"Нито една повече"! Хиляди на протест срещу насилието заради садизма над момиче

Шествия се провеждат в над 40 града
Обновена: 31 юли 2023 18:54 | 31 юли 2023 18:46, Камелия Цветанова
442

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национален протест в над 40 града у нас тази вечер.

Гражданите организираха шествия срещу насилието и в подкрепа на нападнатото момиче от Стара Загора.
В София шествието започна в 18:00 часа пред Съдебната палата.  На мястото има засилено полицейско присъствие.

Момиче на 18 години пострада на 26 юни след множество наранявания по главата, крайниците и тялото. По разпореждане на административния ръководител на Районната прокуратура в Стара Загора бе създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г. Г., на 26 г., обвиняем за средна телесна повреда на 18-годишно момиче от Стара Загора, припомня БТА.

Още по темата

Първоначално Районният съд постановява задържане под стража на обвиняемия, но горната инстанция изменя мярката за неотклонение и той е пуснат на свобода.

По искане на районната прокуратура в Стара Загора полицията в града задържа повторно 26-годишния Г. Г. за 72 часа.

Прокуратурата обяви нулева толерантност към всички случаи на насилие и хулигански прояви. "Прокуратурата служи на гражданите и няма да бъде глуха и сляпа за техните очаквания, а ще отговори с нулева толерантност и съобразно законовите си правомощия на всички прояви на престъпна агресия – в дома, на пътя, навсякъде около нас", заяви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в обръщение, съобщено от пресцентъра на държавното обвинение.

На вчерашния брифинг в Стара Загора районният прокурор Таня Димитрова обяви, че основният мотив, по който работят разследващите по тежкия случай на пострадалото 18-годишно момиче в Стара Загора, е ревност.
На днешното изявление пред медиите, докладчикът по делото с нападнатото момиче от Стара Загора съдия Татяна Гьонева обясни, че са "установени са наранявания, които поотделно и в съвкупност сочат разстройство на здравето, но не и опасност за живота. Колкото и стряскащо за общността да бъде, то се квалифицира като лека телесна повреда. За да има средна телесна повреда, трябва да има опасност за живота. Ние не установихме това. Доказателствата не подплатиха квалификацията за средна телесна повреда. Тези производства са бързи".

По-рано днес стана известно, че прокуратурата е внесла в съда искане за постоянно задържане на обвиняемия за нападението на момичето от Стара Загора заради заплаха за убийство.

Районният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия за нападението на 18-годишно момиче заради заплаха за убийство, след като по-рано днес Районната прокуратура внесе искане за задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
1
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 10 месеца
"""..ако бяха нарязали мъж нямаше да има проблем.."""" ------ Ама Разбира се, че нямаше да има проблем ако имаш достатъчно пари да си платиш на Следствиету, Прокуроръ и Съдиятъ, все пак ние живеем в капиталистическа държава с пазарна икономика, демек, всичко и всеки си има цена! Хем либералну, хем пазарну!
274
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
абе по времето на бай тодора тоя щише да е щастлив ако получи доживот ако не почине при опит за бягство- сега тия дето ни докараха до тоя хал пак лъжат народа както преди две години и го карат на протести - докто прокарват фашистките си закони- първо да измитим тях и после резултата им
273
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И какво искат феминистките, в НК да се впише, че ако бъде наряза жена наказанието е доживотен затвор. а ако бъде нарязан хетеро мъж наказанието да е глоба от 10 лева - очевидно това им е представата за равенство, на вечно нацупените мъжемразки.
272
5
 
3
 
! Отговори
Е, па.. преди 10 месеца
Ся, на бай Ганчу, може и да не му е известно, щоту е т/п като цър/ул, но дори и пиперудките имат права! Това, че една жена - умна или не - е избрала този "бранш", не означава, че цър/ула може да я третира както си ще!
271
10
 
18
 
! Отговори
София на джендърите преди 10 месеца
И отново Киро, жена му, Бабикян, Хаджигенов и Мая Костинбродска , и лгбт организациите. Затова София дърпа всички останали градове надолу
270
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи ако бяха нарязали мъж нямаше да има проблем, нямаше да има протести - аман секта розови либерасти с два грама мозък! Искали равенство феминистките, обаче така че те да са по-равни - долно използват този случай за да си прокарат политическите интереси , да заграбят повече власт и пари.
269
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е Радев ще каже,че тя е виновна,защото не се е съгласила доброволно да я реже!Той и за Украина е на това мнение.Сигурно и тоя садист му е почитател?!Представете си карикатура Путин реже жената на Радев,а Зеленски също е там и какво ще го попита?!
268
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
25 000 евро от преди съдебната реформа направена от ДБ и НПО-тата продължават да си бъдат 25 000 евро.
267
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За голяма част от вземащите решения в парламента човешкият живот е инструмент за постигане на цели, а не ценност. Добре би било на решаващи позиции да се научим да избираме, да издигаме Хора, за които другите хора са ценност, а не ресурс за лично забогатяване
266
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Депутатите под натиска на БХК и ЛБГТ организациите изтърбушиха и промениха целия наказателен кодекс на последното заседание за да добавят навсякъде ..и сексуална ориентация. Създадоха две категории граждани. Една по-ниска, всички вие, и една по-висока: хората с нестандартна сексуална ориентация. За престъпления срещу хора от по-високата класа, вече ще има по-строги наказания. За нас - плебеса, ще са по-ниски. Сега и тоз ще се размине с по-ниска присъда.
265
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Случаят е от преди месец. Раздухаха го чак сега. Защо ли? За за отклонява вниманието от тихо пълзящият фашизъм в парламента, за да скрият от народа приеманите по тъмни доби закони ограничаващи свободите му, за да отклонят вниманието от увеличените дренки за ел. енергия. Иначе този изверг навремето вече щеше да търка нара за дълги години, а преди тона да е обработен прилично от полицията, докато се казва и майчиното мляко
264
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Все ми е тая как са облечени - не са мои дъщери! Ако бяха, нямаше да се облечени така! Ама хората за хубаво казват - да се обърне внимание на тия момичета, защото с подобно облекло са притегателна сила точно за такива татуирани мачовци, на които мъжеството им стига само да бият жени!
263
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така и не се разбра колко е взела съдийката и от кого.
262
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това, че е облечена по някакъв си начин, значи ли, че е направила някого на кайма? Божеее, какви *** само пишат тук.. Сигурно са назобани, с големи мускули и татуировки.
261
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Аз Факт е, че нормална, възпитана и образована жена със самочувствие, никога няма да се облече така. Това, че се обличат така говори или че са от бранша, или са със сериозни проблеми и са лабилни, което означава, че е много възможно в бъдеще да станат от бранша.
260
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво може да се очаква, когато съденето е оставено на глупаците, а лидерите на страната, изоставили мъдростта и хуманното управление, са се превърнали в страхливци, устремени към власт и богатство.
259
7
 
8
 
! Отговори
Да се чуди човек преди 10 месеца
защо всеки път кто стане някаква такава мизерия винаги мъжете са нацепените "батки" и чалгаприличащи жени?!!! Ама наистина е много чудно, ама много.... :D
258
8
 
14
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
До оня анонимния.Това че ти мислиш някой за лека жена, заради облеклото си е само в твоя болен мозък!
257
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя случай беше политизиран доста бързо
256
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дори да е най-наглата жена на света, мъжът има чисто физическо превъзходство, поне фа и беше бил един шамар и да се кротне, той решил да е обезобрази из рода пешлеме :)))