Награда за сигнали за нередности се прилага и в други държави

Това обяви Преслав Райков
27 сеп 2023 18:12, Росен Стойчев
40
Награда за сигнали за нередности се прилага и в други държави
Снимка: БГНЕС

10% награда за съобщили за нередности при плащането на данъци. Това предлагат от Министерството на финансите. Според експерти мярката няма да даде голям ефект.

„Това е нормална мярка.

Още по темата
Предлага се и в други държави. Не мисля, че е нужно да се рекламира от правителството. Сивата икономика е около 25-28% от БВП. Тоест, не мисля, че ще има ефект. По-скоро това ще затормози администрацията, ще вкара в разсъждение хората, които трябва да го правят”, заяви в ефира на Нова Нюз финансовият анализатор Преслав Райков.

„Позитивно е, че Министерството на финансите търси начини да увеличи събираемостта. Иначе не мисля, че мярката ще има много голям ефект, защото тя е стандартна. Такива политики се прилагат в много компании. Колко от нас знаем, че даден човек не си плаща данъците? Това работи в западни държави и големи финансови институции”, смята изпълнителният директор на BESCO – Българската предприемаческа асоциация Добромир Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: наградаПреслав Райков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Дупничанин преди 6 месеца
Та.... аз лично не искам нищо немско като техника да ми влиза вкъщи. На дойчото, ако не са му нарисувани стъпки с различни цветове той не знае как от съблекалнята да стигне работното място. Ако няма навигация не може да се прибере. И..... ако си поиска от жена му и тя не му даде щото я боли глава и все пак повтори ще му викне полиция. Да не говорим, че лично Шолци каза че трябвали емигранти за демографската криза. Те това е голямата Германия. Та за жената.... освен полиция и пари ще спечели
20
0
 
0
 
! Отговори
Дупничанин преди 6 месеца
Да има европейска страна в която доносничеството се възнаграждава. И това е Германия. Друга няма такава. Аз обаче не мога да си обясня как такава западнала и деградирала държава постоянно ни я бутат за пример. Митиве и легенди чета за техните аутобани. Преди 20 години може и да е било, ама сега.... нямат магистрала да не е разкопана. Явно още на мама Меркел търсят рожденото свидетелство. Митове и легенди за немската индустрия. Ако това което виждам като немско и тия дето го произвеждат...
19
0
 
3
 
! Отговори
Усещам как преди 6 месеца
След време един друг ще се избиваме! Всъщност това е целта на Запада,дели и владей!
18
0
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 6 месеца
До 21: грозна като смъртта и космата като Чубака, точно както ги харесва Бойко. Все пак партията му е пръв защитник на ЛГБТ общността.
17
0
 
5
 
! Отговори
Жиката преди 6 месеца
Има много нередовни политици.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Опишете прелестите си, за да удостоверите, че са ви уважили!
15
0
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 6 месеца
Аз като призная, че съм Мата Хари и кажа къде са на Боко кюлчетата ще ми дадете ли 10% от тях?
14
0
 
2
 
! Отговори
баба Пена Кьолмен преди 6 месеца
По новините за изборите дават репортаж с някакви кутии. На едната пишеше партии и коалиции. На другата пишеше "номера".
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Доносниците са отвратителни. Но много от доносите ще бъдат фалшиви и ще се окажат в резултат на конкуренция или за отмъщение и разчистване на сметки. Фактът, че се внуците и децата на комунисти и на ДС предлагат мярката - е връщане в най- мрачните години на България. Оставка на доносническото правителство!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Твърде самодоволен на снимката.
11
1
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
В крайно десните страни и управления като нацизма и фашизма държавата разчита, че дава достатъчно на гражданите за да не си крият доходите, а в комунистическите страни като НРБ и Северна Корея се разчита на доносничество и любов към чуждите пари!
10
1
 
10
 
! Отговори
В. преди 6 месеца
Ще има ли награда за сигнал за неправилно Изразходвани на данъци! Много нагли станахте.
9
1
 
8
 
! Отговори
Абсурдистан преди 6 месеца
Хе,хе! Българите са си предатели по принцип , така че , за какво са тези нови закони ? Представяте ли си колко тонове доноси ще потекат в министерствата ?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да.. В Северна Корея, най вече..
7
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 6 месеца
Хахааааа, 10% ама след като съберат парите. Тука идва питанката???? Как ще ги съберат?????????????? Колкото събраха от Спецов :)))))))))))))))))))) Отиде фирмата у мaaлaтa :)))))))))))))))))))))))))))))
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българите сме доказани доноси, винаги съм се чудел ако тука бяхме станали католици и имахме Инквизиция дали щеше да остане жив човек?
5
1
 
3
 
! Отговори
? преди 6 месеца
Няма сигнали за златния-замък-училище за принц Уилям
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 6 месеца
България няма системите на другите държави
3
0
 
13
 
! Отговори
Накратко : преди 6 месеца
Всеки донос носи бонус!Ми заминавай за тези други държави с еднопосочен билет, Вреславе! Само внимавай да не докладваш някой друметров африканец,че бонус ще го поемеш дълбоко отзад,доносник0!!!
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Винаги в тая пародия на държава се е гледал негативният опит от другите държави и никога позитивният! Примерно - имало във Франция еди какъв си данък, да го въведем и тук! Ама не забелязваме каква социална система има във Франция, какво подпомагане на нуждаещите се... Това не го виждаме, нали? Или колко плащали за пътища, ама техните пътища и нашите дали имат нещо общо?