Жан-Луи Трентинян се сбогува с театъра

Актьорът игра за последно моноспектакъла "Трима дръзки поени на 20-и век"
Обновена: 10 окт 2013 19:55 | 10 окт 2013 19:55, Петя Славова
1
Жан-Луи Трентинян се сбогува с театъра
Жан-Луи Трентинян. Снимка: Reuters

Актьорът Жан-Луи Трентинян напусна театралната сцена, предаде ИТАР-ТАСС. Снощи той за последен път участва в моноспектакъла "Трима дръзки поети на 20-и век", посветен на творчеството на Жак Превер, Борис Виан и Робер Деснос, пише БТА.

"През декември ще навърша 83 години, заяви наскоро актьорът. Шест десетилетия от живота си съм посветил на театъра и киното, време е да отстъпя мястото си на младите."

През дългата си актьорска кариера Трентинян е изпълнил над 130 роли в театрални постановки. Заради театъра той напоследък отказа да се снима във филми на прочути режисьори. Театралната му кариера бе прекъсната единствено през 2003 г. след трагичната гибел на дъщеря му Мари, която бе убита от певеца Бернар Канта.

Трентинян не крие, че искал да се самоубие и че с много усилия се върнал към актьорската си професия.

Още по темата
Снощи актьорът наруши обичайния ход на спектакъла и подробно разказа за живота си и многогодишната си кариера, за жените, които е обичал.

В края на спектакъла той се постара да разсмее с шеги публиката. Зрителите в театъра в град Ван, разположен на атлантическия бряг, го изпратиха с продължителни аплодисменти.

Трентинян успяхме да видим и у нас във филма на Михаел Ханеке "Любов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Manuel преди 10 години
Без явна подбуда - велик филм!!!