Експерт: Добър момент е за рефинансиране на ипотечен заем

Това обяви Тихомир Тошев
29 авг 2023 18:52, Росен Стойчев
10
Експерт: Добър момент е за рефинансиране на ипотечен заем
Снимка: БГНЕС

Сега е добър момент за рефинансирането на ипотечните заеми. Съветът е на кредитния консултант Тихомир Тошев.

Заради конкуренцията на пазара има изгодни промоционални оферти, при които банките предлагат да поемат нотариалните такси, с което рефинансирането става още по-изгодно каза той в интервю за БНР.

"Вече почти всички хора, които имат кредити, разбраха, че предстои плавно повишение на лихвите и има по-засилена активност да рефинансират кредитите си, за да слязат на максимално ниска лихва в момента".

"Рефинансирането почти винаги излиза изгодно, ако текущите лихви, на които можете да изтеглите новия, кредит са с 1% по-ниски от тези, които плащате в момента".

"Когато ви трябва нова допълнителна сума за нещо - примерно закупили сте имот на шпакловка и замазка и ви трябват допълнително средства - рефинансирането може да се направи с увеличаване на размера на кредита".

Още по темата
"Рефинансирането също може да се направи с цялостно преструктуриране на кредитна задлъжнялост и да обедините в него и потребителски кредити и други натрупани задължения".

Хубаво е да се огледат добре офертите на пазара или да се ползва кредитен консултант, защото почти винаги има банки, които са в промоции и поемат нотариалните такси. Тогава рефинансирането излиза абсолютно изгодно, категоричен е Тошев.

Добре е да изтегляме не повече от 500 лв. чрез бърз кредит и да го погасяваме още от следващата заплата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: новкредит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Тихомир преди 7 месеца
В момента лихвите по ипотечните кредити са на исторически най-ниски нива. Що така си мисля, че след 3 години, когато лихвите на някои банки ще са литнали нагоре ще бъде по-добре да се рефинансира, а не в момента. Къффффф е смисъл да рефинансираш сега от 3,00 % на 2,80 %. Не е ли по-добре това да бъде направено след 2-3 години от 5,50 % на 3,50 %.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
рефинансиране, банки и изведнъж бърз кредит ?? кви 500 лева, каква заплата :)) аман от експерти, които говорят така на общо
4
1
 
6
 
! Отговори
циник преди 8 месеца
И тук ще го кажа, защото се отнася за брокери и "инвеститори" в имоти. Примката се затяга и следва задушаване, почти винаги при задушаване изпуска халката и се пълнят гащите. Това е бъдещето за имотите.
3
1
 
8
 
! Отговори
a преди 8 месеца
Експерт?!?!?! Може, ама не и в тази сфера.
2
0
 
4
 
! Отговори
Добре е преди 8 месеца
да ползваме услугите на кредитни консултанти и имотни брокери. Никога не купувайте нещо, преди да сте се посъветвали с тях. Също сега е моментът да инвестирате на зелено в кримската платформа на тъщата на Зеленски. Първокласни парцели по 30 долара метъра на брега на морето. Гарантирано обезпаразитяване от касетъчни заряди.
1
0
 
17
 
! Отговори
хахахах ти сериозно? преди 8 месеца
Вицът на деня! Дано поне сте изкарали нещо от реклама, защото ако това е мнение на експерт, то аз съм космонавт! хахаха