Майка с малко дете спасени по чудо в ледените води на Гребния канал

Мъж се притекъл на помощ в последния момент
7 дек 2023 09:43, Петър Бойчев
18
Майка с малко дете спасени по чудо в ледените води на Гребния канал
Снимка: БГНЕС

Майка преживя истински шок, след като падна с малкото си дете в ледените води на Гребния канал в Пловдив. За щастие в този момент наблизо се е разхождало семейство с бебе. Бащата реагирал мигновено и влязъл във водата, за да ги спаси. За инцидента през уикенда алармира свидетел на случилото се в социалните мрежи, съобщи NOVA.

"Всичко стана за секунди. Детето бягаше напред и падна във водата. Майката започна да пищи. Наблизо имаше мъж, който веднага скочи да извади детето. Жената обаче също се подхлъзна и падна във водата. На помощ се притече и друг човек, който при опита си да помогне също падна във водата. Така се оказахме с четирима души за спасяване". Това разказа в ефира на "Здравей, България" спасителят Васил Лесев.

Той и колегата му веднага се отзовали и извадили майката и детето от студената вода. "Само с уплах се размина ситуацията. Бяха и измръзнали. Не се наложи да се вика линейка, тъй като всички бяха с автомобили и веднага влязоха в тях на топло", допълни спасителят Валентин Стоименов.

Това не е първият подобен случай в същия ден. "Охранител забеляза около 1:45 часа през нощта двама от трима разхождащи се младежи на Гребния канал да падат във водата. Наши спасители са се притекли на помощ. Извадени са веднага от водата. Извикана е и полиция, линейка и Гражданска защита. За случая обаче не се разшумя, защото не е имало свидетели. Но случаят не е прецедент", подчерта Димитър Палашев, директор на ОП "Общинска охрана"- Пловдив.

По думите му през зимните месеци водата в Гребния канал е по-малко. "Намалили сме нивото заради снегонавявания и дъждове. Нивото трябва да е и по-ниско, защото ако замръзне и някой се подлъже, да не се стига до фатални инциденти. Целия Гребен канал е оборудван с указателни и забранителни табели. Предупреждават се хората, дошли да се разходят, от нашите служители по охраната", твърди Палашев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как не са направили едни стъпала на този канал,да можеш да излезеш или да се хванеш за нещо навсякъде е хлъзгав под наклон бетон или панел, *** такива.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според мен трябва да я глобят. Толкова тъпо решение, трябва да бъде санкционирано.
12
4
 
0
 
! Отговори
*** преди 4 месеца
не раозбирам как на метър вода може да се удавиш освен ако не си решил нарочно
11
8
 
0
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 месеца
Въй да не настинаха на мама бебенцата?
10
0
 
6
 
! Отговори
До 2" преди 4 месеца
Ти явно не си наясно какво представлява този два и половина километра гребен канал и си написал глу.пост
9
0
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 4 месеца
В канала има огромни количества риба-толстолоб и друга която яде планктона и водораслите за да не се задръсти канала......Ако хвърлиш къшейче хляб виждаш как стотици риби се втурват към него....Когато стане прекалено пренаселено от риби един път в годината се пускат рибарите да ловят и разредят прекалената гмеж от риба.
8
6
 
2
 
! Отговори
защо им помага , преди 4 месеца
а едно време имаше естествен подбор . живеят само от силовите Групировки и управляват световете .
7
7
 
2
 
! Отговори
щом няма хора преди 4 месеца
охрана, не е в експлоатация Да се закрие бе . От жоро италянеца там са умрели 860 човека за 30 години , а за 60 ще умират още 1300 българи . Грешката е на кмета .
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На някои трябва са се отнемат родителските права. В комплекса поне две деца видях как паднаха в басейна. Първото щеше да даде фира, ако не се бях развикал от тересата и нямаше мъже наблизо да се притекат. Майка пред магазина си говореше сладко с приятелка и впоследствие разбра какво се е случило. Масово майчета с телефона. Децата им по-ниски от метър между колите без надзор!!! Въпрос на време за поредната трагедия и влачен по съдилщата човек заради чужда немарливост. Иначе джигитите с условни.
5
3
 
7
 
! Отговори
Пловдивс каубойс -до преди 4 месеца
Битъка няма ограда която да го задържи, само камшика го вкарва в пътя ! За хората дори и табелите са излишни!
4
1
 
13
 
! Отговори
Майката майка си ли преди 4 месеца
Търси там или изкуствения интелект?.!.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
*** одете отзад в офиса да го потъркате че го сърби.
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Че оградете го тоя канал бе. Особено за малките деца. Но както става ясно и големите деца не могат да вървят в пътя.
1
0
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 4 месеца
Ужасен ужас