Но както винаги нашите приятели не бяха доволни от условията,от парите които им даваха и т.н
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тре голякретен даси за да се омоташ вуринено вкиснало синьо
95
0
 
10
 
! Отговори
Мир преди 10 месеца
До до 103: Когато тези социялни плащания, които не са били намалени според теб, ще са достатъчни за пенсионерите да заживеят в същите хотели на първа линия във които жевеят украинските "бежанци", във тяхната собствена страна, тогава няма проблем да плащаме и за украинците!
94
0
 
13
 
! Отговори
През последните 15 преди 10 месеца
Месеца видях много пенсионери и болни хора да просят на улицата! Но не видях нито един украинец да работи или да проси!
93
1
 
7
 
! Отговори
До до 103 преди 10 месеца
Конкретен пример от прозореца виждам, стар човек на урицата проси! Нещо друго?
92
0
 
12
 
! Отговори
До до 103 преди 10 месеца
По-конкретен пример от хубавия живот, който водят, няма. Пари за лечение на болни деца няма, събират се капачки и за който стигне, наводнените от предишните още дъждове стоят с неоправени къщи, добре че има малко доброволци все пак, ама на хотели не ги извозват поне временно. За пенсионерите не е нужно да пиша, виж ги по магазините как си броят стотинките, отказват се от някой продукт и много трудно приемат да им помогнеш с някоя стотинка или лев, щот не можели да ти го върнат.
91
0
 
8
 
! Отговори
До 105 преди 10 месеца
Ти значи си един от тия сектанти, които вярват че колкото и да харчиш от един бюджет с лимит 38 милиарда за една група хора ( бежанци) винаги ще има достатъчно за всичко??! Ей така, ще си напечатаме още пари или вземем на заем? Безкрайно харчене и инфлация ;))
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не аз ти казах, че парити идват от бюджета! Следователно това са нашите данъци! Ако никакво плащане не се намалява, значи се взима заем, който ПАК ние и нашите деца ще връщаме! Освен това при растяща инфрация не е достатъчно, че плащанията не са намалели, след като не ка се увеличили да компенсират инфлацията, значи пак е кражба от нас!
89
0
 
7
 
! Отговори
До до 91 преди 10 месеца
Като нямаш аргументи, давай с обидите и Путин. Да, верно, пропуснах, че в момента той е крив за всичко. Не ми сравнявай построяването на бежански лагери с хотели. Лагери се правят с палатки, фургони и могат лесно, както да се съградят, така и да се разтурят. А ти явно си от хотелиерите, дето си намериха начин да печелят, та станаха и защитници на точно една народност бежанци. Имаш нещо против иранци, авганистанци, сирийци и каквито още има бежанци да бъдат също настанени по хотелите?
88
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Do razbiraà finansist обясни ми от финансова гледна точка кое е по-добре - да имаш нисък дълг и много имоти или да продаваш имотите си и да трупаш повече дългове!? Пример преди 1989 България има близо 8 млрд долара дълг, но работеши хиляди предприятия нейна собственост! Сега 2023 имаме 19 млрд дълг и сме разпродали всичко печелившо! Е, кое е по-добре? Все няког, някой ще трябва да плати, нали? Няма да е Козяк и Урсула нито Хамерика за България! Ние умираме и затъваме с ЕвроДжендерЛГБТценности
87
0
 
9
 
! Отговори
До 102 преди 10 месеца
От къде според тебе идват парите за украинците? От националния бюджет! А от къде се запълва дупката която остава а?! Според статистика на ЕС, в Бългапия 46,2% живеят в бедност според критериите на ЕС!Всеки втори българин не може да си плати сметките или се храни редовно с качествена храна! Цитирай ми каквото ги искаш..ако можеш!
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе Картошки ли си ,кирташки Лиси не те знам,ама какво ми я набутваш твоят кирлива Украйна тук.Какво общо имаме с Украйна,че не е ясно да не би да е член на ЕС,ами не е и скоро няма и да бъде и никой не е длъжен да ги храни,а даже и да наглеят.
85
0
 
11
 
! Отговори
До 98 и 97 преди 10 месеца
Защо отклоняваш темата и започваш с лични обиди като нямаш други аргументи?!Въпроса не е ти ли се справяш, защото това не са твоите лични пари с които се пращат хотелите! А дали българскато общество се справя, защото това са НаШИТЕ данъци! Обществото несесъстои само от програмисти, а в него има и болни и деца и пенсионери..и гези данъци са предвидени за ТЯХ! Не да украинците! Защото тези деца са нашето бъдеще и народ, не украинците!
84
0
 
5
 
! Отговори
До 95 преди 10 месеца
Нееее..Байдън каза, чеПетин е виновен за инфлацията ;)