Плати си като поп - и ресторантьорите съдят клиента, поръчал скъпите стекове

Уронвал престижа на заведенията
22 юли 2023 16:41, Стела Стоянова
287
Плати си като поп - и ресторантьорите съдят клиента, поръчал скъпите стекове
Снимка БГНЕС

Две браншови организации - Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, обявиха, че ще съдят клиента, който през седмицата се оплака, че е платил 490 лв. за три пържоли в ресторант във Варна.

След това се разгоря бурна полемика коко точно струва така нареченият "рибай стек", а КЗП започна проверки по заведенията и дори констатира, че в случая ресторантът на е бил прав да калкулира цените на стека на базата на 100 г.

От браншовите организации изпратиха съобщение до медиите, в което уточняват, че мъжът се е опитал да навреди на ресторанта, за да "получи своята минутка слава". Допълват още, че за всеки един подобен случай в бъдеще също ще завеждат дела.

Ресторантьорските организации твърдят, че "някои медии участват в своеобразно състезание по очернянето на летния ни сезон", пише "Сега".

Още по темата

В медиите се разрази и сериозен спор обяснено ли е на клиента какво точно заплаща. От видеоклип става ясно, че човекът е заплатил сумата кеш.

"Ресторантьорският бранш не може да носи отговорност за липсата на образование и култура на хранене у някои клиенти. Имаме достатъчно служители, които могат да отговорят на въпросите на нашите клиенти, стига те да имат нужния интелект, за да попитат", пишат в заключение от браншовите организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: ресторантрибай стек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
1
 
0
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 9 месеца
Осъждайте го вече този Блек Мангъс и Рибай Мангаууу и го пращайте в затвора.
245
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ЗаблудаАми така е като си глупав ще те заблуждават
244
0
 
9
 
! Отговори
Заблуда преди 9 месеца
Цените дадени на 100гр , са за заблуда на Клиента. Безсрамници! Същото го правят и по пазарите!
243
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На всичко отгоре Блек Ангъс си произвежда в България.
242
15
 
2
 
! Отговори
явно преди 9 месеца
СИГОРНО МОГАТ ДА ЧЕТАТ 4Е ДА СИ ПОРА4АТ ТЕЛЕШКИ СТЕК ,АМА ПАК НЕ МОГАТ ДА ПОЗНАВАТ ЧИФРИТЕ, ГОСПАДАТА КЛИЕНТИ,ЦЕЛТА Е БИЛА ДА СЕ НАПРАИМЕ НА ИНТЕРЕСНИ ,бг. селскоградкса работа сме,
241
19
 
5
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 9 месеца
Осъждайте го тоя! Да плати още 5000-6000 лева и да се пруключва с тая поредна жиганска драма.
240
0
 
4
 
! Отговори
Нино преди 9 месеца
Сачев се оля. Няма ли кой да го докладва на съпруга?
239
1
 
15
 
! Отговори
marquise преди 9 месеца
Двете браншови юридически организации с нестопанска цел са силно слънчасали. Техният иск е недопустим, защото нямат правен интерес да водят, така очертаният от тях иск. Единствено право на иск, има юридическото лице, собственик на заведението. То може да води успешна съдебна битка само за причинени имуществени вреди, но трябва ищецът при главно и пълно доказване да ги установи/докаже/ в съдебния процес.
238
1
 
20
 
! Отговори
Нагляри преди 9 месеца
Квалификацията от рода на какви хора трябва да посещават ресторантите е меко казано ОБИДНА.Брутална гавра .
237
0
 
18
 
! Отговори
* преди 9 месеца
Практиката ресторанти да обявяват цени на грамаж вместо на порция е незаконна, това обяви и Комисията за защита на потребителите (КЗП).Цената е била обявена за 100 грама, т. е. потребителят няма никаква информация каква порция в крайна сметка ще получи. Сервитьорът може да му е обяснявал, но клиентът трябва да има предварителната информация. На следващо място, теглото на стоките се измерва в суров вид, което отново е недопустимо, тъй като потребителят няма да яде в суров вид, той взима готов продукт, това не е супермаркет.
236
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А в Гърция как е бе селчоооо? И там големите риби са на килограм, а не на порция
235
2
 
15
 
! Отговори
... преди 9 месеца
Я стига глупости, ресторантите в Бг да не са златарски ателиета, та цената да е на грам... С кантар и калкулатор по ресторантите вече..!!!
234
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явното е че си мнооого тъъъъп бе саше. А другото явно е че неграмотните мангууусти нямат място в елитните заведения независимо от това дали имат пари или не. Щото селската им парвенющина разваля атмосферата.
233
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до Умен!Ти пьк какви ги плещиш? Явно си един от тези които дьржат мутренските заведения по край черноморието! Пфу
232
6
 
5
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 9 месеца
Пази боже сляпо да прогледа. Същата работа и на тоз. Довчера на кучешка радост с бира, днес на рибай с божоле. Иначе акъл да си извади една кредитна карта нема, та носи чантичка с хилядарки кеш. Бате Гойко и бай ***, две федно, но от ромски произход.
231
11
 
5
 
! Отговори
УМЕН преди 9 месеца
Снимката на този кафявозелен селлтакк трябва да виси във всеки български ресторант, за да му бъде отказван достъп още преди да е припарил. Мястото му е в кръчмите на Факултето, Максуда, Аспарухово и Столипиново където кебапчетата са от кучета, а рибай стековете от умрели крави в Черно море.
230
11
 
4
 
! Отговори
дедо мъро преди 9 месеца
"Момчето работи в Холандия...." Работи то, ама друг път. Или на сводничеството и сутеньорството вече им викат работа. Мястото му е в затворя на тоя тарикат.
229
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
момчето работи в холандия идва си в отпуск никаква пиар акция няма да ставакмет какви прос-то-тии измислят готвачите и как ни обиждат само че сме простибоикот
228
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
и за какво ще го съдите? че е снимал касовия бон ли? аз разбирам да е разпространил някаква невярна информация, ама не е :)
227
3
 
17
 
! Отговори
Мфй преди 9 месеца
нестига че жив го одраха ами сега ще го съдят задето е предпазил други от дране