България е 35-а по дезинформация в Европа

Това обяви Александър Лесенски
26 юни 2023 11:20, Росен Стойчев
56
България е 35-а по дезинформация в Европа
Снимка: БГНЕС

„България е най-уязвимата страна откъм дезинформация в ЕС, но не е най-уязвима в Европа. Страната ни е на 35-то място от 41 държави, пада 2 позиции в сравнение с 2022 г.”.

Още по темата
Това обяви Марин Лесенски от фондация „Отворено общество” в ефира на Нова Нюз.

Дезинформацията е свързана с отговорността на традиционните медии, смята Лесенски. В страни, където има голяма свобода на медиите, има по-качествено образование. По-образованите хора имат по-големи изисквания към качествени свободни медии, цитира мнението на журналисти от други страни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
емо преди 9 месеца
не сте прояснили само какво е дезинформация за вас?неудобната истина!
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като знам напоследък на какво викат "дезинформация"...
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дезинформацията и манипулацията се появиха в България от края на 1989 година с реставрацията на капитализма или както сега го наричат демокрация и пазарна икономика. Голям възход дезинформацията имаше при ГЕРБ.
47
3
 
9
 
! Отговори
Класика преди 10 месеца
Е да,опитват се да ни манипулират,но не успяват! Само с груби намеси става! Както парцалената секта Трюдо Макрон Шолц Нехамер Байдън Урсула и д-р.,водени от богатите клубове ни натресоха Кирчо и Кокорчо и Габриел, Денков и Тагарев,така само могат да ни завладеят!
46
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Думата дезинформация се появи последните 7 .8 години 'до сега не съм чул една вярна информация освен прогнозата за времето.
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отровено общество нали работи точно за тая работа . Явно отчитат успехи. Айде до края на годината на 41-во.
44
2
 
12
 
! Отговори
ZZ преди 10 месеца
Защото не вярваме на шашмите колко е велика Украйна и че Русия сама си взривява газопроводите ли? Или че постоянно ни заливат с такива приказки от 1001 нощи по медиите?
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В унисон с ДЕзинформацията на "началството" И Габриел, и от центракната телевизия НАРОЧНО казват собствени руски имена с ГРЕШНИ ударения.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От "Отворено общество" да кажат какви са законите в САЩ за медии с чуждо финансиране и въобще има ли в САЩ достъп до друга, освен официалната, информация. Да кажат от ЕС и САЩ каква част от населението умее и ползва информация на езици, различни от майчиния им, английски и френски. Защо, след като се считат за обучени в умност, на най-високо ниво забраниха официални телевизии? Нашите официални медии СЪЩО ползват единствено ЦЕНЗУРИРАНА информация.
41
1
 
10
 
! Отговори
А преди 10 месеца
самата статия дали не е дезинформация ?
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пеевски ви облъчва с неговите медии, за това и ГЕРБ са първи. Техни са "експертите" по телевизиите. Предварително се дават въпросите, които мисирките да питат. Образование няма, така че хората да разбират, че ги лъжат и така. Някой хора си крадат, а народа е облъчен.
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На следващия ден след приключването на изстъпленията на Пригожин, от САЩ се обадиха, че били знаели за готвен преврат. Те за готвенИ превратИ в Русия ВИНАГИ знаят (поради понятно причини), но зашо така НИЩО, ама НИЩИЧКО не знаят за взривяването на Северен поток ? Ептен нищо! И ние в Бъогария , понеже сме ептен дезинформирани, не им вярваме, че не са неинформирани.
38
0
 
8
 
! Отговори
жорето преди 10 месеца
Ауууу, толкова назад ли сме. Че тогава аз изобщо спирам да се информирам от нашите средства за масова информация
37
0
 
7
 
! Отговори
Ало,Бтв преди 10 месеца
Къде спите? Къде е Рачева? Засрамете се! 35-ото място е резил за вашата дезинформация!
36
0
 
8
 
! Отговори
gogo преди 10 месеца
Е, Днесчето, работете бе, искам ви първи да сте
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оня ден вечерта, коахато Денков, Габриел и трима военни илиразъзнавателни началници се изтъпачиха да правят официални изявления по повод ситуацията с Вагнер, еди журналист посика да кажат нещо по повод инфорнацията, че придвижванео към Москва с е прекратява и т.н НЕдезинформираните НИ държавници, военни и разузнавачи НИЩО не знаеха. На каква дезинформация разчитат държавниците ни? Смехотворно е унишлено да си глух и сляп за различно от пуснатото от "началника". И вредно за държавата.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дезинформацията в момента си се спуска от самата Европа - редовно и видно за всеки дори с пет мозъчни гънки. А конците й се дърпат зад океана. Колонизаторът много се ядосва, когато не му се връзват на елементарните похвати, понеже са жалки и изтъркани до болка. Смята, че както си лъже американските граждани, живеещи на помощи, така може да маже навред, но не е познал.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
и това може да е лъжа
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Може ли бандит като Сорос, обрал Английската национална банка и спечелил милиарди на гърба на народа, да е пример за нещо положително?" - Да! Опериране на финасовите пазараи. Имахме роднини в чужбина, които по това време инвестиах яко във фондовете му. Това 25-30% ръст почти всяка година за поне 12 поредни годни си беше ... Абе лудница.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Т.е. това е добре, нали? Защото като кажем "На първо място по" разбираме тези, с най-голям брой от показателите, които сме решили да ползваме.