Масово напушване с марихуана на постановка в берлинска опера

Берлинската Нойкьолнер опера моли посетителите си да носят няколко цигарки марихуана, за да усетят по-добре новата постановка, която ще бъде представена идния месец
31 юли 2006 17:38,
Масово напушване с марихуана на постановка в берлинска опера
Млада дама не се притеснява да "припали", след акто скоро ще се пуши и в оперите. Снимка: Корбис

Берлинската Нойкьолнер опера моли посетителите си да носят няколко цигарки марихуана, за да усетят по-добре новата постановка, която ще бъде представена идния месец.

Освен тях, актьорите на сцената също ще употребяват марихуана, така че усещането ще бъде взаимно, твърдят от операта.

Въпросната творба е „Принцесата на Ориента“ от Камий Сен Санс, съобщава Дойче Веле. В операта става дума за Корнелий, който се влюбва в портрет на японска принцеса и започва да приема халюциногенни билки и отвари, като по този начин вярва, че ще успее да контактува с нея, но всъщност постоянно губи връзка с реалността и истинската си годеница.

В зависимост от това в коя провинция в Германия живеете, позволеното за лично притежаване количество марихуана варира от 6 до 30 грама, като за Берлин то е 10 грама. Пушенето на публични места обаче е строго забранено, а операта е именно такова място.

Бернард Глоксин, художествен директор на Операта, заяви; „Искаме хората да почувстват наистина атмосферата и да усетят нещата от по-различен ъгъл. Надяваме се, че властите ще разберат, че в случая става дума за изкуство, а не за потъпкване на закона.“

Премиерата на операта „Принцесата на Ориента“ ще бъде на 15 септември в Берлин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание