България е 35-а по дезинформация в Европа

Това обяви Александър Лесенски
26 юни 2023 11:20, Росен Стойчев
56
България е 35-а по дезинформация в Европа
Снимка: БГНЕС

„България е най-уязвимата страна откъм дезинформация в ЕС, но не е най-уязвима в Европа. Страната ни е на 35-то място от 41 държави, пада 2 позиции в сравнение с 2022 г.”.

Още по темата
Това обяви Марин Лесенски от фондация „Отворено общество” в ефира на Нова Нюз.

Дезинформацията е свързана с отговорността на традиционните медии, смята Лесенски. В страни, където има голяма свобода на медиите, има по-качествено образование. По-образованите хора имат по-големи изисквания към качествени свободни медии, цитира мнението на журналисти от други страни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отворено общество е самата дезинформация! Може ли бандит като Сорос, обрал Английската национална банка и спечелил милиарди на гърба на народа, да е пример за нещо положително?! Ми той прави каквото му кажат от доста години за да не влезне в затвора- то е очевидно. И как точно мерят тези глупости, които говорят?! Как Унгария изведнъж падна под България в тия фалшиви класации?! Това е чиста пропаганда от най- долно качество!
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде айде, само като си припомним всички измишльотини покрай ковида дето публикуваха всички вкупом и каква истерия предизвикаха т.наречените масови медии. Просто стадо *** които грачат каквото им спуснат.
28
1
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 10 месеца
А откъде да знаем, че ти не си точно ***.От опит знам , че троловете винаги уж говорят срещу ***.
27
5
 
1
 
! Отговори
Живка Людмилска преди 10 месеца
Само Копейките са истинни и никой друг.
26
0
 
8
 
! Отговори
Срам? преди 10 месеца
Срам ви е да го публикувате като главните новини или?
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вече на нищо не може да се вярва! Всичко е пропаганда и измама в интерес на някоя престъпна групировка. Не само не може да се вярва на написаните и казаните неща. Вече не може да се вярва дори и на видео и аудио материалите защото и те вече се фалшифицират лесно с изкуствен интелект и специализиран софтуер.
24
0
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 10 месеца
Много е просто, публикувайте проверена информация и ние сами ще си направим изводите!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По медиите се канят удобни събеседници. Коментират се второстепенни тематики и най-скандалните новини са за тормоз над някое животно (не, че го оправдавам), като в същото време хората мизерстват и умират буквално от безхаберието на управляващите и нежеланието им за законодателство. Предавания на неудобни журналисти вече не останаха, защото не е модерно да има повече от една гледна точка и да се показват грозни и скандални неща.
22
0
 
14
 
! Отговори
роско преди 10 месеца
По-образованите хора просто не вярват на вашите измислици, антируска манупулация и copy/paste
21
0
 
15
 
! Отговори
Коментар преди 10 месеца
То бай Тошовото Работническо дело имаше поне малко морал и не лъжеше както сегашните!Поне пукаха как краварката кака Пена е издоила 2 тона повече мляко от от краварката Стоянка,или как миньора бай Иван е изкопал 10 тона повече въглища от миньора бай Стоян и ще изпълнят петилетния план предсрочно!Сега само бомби и снаряди им в главите на войнолюбците
20
1
 
22
 
! Отговори
Птицевъд преди 10 месеца
Ами при 99% средства за масова пропаганда,агитация и дезинформация какво друго да е?Добре че населението не им вярва както евроатлантическите бройлери!
19
0
 
6
 
! Отговори
О В Ц А Т А Доли преди 10 месеца
Аз не искам да знам истината. А ТИ?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До чухте ли И откъде се информираш?
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Медиите се опитват да вземем първото място, но срещат големи затруднения. Помага им единствено А за Б.
16
0
 
18
 
! Отговори
Мисирки от ЕС преди 10 месеца
От посолствоТО не разрешават ИСТИНАТА.
15
1
 
10
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 10 месеца
До Анонимен 18: За да разсъждаваш за цивилизован спорт трябва да ти е ясно какво значи това. А като чета това, което си написал, си много далеч от истината. Прочети нещо за Олимпийските игри в древна Гърция. Макар че са живели преди повече от две хиляди години древните гърци са били цивилизовани и не са бъркали спорта с политиката.
14
0
 
18
 
! Отговори
Баба Радка преди 10 месеца
И Вие сте едни от разпространителите дезинформация.
13
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отворих днес спортен форум, какъвто не е интересен за руските ферми за тpoлове, и там имаше статия за това дали трябва да се изхвърли Русия от УЕФА! Мненията бяха поне 3:1 че руските терористи нямат място в цивилизования спорт, а моето мнние в тази насока събра 24 плюса и 7 минуса! Сравнете го примерно с този сайт, и сами си правете сметката, когато няма тpoлове, каква е картинката
12
8
 
2
 
! Отговори
БориМечката преди 10 месеца
Именно това е Проблемът - Българите Вервят на Телевизора - за това и Господ не може да им помогне, да си помогнат сами, за да се Освободят! за това ще си и умрете р0бе, далече от нас Свободните и идеалите ни за Чиста и Свята Република!!
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Едно съм научил, че когато мас медията ти казва кое е правилно, то обикновенно е ЛЪЖА! Вчера беше грип, днес Укритата, утре ще видим...