Временен лагер за Многонационалната бойна група на НАТО в Кабиле

Военни ще огледат района в четвъртък
80
Временен лагер за Многонационалната бойна група на НАТО в Кабиле
Снимка: Dnes.bg, архив

Във войсковия район Кабиле ще има временен лагер за Многонационалната бойна група по искане на ръководството на водената от Италия Многонационална бойна група на НАТО. Днес военни ще огледат района, каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, цитиран от БНР.

Изграждането на временния лагер е нужно, за да можем да съответстваме на темповете концепцията за възспиране и  отбрана, каза адмирал Ефтимов.

"Предвиждаме го с наши сили, ако се наложи и е целесъобразно да изградим един временен лагер", допълни той.

Районът на Кабиле беше посочен от Министерството като мястото, където трябва да има съоръжения за военните при евентуалното увеличаване на бойната група на НАТО до бригада. Почти в края на 2023 година министерството изпрати запитване до Агенцията на НАТО по поддръжка дали може да се заеме с проектирането на нужните нови сгради и инженерните инфраструктури. Съоръженията край Кабиле трябва да са готови до 2025 година. Министърът на отбраната Тодор Тагарев не посочи пред депутатите колко би струвало изграждането. Изрази надежда, че то ще се случи бързо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
15
 
! Отговори
Путин. преди 3 месеца
Слава. На. Русия. И. На. Путин. Долу. Евро. Съюза. И. Нато
52
1
 
14
 
! Отговори
Путин. преди 3 месеца
Пращате. Още. Млади. Войници. Да. Се. Бият. За. Чужда. Кауза. Тагарев. Прати. Децата. Си. И. Внуците. Юда. Искариотски. Нито. Един. Българин. Не. Трябва. Да. Воюва. Арешу. Братска. Русия. Вземете. Всички. Депутати. И на. Първа. Линия. Във бахмут
51
1
 
19
 
! Отговори
За България преди 3 месеца
Да пукнат дано и НАТО, и Тагаренко.Честно казано,тия които плюят русофилите и ги обвиняват в предателство, замислят ли се че русофилите не са пратили нито оръжието ни на Русия , нито издържат руските пенсионери. И кой е предателя?
50
1
 
16
 
! Отговори
Няма нищо преди 3 месеца
Временно НАТО СЕ ПОДТГОТВЯТ ЗА ВОЙНА.МОЛЕТЕ СЕ ДА НЕ ПОЗНАЯ!!!
49
1
 
18
 
! Отговори
Спрете НАТО! преди 3 месеца
Да не предизвиква Световна война,уверявам ви няма да има печеливши!!!
48
5
 
3
 
! Отговори
Куфар,казарма>Kie преди 3 месеца
YouTube премахна пародия на групата "Little Big", която избяга от Руската федерация. Видеото остана на сайта за видео хостинг само шест часа и събра 900 хиляди гледания > https://disk.yandex.ru/i/MDSzreAPtnohDA
47
4
 
25
 
! Отговори
окупрана Европа преди 3 месеца
Окупаторите се настаняват и ние им предоставяме всичко и сме готови да им слугуваме за да станем прицел - при военен конфликт -- на Руските или Китайските ракети.
46
4
 
21
 
! Отговори
Смях преди 3 месеца
Кви групи кво НАТО кви 5лв ! Ало разпалват война, и ще се защитаваме соми. Когато бъдат нападнати а те ще бъдат всяка Държа ще си изтегли войските и краи с НОТО но да през това време НАТО ще нанесе щети. Тоест 2 3 месеца помощ после сам за себиди ! САЩ ще бъде в окаяно положение и няма да може да помогне такова дърво ни чака чако Европа. Пи ТРЕТА СВЕТОВНА.
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще нападнат и някой цех с работници да им изкарат акъла еее това могат доказано
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Смех и Грех!!!! -)))) Десант, с антитерористическо полицейско автоматично оръжие!? )))))))) Кого шъ уплашите с тези пушкала за водене на бой в закрито помещение, бе гаргамелковци???
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ами започва се .......
42
27
 
8
 
! Отговори
слава НАТО преди 3 месеца
Нато е сигурност за нас!!!
41
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дано не ни набутат пак в чужда война.
40
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Аз - апчетата са си ваш патент, на копейките! Поради възрастта! Дали вярвам? Да! Никой не иска в тила си копейкаджийска колония! Така че, ще ни пазят по тактически съображения. Както и ние ще си се пазим. Разбирам, че сте тук за да внушавате 24/7, че единственото ни спасение е да паднем на колене пред великия, единствен, неземен и т.н. Гном от Кремъл, чиито ръце са до лактите в кръвта на украинци и руснаци което не му пречи да папа вечер със сребърни прибори и да цепи Кабаева. Обаче - не!
39
2
 
27
 
! Отговори
Тагаренко преди 3 месеца
Времененно постоянен
38
3
 
27
 
! Отговори
За Строителните преди 3 месеца
Хайде, хаирлия да е! Всичкото ром в Строителните войски! И понеже трудно схващат и още по-трудно се научават да работят, нека службата там да е не три, а пет години. И за да има равенство, тази служба да е и за мъже, и за жени! Никакви оправдания, че момето започнало да ражда още на 13 г. Навърши ли 20 г., ако няма средно образование, заминава в Строителните войски да работи там 5 години и да научи някакъв занаят. С това, което изкарва, ще издържат в соц.дом децата, които до момента е създала!
37
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва ни цяла армия! Малко е бригада!
36
6
 
42
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
До Анонимен39 - Ти наистина ли вярваш че НАТО ще си мръдне пръста да ни защити ако се стигне до там? Вече си представям как французи, турци, германци и англичани да пазят България от Русия. Пий си апчетата пич! И вземи прочети някоя клнига на историческа тематика, барем нещо запомниш.
35
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 37 - храни на Путин братушките - 40 до 50 години? Успях ли?
34
2
 
14
 
! Отговори
Ако някой иска преди 3 месеца
да възстановява казармата, нека да се ограничи само с възобновяването на Строителните войски с условие, че там ще служат само онези младежи,които навършват 20 г. през текущата календарна година, но не са завършили средно образование. Службата да бъде три години.От това България ще има полза. Други видове казарма не ни трябват.Смисъл има само няколкомесечно обучение с цел създаване на Гражданска гвардия по швейцарски образец. Но да извикат специалисти от Швейцария и само те да се занимават с това