В петък остава облачно, но без валежи, градусите до 24°

В София ще е около 19°-20°
1
В петък остава облачно, но без валежи, градусите до 24°
Снимка: Pixabay

През нощта валежите в крайните източни райони ще спрат. След намалението на облачността, още след полунощ в низините и равнините ще се образува мъгла или ниска облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб вятър от изток, който в Източна България ще се ориентира от юг. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.

В петък ще има разкъсана висока, преди обяд в низините значителна ниска облачност. Валежи не се очакват. Вятърът от юг ще се усили, в Източна България и на места северно от планините ще бъде силен и с него ниската облачност ще се разкъса и намалее. Максималните температури ще бъдат предимно между 19° и 24°, в София 19°-20°. Вечерта от запад ще започне ново увеличение на областта и в крайните западни райони ще завали дъжд.

По Черноморието ще има значителна ниска облачност, която в следобедните часове ще се разкъса и ще намалее. Вятърът от юг ще се усили и ще бъде умерен и силен. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°. Температурата на морската вода е 16°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще има разкъсана висока облачност, която вечерта ще започне да се увеличава и вплътнява и през нощта срещу събота в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

В събота ще остане ветровито, особено в източната половина от страната. В Западна и Централна България ще бъде облачно, с валежи, на места значителни по количество, с гръмотевици. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и температурите ще се понижат; максималните там ще са от 12-13° до 17°. В източните райони валежите ще са главно в следобедните часове; вятърът през по-голямата част от деня ще е южен и температурите ще са все още високи, до 25°-26°. През нощта срещу неделя вятърът ще отслабне, валежите ще спрат, най-късно в източните райони.

В неделя облачността ще се разкъса и ще намалее, в много райони до предимно слънчево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще бъде хубаво времето!