Слабо начало на сезона по морето, по-зле и от времето на COVID

Лошо време през юни и необичайно мъртво вълнение
Обновена: 27 юни 2023 17:48 | 27 юни 2023 11:00, Анисия Иванова
570
Слабо начало на сезона по морето, по-зле и от времето на COVID
Снимка: БГНЕС

Заради лошото време през юни, по-слабо от очакванията и с необичайно мъртво вълнение започва туристическият сезон по Южното Черноморие.

Хотелиери смятат, че точно дъждовното време през юни е причината за отлива на туристи. Силният северозападен вятър образува подводни течения, които са опасни при навлизане навътре в морето.

Оптимистично с цифри и проценти очерта прогнозите на министерството за новия туристически сезон зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева още в средата на май. Тогава тя изрази очакване за ръст от 5% спрямо рекордната 2019 г.

След този оптимизъм обаче дойде реалността - курортите по Южното Черноморие останаха почти празни през юни. Според търговци, дори по време на пандемията е било по-добре. Според тях толкова слабо начало на сезона не е имало много отдавна.

Евтим Стоянов, който е собственик на хотел и ресторант, признава пред БНР, че са били обнадеждени за началото на сезона, за съжаление обаче очакванията не са се потвърдили до момента. Според него в България не се прави почти нищо за българския туризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


570
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
497
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само чалгичката е безплатна на черноморието
496
0
 
9
 
! Отговори
ACAB преди 9 месеца
Порция замразена цаца е 18 лв.!!! Да си почиват те на скъпото! Аз отивам в Гърция, на топло, да ям прясна риба и шезлонга ми да е безплатен.
495
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Закривай ..
494
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сезонът е рекорден ! Рекордно слаб ! Аз ще отскоча за седмица. Ама да ви гледам сеира. Един бар няма да посетя, една стотинка няма да ви дам. Просто защото там всичко ми е на аванта. И ми е писнало от мутри и бизнесмени с два пръста челце. Писнало ми е от *** отношение.
493
0
 
2
 
! Отговори
Неразбрал преди 9 месеца
*** как така слаб сезон? Нали преди седмица пишеше, че очакванията са сезонът да е рекорден? Не може да бъде. Има някаква грешка в статията.
492
0
 
8
 
! Отговори
ghgh преди 9 месеца
Много скъпо е при нас. Търгашите хептен се изложиха. Само цените на наемите за имоти са космически. Май ще ли летуват само те. Това заслужават.
491
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много исках да почивам на нашето черноморие. Харесах хотел, пуснах запитване и за моето 4-ри членно семейство за 5 дни ми обявиха 5400 лв. Сори, но за 3400 със самолетни билети, трансфери и ол инклузив ще почивам в Тунис за 7 нощувки.
490
5
 
2
 
! Отговори
нн преди 9 месеца
До 521: то пък в Гърция много ще разбереш какво плащаш - сметката на тефтер с гръцки йероглифи.
489
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ако някой все пак реши да почива по бг черноморието и се храни по ресторанти, да си проверява касовите бележки (сметките) че нама ресторант в който да не са ни излъгали... страшно е, такива мошеници няма никъде!
488
0
 
3
 
! Отговори
AGAMOTO MOUNI преди 9 месеца
До ПантелейБез Ол Инклузив, храната за двама и дете ще е минимално 50 евро, във Турция вече по заведенията не е евтино.За какво ти е чужда бира, турската ЕФЕС наливна е супер.
487
0
 
23
 
! Отговори
AGAMOTO MOUNI преди 9 месеца
Гърция и Турция имат по 7 месеца летен сезон, затова е по-евтино там.Държавите им субсидират селското стопанство и рекламата.Тука зверски тъпaтa мaфия си има държава, как да има добри резултати, вре ?А, нещата са се смирисали от жълтите павета.Затова не стъпвам на Черно Море, ни на ски тъдява.
486
0
 
17
 
! Отговори
Пантелей преди 9 месеца
Хващайте пътя за Бодрум - 7 нощувки ултра ол-инклузив, 5 звезди ама истински, десетина басейна с пързалки и всякакви залъгалки, към това безплатен транспорт в двете посоки, аниматори за децата (безплатно) и цялото това нещо за двама с дете под 6 години е 800 евро. Бирата си я плащате ако не е турска - тя влиза в инклуззива.
485
2
 
8
 
! Отговори
Здрав Разум преди 9 месеца
Все пак е редно да се каже и нещо оптимистично. Чадър и шезлонг са по 6 лева и морето е кристално чисто. От единия край на шосето от Градина до Созопол са спретнали нормални и подредени паркинги (разбира се платени) срещу 15 лева на денонощие.
484
1
 
13
 
! Отговори
Здрав Разум преди 9 месеца
И забравих да добавя директно от мястото. На къмпинг Градина палачинката е 5 лева, а на 3 километра северно, сиреч в Черноморец на автогарата е 2,50 лева. Както се казва по сръбско "Ово е стадарт."Сполай ви от Черноморец. Не идвайте ако нямате 1500 като минимум на седица за елементарно оцеляване без екстри.
483
1
 
22
 
! Отговори
Здрав Разум преди 9 месеца
Обяснението в числа:- мин.вода 500мл в обикновен ресторант 3 лева- кенче 330мл бира българска 5 лева- кебапче или кюфте 80 грама 3 лева- шопска салата (силно ощипана откъм съставки например чушки) 9 лева- порция чернокоп (ако все пак намерите) 200г 25 леваИма и екзотики като например плато калкан 1кг за четирима в Созопол до стената 300 лева с голям надпис "промоция"Е, с тези "промоции" няма как да има клиенти.
482
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Туку що дъщеря ми и зет ми пристигнаха в Ница за очна операция.Дадоха им един час до операцията и те решиха да се разходят из града.Пратиха ми снимки на техните плажове.Пълни.Пращят по шевовете.Вместо пясък чакъл .В България едва ли някой би плажувал на тези камънаци.Защо нашите прекрасни плажове са празни а тези чакълести повече приличащи на строителна площадка пращят от хора и са препълнени.
481
0
 
30
 
! Отговори
Винс преди 9 месеца
Колкото повече се вдига стандарта на българите толкова по празно ще е черноморието ни :)
480
8
 
4
 
! Отговори
Ироничен преди 9 месеца
Миналата седмица бях на Слънчака. Хората са много повече от описаните и много по-малко от мечтаните за местните търговци. Паркингите вече са пълни. Шезлонгът е до 10 лева, чадърът - също. В кръчмите има още място. На пазарчетата доматите са до 7 лева, цените са 20% над тези за страната. В народно заведение /на самообслужване/ кюфтето е 1.50.
479
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен до бай кол преди 9 месеца
вярно е тва, чак румънците спряха да идват тук . хххааха
478
1
 
27
 
! Отговори
БайКольо преди 9 месеца
Е много ясно - Високи цени, лошо качество на предлаганите услуги, храни, плаж. Като цяло не времето е виновно, а поговорката Ден-година-храни. Дори румънците предпочитат да шофират 1000км, но да не идват у нас.