Альоша не е приоритет за кмета на Пловдив, а чистотата, ремонтите...

Кметът Костадин Димитров не пожела да изкаже лично мнение
15 яну 2024 17:00, Нели Христова
132
Альоша не е приоритет за кмета на Пловдив, а чистотата, ремонтите...
Снимка: БГНЕС

Проблемите с чистотата, задръстванията, ремонтите и градския транспорт в Пловдив са по-важен приоритет за кмета Костадин Димитров и неговия екип, отколкото съдбата на паметника на Альоша. Това стана ясно на брифинг, на който бяха коментирани най-важните задачи пред градската управа, предаде  БГНЕС.

Реконструкцията на Бетонния мост, който осигурява връзката с най-многолюдния пловдивски район "Южен", се очертава да започне в края на март или началото на април, обясниха кметът Костадин Димитров и заместникът му инж. Тошо Пашов.

Реалната работа по съоръжението, заедно със затварянето на движението, на практика ще стартира след пускането на трафика по автомобилния пробив "Модър - Царевец". За този обект строителните фирми многократно са уверявали администрацията, че ще приключат до март.

Главната улица на Пловдив ще се мие всяка седмица с шампоан, когато атмосферните условия позволяват. Това е една от мерките за подобряването на чистотата на града, предприети от зам.-кмета по екология Иван Стоянов. Заедно с новата шефка на предприятието "Чистота" Десислав Георгиева той организира акция по разчистването на сметищата във всички части на града.

Работата по разчистването на сметищата ще продължи, като конкретно за "Столипиново" и площадката срещу КАТ, където периодично се натрупват камари отпадъци, а често избухват и пожари, ще се разчита на видеонаблюдение и на патрули на Общинска полиция и Общинския инспекторат.

По повод на казуса с паметника на Альоша кметът Костадин Димитров е възложил на администрацията да направи сметка колко средства са необходими за провеждане на референдум за съдбата на монумента.

Другият въпрос, който ще се решава, е колко пари ще струва преместването на гранитния съветски войник, ако се стигне до това решение.

Попитан какво е личното му мнение а Альоша, Костадин Димитров отговори: “Личното си мнение съм си оставил вкъщи, когато станах кмет. Нека гражданите да решават и в Общинския съвет да има диалог. Когато се срещам с хора и ги питам за “Альоша”, те ми казват: Погледни чистотата и оправи ремонтите. Силно се надявам другите важни теми за града да бъдат решени най-напред”.

На сесията на местния парламент в сряда няма да се разглежда предложението на двамата съветници от ДСБ за преместването на съветския войник. Постоянните комисии на Общинския съвет го препращат към Община Пловдив за становище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще го бутнат, споко. Община Пловдив няма да рискува да застане против управляващите и правителството. Рискуват да останат без пари, инвестиции и Пловдив да се превърне във Видин.
18
3
 
12
 
! Отговори
Пловдив преди 3 месеца
Браво, Коце!Пловдив е с трагичен градски транспорт: от всякаква гледна точка. Мръсен. Започнати 100 ремонта наведнъж...Паметника не ни пречи! Ние си го обичаме! Той е един от символите на града!
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шопи далеч лапите от нашия град,
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важно е да бъдат демонтирани соц тотемите на Бузлуджа и шипка
15
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пловдив си остана под управлението на комунистите. Разликата му с Варна и София е очевидна. Пловдив все повече затъва.
14
1
 
5
 
! Отговори
до 7-ми преди 3 месеца
Значи, първо изхвърли телевизора от вкъщи. Не купувай смартфон на децата си. Интернет достъп само до подходящи за възрастовата група сайтове. Спри цигарите ако пушиш и алкохола ако пиеш. Не псувай. Не изневерявай на жена си. И чак тогава давай наклон за управлението на държавата :D
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Клеций II. Тцъ. Не стааш.
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на този кмет! Не като ***, които направиха от мухата слон в София и тръгнаха да бутат естетически добре направени неща за угода на посолството и да влошават и без това трудните отношения с Русия без никаква полза за България от това, но с вреда на отношенията сега и в бъдеще. Не се плююе на миналото, каквото и да е било. С всички трябва да сме в добри отношения, защото сме малки и зависими.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ех, да имаше как да вкара малко акъл в главата на софийскио си колега. На нега явно паметниците са му приоритет, а *** софийска не му пречи.
10
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пловдив не е София, тука не търпим талибани и жълти павета!
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Приоритета на кметовете на ГЕРБ е да се краде. Другия приоритет е да правят мърсно на кметовете от другите партии.
8
0
 
21
 
! Отговори
Мхм надушиха преди 3 месеца
ГЕРБ като стара лисица знаят какво ще ядоса хората и какво за тях е важно. Да събориш *** не е достатъчно за мнозинството от хората, за да си добър кмет. Ако не си вършиш работата, ще останеш една маргинализирана група, която като секта повтаря едно и също. Това в момента е София с мис Бони и Васко ушето.
7
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички паметници на комунизма,нацизма и фашизма да бъдат махнати. Шествия по повод деня на комунистите, Луков марш и подобни да бъдат забранени ,а всички организатори арестувани. Всеки лош пример да бъде премахнат, защото нашите деца не бива да търгват в тези посоки. Партиите свързани с комунисти, империалисти, нацисти,фашисти,Путинисти да бъдат забранени със закон. Партии които работят с чужди посолства,които са агресори да бъдат забранени и т.н. Само така ще имаме здраво общество.
6
13
 
7
 
! Отговори
Клеций II преди 3 месеца
Ясно, самоопределиха се. Това е любимата опорка на про-съветските агенти - "Ама това ли е най-големия проблем?!". Хвърляне прах в очите, отлагане, замазване, и си продължаваме постарому.
5
3
 
10
 
! Отговори
Ако е хитър кметя преди 3 месеца
не ще събори паметника. Ако е най-обикновен продажник - всичко ще стори както му поръчат.
4
5
 
14
 
! Отговори
Свобода преди 3 месеца
Естествено, ГЕРБ са популисти номер 1, заедно с Бойко. Днес е с Путин, утре е върл враг. Днес е комунист, утре е фашист, вдругиден либерал. Далаверка да има, "мазнинка" и "три папи".
3
10
 
6
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
То все ще има нещо бе, 1. И така. Затова, ако пловдивчани са с акъл, да сторят те альоша на чакъл. И за ремонти ще има, и за настилки...
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пловдивския кмет понеже крие ,Нед като софийския да,се крия цяла 10 дни до като го разваляха
1
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Работата е изтървана отвскъде - престъпност, камари отпадъци, мигранти, гета,...вие с паметници вироглаво се борите.