Георги с макетното ножче: Не съм виновен, имам малко дете и ме чака

Прокурорът е поискал съдът да не задържа обвиняемия
31 юли 2023 13:26, Александър Попов
414
Георги с макетното ножче: Не съм виновен, имам малко дете и ме чака
Снимка: Pixabay

Прокурорът по делото срещу мъжа, който нападна 18-годишно момиче в Стара Загора, е заявил при разглеждането на мярката за неотклонение пред окръжния съд, че постановеното задържане от долната инстанция е незаконосъобразно и не следва да бъде потвърдено. Това става ясно от протокола от заседанието на Окръжен съд - Стара Загора на 5 юли., цитиран от БТА.

"Считам, че определението на Старозагорски районен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Г. Г., е незаконосъобразно и не следва да бъде потвърдено, тъй като от събраните по делото доказателства, в частност от изготвената съдебно-медицинска експертиза, е видно, че на пострадалата не е причинена средна телесна повреда, каквото е обвинението за извършено точно такова престъпление. Ако се касае за извършено престъпление лека телесна повреда, вероятно то би било от частен характер, поради което считам, че следва да бъде отменено определението", заявява прокурорът.

Още по темата

В последната си дума пред съда обвиняемият заявява, че иска мярката му да бъде променена и да не е задържан, защото "няма да преча на разследването по делото". "Не съм виновен, искам да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен и, затова искам да ми се смени мярката", казва той.

Адвокатът му също иска промяна на мярката. Той заявява, че не са изследвани много версии.

"След като внимателно се анализира съдебно-медицинската експертиза, се набиват на очи наранявания, които са от вътрешната страна на лявата предмишница и левия палец на пострадалата. Тоест, това нещо с обръсването на главата от лявата страна, сочи на възможно самонараняване. С оглед на това, че е наркозависима пострадалата, обстоятелства, които са намекнати за употребата на наркотични вещества по делото, но не са събрани доказателства в тази посока", заявява адвокатът.

Съдебният състав заявява, че по делото са събрани достатъчно косвени доказателства, чийто анализ сочи като автор на нападението и причинените увреждания именно обвиняемият. "Безспорно, начинът на извършване на тези наранявания е изключително жесток, като това обстоятелство, наред с предишните осъждания на обвиняемия за квалифицирани леки телесни повреди, сочи и на реалната опасност същият да извърши престъпление. Последните факти разкриват жалбоподателя и като личност с висока степен на обществена опасност, склонен към прояви на тежка физическа агресия", посочват съдиите. Те обясняват, че експертизата е установила многобройни наранявания по главата, тялото и крайниците на пострадалата.

"Ако и да сочат на жестоко по своя характер деяние, в крайна сметка поотделно и в съвкупност, са причинили на М. временно разстройство на здравето, неопасно за живота", пише в протокола по делото. Съдебният състав допълва, че извършеното от жалбоподателя престъпно деяние се преследва по реда на частното обвинение, което не позволява спрямо същия да бъде взета каквато и да е мярка за процесуална принуда, включително и „Задържане под стража“.

Нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора е станало в края на юни, но случаят придоби широк обществен отзвук преди дни. Задържан е 26-годишният Г.Г., на когото са повдигнати две обвинения - за нанасяне на средна телесна повреда и за закана за убийство. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото провинение на Г.Г. от подобен характер. Протести се организират в няколко града в страната - в подкрепа на пострадалото момиче и срещу насилието над жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво толкоз ви е старх от истанбулската конвенция, ако не бийте жените си, няма място за притеснение
326
0
 
2
 
! Отговори
нарежете преди 9 месеца
го с макетно ножче,хвърлете му един оздравяващ бой и го пуснете-момчето ще е доволно
325
0
 
1
 
! Отговори
до 337 преди 9 месеца
Има нещо такова, НПО-тата на Сорос и "елитите" веднага се възползваха за да вряскат пак за Истанбулската НО КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД СЕ ПРОИЗНЕСЕ. ТОЧКА. ПРОТИВОРЕЧИ НА КОНСТИТУЦИЯТА/КРБ/. Сега трябва много да се внимава какво ще пипат мръсните им ръчички по Конституцията. Сутринта журналистките все натам завъртаха работите и НИТО ДУМА ЗА ОПАСНОТО ГРЕВИО И ОТНЕМАНЕТО НА ДЕЦА. БОГ ДА ПАЗИ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ!
324
1
 
2
 
! Отговори
до 308 преди 9 месеца
Какво ви учудва?Този протест е точно за прокарване на Истанбулската конвенция!Само наивници дошли от състрадание към жертвата мислят,че протеста ще реши нещо в тази посока.
323
3
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 9 месеца
327, по-кротко с квалификациите. Не съм пcиxoпат-рашист. Висок съм 1 и 94 и тежа почти 110 кг. Учил съм бойни техники. С удоволствие ще се запозная с теб.
322
1
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 9 месеца
До 327Факт ли е, че индийците бият лекари? Факт е.Факт ли е, че индийците бият горските? Факт е.Факт ли е, че индийците нападат отделения на Бърза Помощ и трошат всичко? Факт е.Факт ли е, че индийците секат горите безразборно? Факт е.Факт ли е, че индийците бият горските? Факт е.Факт ли е, че индийците бият старци по селата и ги грабят? Факт е.Факт ли е, че властта се прави, че нищо не вижда? Факт е.Така че моля те, по-кротко с квалификациите. Ти си debил, не аз.
321
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе...гад......сега ли се сети че имаш дете....Прокурора редом до това жалко подобие на човек...
320
0
 
9
 
! Отговори
Абе преди 9 месеца
За тия пишман-съдии и прокурори има ли значение наличието на рецидив, защо нищо не казват по тая тема !!?
319
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този индивид как ще се чувства ако утре един такъв като него му нанесе "лека" телесна повреда с 400 шева и куп други наранявания.
318
0
 
8
 
! Отговори
КПСС БКП преди 9 месеца
Зъб за зъб око за око ! Така е в България ! Тук правосъдие няма, няма и да има ! Дрън, дрън...малко шум до края на седмицата и от понеделник всичко си е по старо му ! Саморазправа му е майката ! Иначе насилниците няма да се кротнат !!!
317
0
 
5
 
! Отговори
Сту преди 9 месеца
Да си беше мислил за дедето, като си купуваше ножчето. Всичко различно от ефективна присъда за този ****** би било провал. Също така искам да вметна, че днешните момичета също са страшни *******. Ако излизат с нормални момчета, които не са комплексирани полу мутри-файтърчета, то надали ще им се случват такива неща. Навън е пълно е с джуки, балони с хелий, филтъри, стойки, снимки, файтърчета, с патриотични татуси, мутра wannabe. И резултатите са такива.
316
0
 
3
 
! Отговори
Пацата преди 9 месеца
Човек не може да си купи макетно ножче вече. Вчера отивам да си взема , че си загубих старото за белене на кабел и в магазина само като казах макетно ножче всички се извърнаха да гледат лошо.
315
0
 
8
 
! Отговори
анони преди 9 месеца
Сега се сетил,че има дете! А когато си размята егото,наляво и надясно-не иска и да знае!!!!
314
4
 
3
 
! Отговори
? преди 9 месеца
До Случаен минувач И как разбра,че е индиец,а не е ГаньЮБалкански? Или само индийците (не ги оправдам)правят престъплегия,а нашите не правят,щото са си наши,така ли бре,психопат-раZист.Докато се прехавъля вината все на индийците,а не на престъпниците ,независимо от етноса ще има таквиз случаи.Случен минувач,да не би индийците са те пряскали някъде?(И от тех има много деbили,но и Ти си от тях)
313
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега нарязал любовницата , после и жена си. Затваряй до като е време.-------------------------------------------------------------------------Абсолютно, време е дори когато се започне с агресивни заплахи, службите да действат по-активно, не знам законът какви права им дава, ако трябва и законодателни промени да се правят - какво стана със случая от април, убитата жена напъхана в багажник от бившия си, тормозена преди това от него. Осъдиха ли го?
312
0
 
16
 
! Отговори
lewskar преди 9 месеца
Никъде на на МАКЕТНИТЕ НОЖОВЕ непише НОЖЧЕ !Как рецедивист извършил 3 еднакви по смисъла на закона престъпления на трето да е на свобода? Мисля , че тука магистратите се уляха.За съдийката no comment ,жена да види това и да пусне насилника...Да видим сега Сарафов да ли ще отсрани подчиненият си все пак и.д. е с нова визия за Прокуратурата.
311
1
 
9
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 9 месеца
Каква жена, нали е с барманката от три години? Или той си ги върти и в момента, в който едната разбрала за другата решил да действа с макетно ножче? Ще лежиш ***
310
0
 
26
 
! Отговори
Така е .. преди 9 месеца
Сега нарязал любовницата , после и жена си. Затваряй до като е време.
309
0
 
38
 
! Отговори
Куку преди 9 месеца
Типичен патриот,когато сметката пристигна-искам при мама
308
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Току що изгледах интервюто със съдийката. Като дипломиран психолог мога само да кажа, че неадекватните усмивки и флиртът с камерите в момент, който обсъжда особено жестоко и нечовешко деяние, говори за доста високо ниво на психотизъм и у нея. Завършен бюрократ на работното си място, изгубила всякаква нормална човешка реакция на съпричасност и емпатия.