Алтернативно изкуство превзема НДК

В подлеза ще се проведе алтернативно пърформанс-четене на пиеса
Обновена: 13 май 2015 14:51 | 13 май 2015 13:47, Петя Славова
0
Алтернативно изкуство превзема НДК
Снимка: ПроТекст

В  подлеза на Националния дворец на културата ще се проведе алтернативно пърформанс-четене на пиеса, по идея на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура - 36 маймуни. Събитието се провежда в периода 12-13 май от 20.00 часа и по-специално в пространството на бившия клуб Blender.

В тазгодишното издание ще се включи пърформанс-четене на новата румънска пиеса: “Михаела, тигърът от нашия град” (A Mockumentary play) на Джанина Карбунариу, в превод от румънски на Лора Ненковска.

Ще се проведе и седмото издание на “ПроТекст”, което тази година е домакин на годишната среща на международната мрежа за обмен на съвременна драматургия Eurodram и представя една от трите селектирани от българския комитет пиеси.

„Михаела, тигърът от нашия град“ (A Mockumentary play) е нова румънска пиеса с нетрадиционен и актуален сюжет, любопитна структура и свежо чувство за хумор. Освен пърформанс-четене ПроТекст 7 включва тридневна театрална работилница за театър, базиран на документален материал с водещи от Румъния и среща с представители на международната мрежа Eurodram от 11 до 14 май 2015 г. в Център за култура и дебат „Червената къща”.

Режисьор е Петко Стоянов, а сценограф - Елена Шопова. Участват актьоритеТихомира Темелкова, Васил Читанов и Пламен Великов.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари