"Нито една повече"! Хиляди на протест срещу насилието заради садизма над момиче

Шествия се провеждат в над 40 града
Обновена: 31 юли 2023 18:54 | 31 юли 2023 18:46, Камелия Цветанова
442

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национален протест в над 40 града у нас тази вечер.

Гражданите организираха шествия срещу насилието и в подкрепа на нападнатото момиче от Стара Загора.
В София шествието започна в 18:00 часа пред Съдебната палата.  На мястото има засилено полицейско присъствие.

Момиче на 18 години пострада на 26 юни след множество наранявания по главата, крайниците и тялото. По разпореждане на административния ръководител на Районната прокуратура в Стара Загора бе създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г. Г., на 26 г., обвиняем за средна телесна повреда на 18-годишно момиче от Стара Загора, припомня БТА.

Още по темата

Първоначално Районният съд постановява задържане под стража на обвиняемия, но горната инстанция изменя мярката за неотклонение и той е пуснат на свобода.

По искане на районната прокуратура в Стара Загора полицията в града задържа повторно 26-годишния Г. Г. за 72 часа.

Прокуратурата обяви нулева толерантност към всички случаи на насилие и хулигански прояви. "Прокуратурата служи на гражданите и няма да бъде глуха и сляпа за техните очаквания, а ще отговори с нулева толерантност и съобразно законовите си правомощия на всички прояви на престъпна агресия – в дома, на пътя, навсякъде около нас", заяви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов в обръщение, съобщено от пресцентъра на държавното обвинение.

На вчерашния брифинг в Стара Загора районният прокурор Таня Димитрова обяви, че основният мотив, по който работят разследващите по тежкия случай на пострадалото 18-годишно момиче в Стара Загора, е ревност.
На днешното изявление пред медиите, докладчикът по делото с нападнатото момиче от Стара Загора съдия Татяна Гьонева обясни, че са "установени са наранявания, които поотделно и в съвкупност сочат разстройство на здравето, но не и опасност за живота. Колкото и стряскащо за общността да бъде, то се квалифицира като лека телесна повреда. За да има средна телесна повреда, трябва да има опасност за живота. Ние не установихме това. Доказателствата не подплатиха квалификацията за средна телесна повреда. Тези производства са бързи".

По-рано днес стана известно, че прокуратурата е внесла в съда искане за постоянно задържане на обвиняемия за нападението на момичето от Стара Загора заради заплаха за убийство.

Районният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия за нападението на 18-годишно момиче заради заплаха за убийство, след като по-рано днес Районната прокуратура внесе искане за задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
3
 
3
 
! Отговори
до 302 преди 9 месеца
Загубих си две години в казармата.Радвам се,че синът ми не е служил.Завърши и на 26 години стана шеф на 12 други служители. Никога не се е занимавал с казармени глупости като маршируване,козируване,разглабяване и сглобяване на АК . А извращенията са друга тема.Един от войниците ни се престорил на заспал.Дежирният офицер минал и му взел пълнителя с патроните.Тогава войника извадил другият пълнител и заредил.Накарал офицера да се търкаля в локвите!Две години подивяване-това е казармата!
294
10
 
9
 
! Отговори
Кравар преди 9 месеца
България бавно и постепенно става европейска държава . И тея мъже с малки работи които бият жените си за да докажат че са голяма работа - ще стават все по-малко .
293
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
A къде е морала в нашето общество. преди 40 години е било немислимо да се живее на семейни начала. От липсата на морал произлизат повечето проблеми.
292
1
 
4
 
! Отговори
до 302 преди 9 месеца
Та дивотията,простотията и глупостта на военните е безмерна. В поделението ни един офицер бе заповядал да се издигне антена на радиостанция под електрпровод! Заради него загина 19 годишно войниче.От този ден нататък офицерите никой не ги уважаваше и никой не им изпълняваше заповедите!Имаше двама радиолюбители-кой каквото не знаеше ги питаше тях.От тях се научих да ремонтирам всякакви електроуреди.И до днес това ми е от полза.А от офицерите така и нищо не научих.
291
5
 
10
 
! Отговори
Оки доки преди 9 месеца
Коментарите, които пишат че един случай ще тласне някоя си конвенция, само напиши в търсачката на сайта, жена и насилие и гледай какво става от последните 3 години. То не беше убийство и изхвърлен трупа близо до Перник, не беше чупене на пръсти един по един.
290
5
 
5
 
! Отговори
до 302 преди 9 месеца
Служил съм в казармата 2 години.Да ти кажа честно-там се подивява!Бях приет за студент.обаче няма начин-преди това 2 години казарма.Една вечер стоях на пост.В оградата на поделението се чу някакво тропане.Скрих се зад един генератор и след малко видях как преминава човек отвън. След като измина 30 метра достигна осветено място и така видях,че е пиян войник!Обадих се по телефона в какраулното и двама войници го прибраха да спи.Според "устава" трябваше да го предупредя и да стрелям!
289
11
 
12
 
! Отговори
Глок преди 9 месеца
Явно татуираните фенове на Възраждане още не разбират,че следващият път цялата държава ще излезе по улиците и ще носят само въжета и лопати.Не изпитвайте гнева народен!
288
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много са гнусни *** НПО-та! Използват един криминален случай, за да прокарат истанбулската извратения. След като тя влезе в сила, само луд ще тръгне да се жени. Всяка ще може да те натопи, че си и отперил шамар и да те изхвърли по гол *** на улицата, оставайки в жилището ти. Това ще е краят на нормалното семейство, състоящо се от мъж и жена. Да не мислите, че на американските НПО-та им пука за нарязаното момиче?
287
2
 
2
 
! Отговори
смешко преди 9 месеца
До София на джендъритеМай на някой му е малко атрибутчето и си търси заигравки да му го бутнат, но уви всичките били в София и никой не му пуска и той се ядосва и си го бие привечер, барем порасне малко... ама на, не става и не става.
286
3
 
14
 
! Отговори
до 299 преди 9 месеца
Не ни трябва истанблуска ковенция, а ни трябва казарма и по-строг ред и дисциплина. Трябва ни полиция като едно време. Аз като бях дете най-голямото престъпление което си спомням - бяха изнасилили едно момиче и предупредиха жените да не излизат вечер сами. След 2-3 дни го заловиха изнасилвача и това беше. Вечер си се разхождаха спокойно хората, най много някой пияница да те спре за цигара. Такива психопати изследваха безследно по затворите.. уж го приберат за малко и повече не излезе
285
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А за момчето пребито до смърт в Цалапица няма протести? Нали е мъж, не е важен.
284
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия момичета на снимката едва ли някога ще имат нормално семейство
283
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами да бяха приели Истанбулската конвенция, тя защитава всички.:))
282
10
 
10
 
! Отговори
Георги преди 9 месеца
Кой бил роб, кой бил еди какъв си. Хората са излязли и са си показали позицията. А вие мишки такива само пишете коментари. Защото половината от коментиращите са същите като тоя с ножовете - нехранимайковци. Сега тоя психопат ще стане булка на някой в затвора, а детето му ще го гледа майката с друг мъж или ще отиде в някой социален дом. Защото вашия кураж ви стига колкото да направите някоя глупост. По-лесно е да си смотльо от колкото достоен човек
281
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Струва ми се че тези фалшиви демонстрации ще имат точно обратният ефект . Типът жени които са предразположени към малтретиране ще станат още по неразумни
280
7
 
14
 
! Отговори
Мен преди 9 месеца
Нито една повече !!!не успях да присъствам за жалост, но ви подкрепям
279
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
... и тези обвиняват нормалните хора във фашизъм подобно на лилипyтa от Mopдop
278
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лудост ! То бива наивно стадо на чак пък толкова !!
277
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И докато вие се правите на много засегнати ДПС прекараха закон за изсичането на горите. И всички вие спите. Роби, робиии
276
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И какво като излезнахте, нещо промини ли се? Не! Нещо ще се промини ли? Не! Утре всички ще забравят, робите помнят точно 3 дни. Съдийката без последствия, продължава да си събира пари от мафията за да ги прикрива. А такива като този *** има хиляди в БГ