Представят модерен прочит на "Пипи Дългото чорапче"

Постановката е подходяща и за възрастни
Обновена: 7 фев 2024 11:26 | 7 фев 2024 11:26, Анисия Иванова
20

Актьори от младежкия театър "Августина" представят модерен прочит на обичаната детска книга "Пипи Дългото чорапче". Главните действащи лица са Августина-Калина Пекова в ролята на Пипи, Мартин Емануилов в ролята на Томи и Моника Иванова в ролята на Аника.

"Това е едно семейно представление. За първи път в младежки театър такова представление се играе и сутрин, и вечер, но сме свикнали на различна динамика", сподели Августина-Калина Пекова в студиото на "България сутрин".

По думите на Моника Иванова постановката е подходяща и за възрастни.

"Биха се зарадвали изключително много на музиката на Влади Ампов - Графа. Музиката допълва спектакъла по един много красив начин", добави актрисата в ефира на Bulgaria ON AIR.

Голяма част от отзивите са, че театралният спектакъл напомня на порасналите зрители за детството.

"Не сме на тяхната възраст, но и актьорите, и децата обичат да играят. Драматизацията на нашия режисьор Венцислав Асенов е дълго време писана", каза Августина.

"Пипи" е от тези книги като "Малкия принц", които няма как да не прочетеш поне два пъти. Като пораснеш и разбираш нови неща", посочи Августина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Зрител. преди 2 месеца
Толкова сте прости в коментарите, че си заслужавате джендърите и на сън да ви мъндръсат. Толкова *** народ рядко има.Представлението е чудесно. Пипи си е Пипи....негърския крал си е негърски крал. Ама вие знаете само да говорите глупости....
17
1
 
3
 
! Отговори
Модерен прочит преди 2 месеца
обикновено се асоциира с опошляване и цензуриране на някоя класическа творба. Затова и коментарите под статията са такива. А това, само по себе си показва отношението на обществото към "модерното". Защо не може просто едно произведение да си остане в оригиналния му вид - както го е замисли автора - а вечно има нужда да се дописва и редактира. Та нали живеем в свободния свят?
16
1
 
4
 
! Отговори
читател преди 2 месеца
Променя се дължината на чорапчето.
15
2
 
8
 
! Отговори
22 пол преди 2 месеца
Лично аз като чуя за нещо "модерно" и почвам да псувам!Знам че ме приемат като див балканец,но това е положението!
14
3
 
10
 
! Отговори
немодерен преди 2 месеца
а в тоя модерен прочит Пипи момиче ли остава или ше бъде ТО ?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хайде хапчета чудесни, никога да не поресна
12
2
 
17
 
! Отговори
z-rock преди 2 месеца
Самото съчетание "модерен прочит" ясно подсказва за какъв прочит иде реч! Кой им плаща на тия само не знам!?
11
4
 
6
 
! Отговори
български будител преди 2 месеца
Щом прочетох ,че "Графа" е написал музиката на тоя спектакъл веднага върнах закупените от мен билети за постановката!!!!!!Не искам да обиждам никой от артистите ...нООО тоя дето се е титолувал за ГРАФ ми лази по нервите и не го кльопам...а музиката му е ГОООЛА ВОДА -сбирщок от крадена музика и плагиатстване!!!!
10
2
 
11
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 2 месеца
колко модерен - ще има ли от ЕдноПоловите?!
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пипи Дългото чорапче няма нужда от модерен прочит. Тази книга ще се чете винаги от децата с интерес- и сега, и утре, и след 100 год...
8
4
 
12
 
! Отговори
Модерен прочит преди 2 месеца
Пиппито е роден като момче, но обича дълги чорапи и жартиери и по този повод се самоопределя като трансПИПИ, А приятеля му е бил колега на баща му?
7
1
 
17
 
! Отговори
Таткото вожд ли е? преди 2 месеца
Щото в книгата едни цветнокожи на остров си го бяха харесали да ги управлява. А днес това е толкова непоносимо за политическата коректност, че е чудно как още не са започнали да изгарят книгата на клади.
6
3
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Модерен прочит значи Пипи да има пи*шка....
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Представям си какво ще е. Някакъв гей-клуб с цветнокожи. Тук таме некой от тия с по 7-8 сексуалност.И всички обичат бежанци.
4
4
 
16
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
Скоро няма да остане приказка, без феи-трангендъри, момиченца с 4 пола и небинарни добри духове. Пък после се чудете, че расте поколение от *** и извратеняци.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гьобелс беше казал "Като чуя за култура се хващам за кобура", та и аз така - като чуя модерен прочит се изприщвам при мисълта за ЛГБТ-та, 50% цветни или Даун и пр. Тъкмо гледах туит на Мъск за инструкциите в Дисни - поне половината герои, актьори и продуценти да са представители на различните малцинства. Аман!
2
1
 
21
 
! Отговори
Тъпи и преди 2 месеца
Извратени!Оставете приказките на децата!
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само дано не е прекалено модерен тоя прочит, че хората се изприщиха от модерност вече!