Напрежение сред хотелиери заради парите за украински бежаци

Може да получат с 50% по-малки суми
9 юни 2023 10:31, Стела Стоянова
131
Напрежение сред хотелиери заради парите за украински бежаци
Снимка БГНЕС

Ново напрежение назрява сред хотелиери от Слънчев бряг, приютили украински бежанци. След като в началото на седмицата те алармираха, че повече от 6 месеца не са получавали суми по програмата за настаняване бежанци, сега проблемът е друг.

Одобрените суми, които имат да получават според списъците, публикувани на страницата на Министерството на туризма, не отговарят на очакванията им. Част от управителите твърдят, че парите, които ще получат, са с близо 50% по-малко, от тези, които им се полагат.

В четвъртък в Министерството на туризма е създадена организация до 10 дни да бъдат изплатени близо 18-те млн. лева по втората хуманитарна програма за лица с временна закрила от Украйна, които бяха обработени в рамките на месец май, съобщиха от Министерството на туризма.

Още по темата

Решението е прието на 2 юни, а от 7 юни верифицираните кандидати са публикувани на официалната страница на МТ в секция “Информация за настаняване във връзка с войната в Украйна”. Там може да бъде открит и списък с размера на дължимите за възстановяване надплатени средства по програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България.

Плащанията в общ размер на 17 567 339,60 лева бяха верифицирани след пълно преизчисление на дължимите суми за всички отчетни периоди по програмата от 01.06.2022 г. до 31.03.2023 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма пари и държавата ще фалира. Има други държави в ес и ги местат там
22
1
 
9
 
! Отговори
Пепо преди 10 месеца
варненския незакоонно забогател укро и снощи бао
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има доста украинки които година и нещо вече са на хотели на морето и по цял ден разходки и забавления.То се свиква на хубав живот по цял ден почивка.Края му не се вижда може и доживот както върви.А хотелиерите е време да плащат от техния си джоб за да помогнат не може само държавата да дава.Трябва да се помага а не да реват за пари.
20
0
 
1
 
! Отговори
do 21 преди 10 месеца
Това че ти обичаш да сядаш без да ставаш от въпросното нещо, не значи че трябва да забъркваш в хомо фантазиите си други.
19
18
 
2
 
! Отговори
Агент Мълдър ЦРУ преди 10 месеца
До 14 Руzки агент по леко с заплахите срещу български граждани които си изразяват мнението в Подкрепа на Украйна.Да не седнеш на туй що не трябва.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 16 номер. Ти явно си отглеждан в о.б.ор и не си чувал за бюджет и как се прави. ЧАСТ от парите ги дава ЕС, част ги дава България. В случая давахме 20 %, сега не знам дали има промени. Недей да коментираш като не разбираш клоун. А това, че сме печелили, можеше ако проектите не отиваха само в определени хора. Колко успешни проекта за обществото се реализираха ***. Само тези по които имаше крадене на евро фондове. САМО ЕС И НАТО, но без корумпетата във "властта" ни. КАПИШ!?!
17
0
 
24
 
! Отговори
мен преди 10 месеца
Още ли ги дундуркаме тия ***?
16
0
 
24
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 месеца
Дойде ли лятото почват да мрънкат, но като лапат целогодишно пари им е добре
15
32
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ПАРИТЕ ЗА ИЗДРЪЖКА НА УКРАИНЦИТЕ ГИ ПЛАЩА ЕС! ТЪЙ, ЧЕ МНОГО НЕ СЕ НАПИНЯЙТЕ! БЪЛГАРИЯ Е ДЛЪЖНА ДА СИ ПЛАЩА ЧЛЕНСКИЯ ВНОС КЪМ ЕС ! А КАК ЕС ХАРЧИ ПАРИТЕ СИ Е ПОЛИТИКА НА ЕС! И БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧАВА 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ НА ГОДИНА ОТ ТОВА КОЕТО ДАВА КАТО ЧЛЕНСКИ ВНОС НА ЕС ! ДОТУК С ИЗМАМИТЕ ПУТИНСКИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА, ЧЕ Е В ЕС!
14
4
 
26
 
! Отговори
ZZ преди 10 месеца
Свършиха безплатните почивки на Слънчака за укрите! Ще пусна една сълза.
13
2
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 10 месеца
Сега ли да ти публикувам данните или да те изчакам още малко
12
10
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
В България 90% гласуват за ЕС и НАТО, но нито един не дава 1000 лв за Украйна. Затова, за да изтрие този срам пред евроатлантическите ни партньори, БЪлгария ТРЯБВА да изтегли 4-5 милиарда заем и да го даде на Украйна. Може да задели и малка част за хотелите приютили бежанците от Украйна - държава бореща се за 90те %та евроатлантици у нас.
11
4
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 10 месеца
Леонид Гозман по руския първи канал и после го арестуват: "Ние всички като граждани на Русия носим отоворност. Тази ужасна война нямаше да продължи и един ден ако ние не снабдявахме така наречените лидери на тези републики с пари, оръжия и хора. Те са просто престъпници, всички си спомняте понзи схемата МММ, Пушилин преди да започне борбата за "свободен" Донецк беше регионален мениджър на тази понзи схема. Захаренко преди войната продаваше пилета. Ние нямаме работа в чужда държава"
10
3
 
24
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
гонете ги бе, гонете ги тия хохли - бандити и лентяи, путин ги чисти оттам-ние ще ги храним тук!
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хотелиерите нали от добро сърце го правеха. Искаха да помогнат на многострадалния братски славянски народ. По телевизора все обясняваха колко много искат да помогнат и как не могат да стоят безучастни.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 3-Майдана през 2014 и 8 годишния тормоз и геноцид по Донбас да не би рашките да са го организирали бре, ***. Пито не платено няма, накрая сметката идва.
7
0
 
30
 
! Отговори
Омръзнаха ми преди 10 месеца
Нека всеки укристанец който е в БГ на хотел и редовно се връща в Украйна по разни дела и т.н.-повече да не влиза в БГ--каква война какви бежанци- та те си идват на безплатна екскурзия и после пак се връщат в тяхните деревни- Отделно Европа дава милиарди за оръжие на Украйна -а не иска да плати храната за "бягащите " в други държави -БГ е бедна -2 милиона старци нямат какво да ядат- камо ли да са на хотел безплатно! Богатите укри тук с скъпите джипове- да платят на сънародниците си-
6
5
 
7
 
! Отговори
Каквоебем преди 10 месеца
В ограбения български народ от червената чума има отдавна напрежение по отношение на произходът на парите на собствениците на хотелите.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тарас от снимката защо не е на фронта а ми се кичи тука с тоя *** на врата
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде има още програми за настаняване на бежанци по луксозни хотели. В Полша, Унгария, Румъния има ли. Къде има. Навсякъде се опитаха да ги интегрират. Намериха им работа и хорати си плащат наеми. Какво е това най-бедната държава да не може собствените си хора да подкрепи, но да плаща наеми по луксозни хотели на чужденци. Нека живеят и работят в Бг, но да си плащат наемите като всеки нормален човек. Както правят в другите страни!