Плати си като поп - и ресторантьорите съдят клиента, поръчал скъпите стекове

Уронвал престижа на заведенията
22 юли 2023 16:41, Стела Стоянова
287
Плати си като поп - и ресторантьорите съдят клиента, поръчал скъпите стекове
Снимка БГНЕС

Две браншови организации - Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, обявиха, че ще съдят клиента, който през седмицата се оплака, че е платил 490 лв. за три пържоли в ресторант във Варна.

След това се разгоря бурна полемика коко точно струва така нареченият "рибай стек", а КЗП започна проверки по заведенията и дори констатира, че в случая ресторантът на е бил прав да калкулира цените на стека на базата на 100 г.

От браншовите организации изпратиха съобщение до медиите, в което уточняват, че мъжът се е опитал да навреди на ресторанта, за да "получи своята минутка слава". Допълват още, че за всеки един подобен случай в бъдеще също ще завеждат дела.

Ресторантьорските организации твърдят, че "някои медии участват в своеобразно състезание по очернянето на летния ни сезон", пише "Сега".

Още по темата

В медиите се разрази и сериозен спор обяснено ли е на клиента какво точно заплаща. От видеоклип става ясно, че човекът е заплатил сумата кеш.

"Ресторантьорският бранш не може да носи отговорност за липсата на образование и култура на хранене у някои клиенти. Имаме достатъчно служители, които могат да отговорят на въпросите на нашите клиенти, стига те да имат нужния интелект, за да попитат", пишат в заключение от браншовите организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: ресторантрибай стек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Гърция на морето за 40-50лв. преяждаме 4-***: 4 дюнера, 2 бургера и понички за десерт. Какви ресторанти, какви 500 лв. Тея пишман ресторантьори, ако извъртят такъв номер на някой батка ще ядат голям бой.
185
2
 
27
 
! Отговори
Гавраил преди 9 месеца
Хем ***, хем нагли! Че обиждат на ителект. Сега клиентът да го съди за публична обида! И да си плащат вече 20% ДДС!
184
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом ще ни съдят,нема да ходим по ресторанти,само по капанчета и магазини с маси и къщи.Да си се съдят помежду си после
183
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия тарикати,при такива цени на продуктите които предлагат на своите клиенти е редно да предоставвт и кантар!Ами реално цената на тоя Black Angus с който"нахранили"вашите клиенти гони жената на среброто,так че е редно да предоставяте и канарчета преди консумацията!
182
0
 
22
 
! Отговори
Депутата преди 9 месеца
Яжте рибай, работете за 250 грама ***.Една надница 250 грама *** рибай
181
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мечтите на българския ресторантьор: цени като в Западна Европа; персоналът да не иска над мин. заплата; мин. заплата да не се вдига; клиентите да нямат претенции; да е незаконно клиент да изказва мнение; никакви данъци и ако осигуровки; ако няма клиенти, държавата да плаща компенсация.
180
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докога ще минават метър тия оmпадъци с 9 процента ДДС?Една незабавна проверка на трудовите договори,ще покаже,че над 90% от заетите се трудят на минимална заплата!Крайно време е тия тарикати да бъдат хванати за гърлата!
179
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
как да контролирам грамажа на порцията в суров вид? лъжци такива.
178
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия сами ще се свалят. хи хи хи
177
0
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 9 месеца
Точно па в Гърция, имам 15 години работено дето нямаше фактури, данъците им за 400 кв. магазин бил 20 евро и още и още...
176
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо ДДС е 9 % за ресторантьорите ?
175
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мааамка ви и наглеци не стига че сте го одрали ами ще се правите и на интересни,къде има меню където се предлагат 100 грама продукт в сурово състояние?Ако имаше нормална КЗП вие трябваше да бъдете затворени отдавна,а пък после може да съдите и дядовият ако искате!
174
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди дни един се оплакали от къпините , че 100гр. ги купил за 16 лв. Сега пържола за 400 лв . Какво ревете на ли има кантар. Не четете ли цената в менюто Какво да кажем ние "простите селяни" от панелките. В / които ни остави комунизма преди тридесет и три години и си отиде/ без да си вземе Топлофикация. Която ни определя прогнозно цените на сградната инсталация. И , която въобще не затопля водата. И ни се натрапва от Общината за услугата.
173
4
 
15
 
! Отговори
Пичове преди 9 месеца
9 унции риб стек струва около 80-100 $ в САЩ, и това е в най-обикновен ресторант, в стек хаус може да стигне и до 120-150 $
172
26
 
12
 
! Отговори
Омуртаг преди 9 месеца
Точно така трябва да се постъпва с хем наглите, хем прости и невладеещи български език български граждани.
171
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Точно за това , отмених резервация на нашето черноморие , ще ходя в Турция . Нашите нека си ядат скъпите пържоли.
170
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Човечецът решил да се направи на голямата работа, ама криви му излязоха сметките. Стана за смях. Като нямаш пари, защо поръчваш рибай стек? Просто е чул някъде за такава храна и решил да се изфука. За съжаления пр0стаци много при нас.
169
3
 
36
 
! Отговори
Правете си сметката преди 9 месеца
Щом от Добрич,Шумен,Карнобат,Айтос тръгнаха да ходят на плаж във Гърция,не ми се мисли за БГ хотелиерите и ресторантьорите.Викат хората ,,дори и да не е на Халкидики,пак се чувстваш отлично обслужен по хотели,ресторанти и бунгала.Дори има и много къмпинги за каравани и хоум-бусове,така че и палатка не ти трябва.Вода,ел. ток,душове и санитарни възли,супермаркети наоколо в изобилие.От тебе се иска да си измиеш очите сутринта и да минеш свалта който те дели от морето.Цени народни.Къде го има тук?
168
4
 
55
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 месеца
Крайбрежно "елитно" заведение??? Че тогава дай на всяка барака да сложим табела "Елитно заведение"... Само цените май са елитни.
167
1
 
7
 
! Отговори
сел. на жълт.плочки преди 9 месеца
Браво бачкатор така се живее. Не като селяните с прогнозната цена на сградната инсталация