Бой за адреси след пускането на новия .eu домейн на ЕС

Най-желаното име си остава sex.eu, за който са кандидатствали 213 пъти
8 дек 2005 11:56,
Бой за адреси след пускането на новия .eu домейн на ЕС
Гражданите ще могат да регистрират имена с новия домейн от 7 април 2006 година. Снимка: Corbis
Службата, регистрираща имена с новия Интернет адрес на Европейския съюз, бе буквално залята от кандидати – над 40 500 молби бяха пуснати в първите 15 минути след като домейнът „.eu“ стана активен, съобщи EUobserver.

Домейнът е достъпен за бизнес и публични институции от 7 декември. В първите минути от пускането му, Европейският регистър на Интернет домейни отбеляза по 60 молби на секунда.

В късния следобед в сряда службата отбеляза около 100 000 молби. Регистрацията се извършва на принципа „който е дошъл пръв“, а в първите секунди най-големите борби бяха между бизнес кандидатите за имена от типа tickets.eu, job.eu и hotels.eu.

Все пак, най-желаното име си остава sex.eu, за който са кандидатствали 213 пъти.

Сред списъка с желаните адреси са и poker, golf, business, music, porn и shoppin, които ще имат новия домейн на евроблока.

Германците, французите и холандците са били най-настоятелни в желанието си да се сдобият с адрес с новия домейн. Следват ги кандидати от Великобритания, Белгия, Швеция, Италия и Австрия.

В първите четири месеца след активирането на домейна предимство за регистрация имат обществени организации и собственици на търговски марки.

След това ще дойде ред на други типове организации, а накрая и на гражданите, които могат да кандидатстват за адрес от 7 април догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание