Още по-добро и детайлно търсене в единствената „човешка“ търсачка

До момента търсенето в start.bg се извършваше по част от думата, но вече то е строго детайлизирано
15 фев 2006 10:47,
Уникалният за България сайт от каталожен тип start.bg вече предоставя възможност за по-детайлно, разширено и точно търсене.

До момента търсенето в start.bg се извършваше по част от думата, но вече то е строго детайлизирано и показва само най-ключовите и полезни резултати.

Най-малко два символа трябва да въведете в полето за търсене, за да достигнете до информацията, която ви интересува. Ето пример за резултатите по ключова дума "ски"  и търсенето от две думи "качване на снимки"

Предимство за по-лесната ориентация на потребителите е, че резултатите са разпределени по 4 критерии: тема, категория, линкове описание и линкове url.

Друго основно преимущество, е че търсачката на start.bg оперира единствено в резултати, изцяло събрани и генерирани от хора. За разлика от повечето големи търсачки, които генерират и събират резултатите си по изкуствен способ (чрез машини), в start.bg именно хората, и то специалисти в дадена област, са предоставили и избрали линковете в дадена тема.

Start.bg започна дейността си през април 2004 г. Той представлява онлайн каталог с линкове към най-интересните и полезни сайтове в българското и международно интернет пространство, разпределени в отделни теми.

Всяка тема e отделна страница и се поддържа от външен редактор, който е специалист в съответната област или има голям интерес към нея. В момента Start.bg има над 370 теми, 85 000 линка и 300 регистрирани сътрудници.

Start.bg намира своето място в Топ 10 на най-посещаваните български сайтове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание