Ръководителят на Болшой театър Филин разказва за нападението

Няма да простя никога на никого, сподели в съда пострадалият
7 ное 2013 14:12, Петя Славова
0
Ръководителят на Болшой театър Филин разказва за нападението
Сергей Филин. Снимка: архив, Reuters

"Вървях към дома си, видях странно облечен човек. Помислих, че е строител или спортист. Когато се приближих към вратата на дома си, не можах веднага да набера кода. След това се обърнах и видях този човек зад гърба си. Реших, че ще се случи нещо лошо и в същия момент почувствах течност на лицето си и адска болка".

Страховитият разказ е на художественият ръководител на балета на Болшой театър Сергей Филинц Той сподели за нападението срещу него в Мещанския съд, предаде ИТАР-ТАСС.

Филин е добавил, че започнал силно да вика и се опитал да извика някого на помощ по мобилния си телефон, но не успял, тъй като нищо не виждал, пише БТА.

Филин е казал, че човекът, който е плиснал киселината в лицето му, извикал нещо подигравателно по негов адрес. "Не искам да разказвам как пълзях и виках за помощ. Искам само да кажа, че няма никога на никого да простя" - е подчертал художественият ръководител на балета на Болшой театър.

По време на съдебното заседание Филин е познал водещия солист на балета на Болшой театър Павел Дмитриченко, но не е разпознал нито непосредствения извършител на престъплението Юрий Заруцки, нито съучастника му Андрей Липатов. Освен това балетмайсторът е разказал, че Дмитриченко през цялото време го е заплашвал, че ще огласи факти за корупция, в която бил участвал Филин.

Художественият ръководител на балета на Болшой театър Сергей Филин, който бе залят с киселина през януари, днес докато е свидетелствал на съдебния процес срещу нападателите си, е бил придружен от лекар, съобщи Франс прес.

"Филин ще бъде придружен от лекар, който ще следи здравословното му състояние", е заявила адвокатката му Наталия Животкова преди началото на съдебното заседание. "Стресът е противопоказен за него" - е допълнила тя. Животкова е отбеляза, че клиентът й сам пожелал да свидетелства. "Решението е взето от самия Филин", е казала адвокатката.

Сергей Филин получи изгаряния на лицето трета степен и изгаряне на роговицата, след като бе залят с киселина на 17 януари. Той се подложи на няколко очни операции и му бе присадена кожа в Германия, преди да се върне на работа в Болшой театър през септември. Филин носи тъмни очила, а по лицето му все още има следи от изгаряния.

Водещият солист на балета на Болшой театър Павел Дмитриченко е заподозрян, че е организирал нападението срещу него заради конфликт за роли. Той не се призна за виновен. Нападението е извършено от Юрий Заруцки, който само частично призна вината си.Признавам я, що се отнася до онази част от обвинението, че съмнападнал Филин, но не признавам, че нападението е извършено в заговор с Дмитриченко и Андрей Липатов, поясни Заруцки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари