Нов "Шинел" на театър "Кредо"

Трупата с нова версия и на "Какво направи дядо..."
Обновена: 6 ное 2013 12:24 | 6 ное 2013 12:24, Петя Славова
0
Нов "Шинел" на театър "Кредо"
Нина Димитрова в "Шинел". Снимка: Булфото

"Шинел" по Гогол в нова версия ще ни представи "Театър "Кредо" на сцената на Театър 199 "Валентин Стойчев".

Другият нов спектакъл е "Каквото направи дядо. . . " по Андерсен, съобщават от театъра.

На сцената отново ще видим Нина Димитрова. Ще й партнират Стелиан Радев и Димитр Несторов - абсолвенти по актьорско майсторство на проф. Здравко Митков.

"И двамата са блестящи актьори и съм невероятно щастлива да си партнирам с тях. Това е творческо предизвикателство, което съм убедена, че ще развие още повече потенциала на театър "Кредо". Нашето верую е винаги да изненадваме публиката и да надграждаме всеки творчески порив. Зрителят е партньор, който заслужава да бъде зачитан и удивляван", казва Нина Димитрова.

Тя неглижира евтините коментари за смяната на бившия си партньор в живота и на сцената Васил Василев - Зуека. "Незаменими хора няма, светът върви напред, творчеството е основният му двигател и гориво. Ние сме артисти, а на сцената винаги има много и нови актьори", коментира Нина Димитрова.

Премиерата на новия артистичен дует Нина Димитрова и Стелиан Радев в "Шинел" е тази вечер, точно на 21-ата годишнина на театър "Кредо" . Това ще е юбилейното 550-о представление на "Шинел".

Първото обновено представление - с Нина Димитрова и Димитр Несторов, на "Каквото направи дядо. . ." е на 11 ноември - датата на първата поява на спектакъла на българска сцена преди осем години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари