»звадиха сачмата от мозъка на прострел€ното дете

—ъсто€нието му е стабилизирано
15 апр 2024 10:20, —тела —то€нова
22
»звадиха сачмата от мозъка на прострел€ното дете
—нимка Ѕ√Ќ≈—

ƒетето, което беше транспортирано с хеликоптер от ¬раца до „ѕирогов”, е било оперирано, съобщиха от лечебното заведение.

ѕо време на интервенци€та екипът на проф. Ќ. √абровски извадил проектила от мозъка на пострадалото дете.

—ъсто€нието му е стабилизирано, уточн€ват от най-гол€мата спешна болница у нас. ƒетето продължава да е настанено за лечение и активно наблюдение в детската реанимаци€ на университетската болница "ѕирогов".

ќще по темата

ѕрипомн€ме че двегодишното дете бе прострел€но от 11-годишно с ловна пушка. ѕо случа€ бе започнато разследване но прокуратурата не е установила умисъл.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


22
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
19
0
 
0
 
! ќтговори
ƒо сега има въздушни преди 1 месец
ѕушки, да има и съм декларирал такава в районото .ѕълни се с помпа ко€то струва 300 лв 200 бара , стрел€ до 50 метра и струва 1500 кинта , не ловувам с не€ , стрел€ме по оловни мишени с децата .ћислиш ли , че бай *** е купил такава пушка ? ƒетето е шибнато от упор с китайска пушка за 100 лв с мекото му черапче съчмата е вл€зла на н€колко милиметра . ќловото н€ма пробивна сила , меко е . Ќа кратко тъпотомангалче на 12 години , което е вуйчо на *** , го е думналоот упор в манерката .
18
1
 
2
 
! ќтговори
ѕенсионер преди 1 месец
„удесна новина. ƒано оздравее милото.
17
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—ега има въздушни пушки които стават за лов на диви прасета и сърни. ѕочти безшумни са и от 100 метра без проблем убиват и човек.
16
0
 
3
 
! ќтговори
баба мара преди 1 месец
кои ще плаща на габровски и за самолета
15
0
 
0
 
! ќтговори
—айга 12 преди 1 месец
ƒо ƒо сайга јко беше от евтините китайски н€маше сачмата да влезе толкова навътре. ј ако е била от ’атсан 55 s и нагоре, доста трудно ще € зареди 11 годишно.
14
0
 
1
 
! ќтговори
ƒо сайга преди 1 месец
 азвам каква имах аз, и от преди 20 години. ¬с€ко дете на 11 години може да € зареди. “огава ги продаваха в складове на едро за китайски стоки, струваха по 60-70лв.
13
0
 
2
 
! ќтговори
—айга 12 преди 1 месец
ƒо јнонимен »ма н€колко основни вида въздушни пушки. “емата е огромна. Ќ€кои от т€х пробиват не консервена кути€, а казан, и то от доста повече от 20 м. Ќо ако беше ѕ÷ѕ детето щеше да е... “ази обаче най-веро€тно е била чупеща се пружинно бутална. » като такава доста трудно ще € зареди 11 годишно момче. Ќай-веро€тно мал0yмни€т швед € е оставил заредена.
12
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬ъздушна пушка от 20 метра пробива консервена кути€, така че си е доста сериозно оръжие. Ќо от падане да въизпроведе изстрел, не е възможно. ѕросто момчето или € е заредило, става много лесно, или ако е била заредена е стрел€ло.
11
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ≈ееее -> е кой, данъкоплатецът, разбира се.... нали си ги дундуркаме ти€ пи€вици, че даже вече имат и повече права от нас, no comment
10
2
 
5
 
! ќтговори
Ѕай „еп преди 1 месец
ƒо "работилата" по публикаци€та: јми преди да публикувате поне прочетете какво е писано преди ¬ас. ≈ сега тази пушка въздушна ли е или ловна? “о така може да напишете, че детето е прострел€но с бренеке. ƒано да се оправи детето и да н€ма никакви последици!
9
0
 
11
 
! ќтговори
Ќ€кой преди 1 месец
≈динадесетгодишното било брат на майката на детето. ѕознайте на колко е майката...  ак така гърми въздушна пушка като падне?
8
0
 
18
 
! ќтговори
“урко-циганска драма преди 1 месец
ѕоредна, но не последна.!.
7
0
 
12
 
! ќтговори
ƒо ѕрокуратурата преди 1 месец
Ќ€ма умисъл,но има престъпна небрежност. ак тр€бва да се съхран€ва пушка?» защо до не€ е имало достъп дете?
6
0
 
25
 
! ќтговори
≈ееее преди 1 месец
ј кой плаща масрафа на ти€ дето един леф не са дали за здравни вноски през съществуванието си?
5
0
 
21
 
! ќтговори
тьпи мисирки :))))) преди 1 месец
'ѕрипомн€ме че двегодишното дете бе прострел€но от 11-годишно с ловна пушка' -- а аз напомн€м че в друга стати€ писахте 'въздушна пушка' -- https://m.dnes.bg/crime/2024/04/14/prostrelianoto-2-godishno-dete-e-v-tejko-systoianie.604384
4
3
 
9
 
! ќтговори
јлов преди 1 месец
Ѕоже опази сега инвалид ц€л живот. ј другото дете как се чувства, за това са виновни родителите с тези въздушни пушки ко направихте ? _трепете горките животни без цел,без да ви тр€бват за храна дори за кеф
3
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћоже да остане кома като  ардам —акса.
2
1
 
10
 
! ќтговори
«озо преди 1 месец
» ако оцелее ще стане "сачмали€" като порасне.
1
2
 
20
 
! ќтговори
Ѕау преди 1 месец
’а, така! „акаха да стане понеделник, да изтрезне€т и тогава! Ѕе €сно, че е лека травма, слава Ѕог, но наелектезираха случа€, за да се перчат, хеликоптера се оказа музеен фото експонат, във —еверозапада пък хич н€ма медецина и така, но всичко е благополучно и утре детето е изписано! Ќе беше ли пневматична пушка, а не ловна?