Наш космолог: Няма нищо страшно, ако сме под контрола на Бог

Ст.н.с. в БАН твърди че на Луната има живот, и че извънземните ще ни помагат
12 мар 2008 09:39,
119
Наш космолог: Няма нищо страшно, ако сме под контрола на Бог
Снимка: ufo

Ние досега вярваме в Господ, а сега трябва да го видим. Категорично не съм съгласен с тезата, че те са дошли да подчиняват и колонизират, както се пропагандира непрекъснато.

И не смятам, че тази среща трябва да се отлага, защото в крайна сметка цялата еволюция на човечеството е подчинена на антагонизъм, тоест висш подчинява нисш. Така че ние трябва да сме готови и нас да ни подчинят или поне да ни помогнат.

Това заяви ст.н.с., заместник-директор на Института по космически изследвания в БАН Лъчезар Филипов.

От 10 години се знае, че при стъпването си на Луната американските астронавти са видели съоръжения и останки от конструкции и вероятно са били „видени“, коментира ученият.

Сблъсък не е имало, но става въпрос за цивилизация, която е много по-висша от земната, щом преодолява разстоянията на Вселената.

Не може да тръгнеш във Вселената да се разселваш – да правиш наука и цивилизация, и да се стремиш да подчиняваш. Ние сме свикнали с кръста и меча да правим цивилизация, но не смятам, че този манталитет е достоен за вселенския разум, споделя Филипов.

САЩ са разполагали с 4 готови мисии за изследване на Луната след 1969 г., но внезапно са отложили програмата си с близо 50 години, за 2015-2020 г., за да „се избегне срещата“.

На въпрос за какъв разум става дума Филипов обясни, че ако човечеството реши да отиде до една от най-близките звезди, трябва да лети 300-400 години. Очевидно е, че щом тази чужда цивилизация е способна да прелети тези разстояния, значи има технология, която доближава скоростта на светлината или я надвишава.

Ученият смята, че хипотезата за бази на обратната страна на Луната, която е невидима за нас, е много вероятна, тъй като условията на Луната са много удобни поради ниската гравитация и „всяко разумно същество би ги използвало“.

Според него полетът до Луната и в момента е осъществим, а максимално се забавя осъществяването му. Говори се за сонди до Марс, до Юпитер, Нептун, поставят се неестествени цели. Това са много по-големи ресурси, отколкото отиването до Луната.

Защо се заобикаля тя? За да се отложи тази среща, твърди Филипов. Истината е крита нарочно, за да се спести шока на човечеството.

Ако докажем, че сме цивилизация, която можем да решаваме планетарните си проблеми и да сведем до минимум антагонизма си, а не сме враждебно настроени, те ще ни помогнат, заявява ученият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Здравомислещ преди 16 години
Този човечец си ритна силно трудовата книжка ... или?
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
мене ми харесва логиката на учения, класическа е, ценности срещу мода, знание, вековна култура и теософия срещу спорно и екстрагавантно, човек неотговорен пред нещо по-голямо, властелин на страха а не на любовта е сбъркан софт
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Napravo niamam dumi... Dano tova da sa izmislici na zurnalistite ot dnes.bg
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ne moga da poviarvam, 4e zam.-direktor na institut v BAN (i to po kosmi4eski izsledvania) e napravil takova iziavlenie?! Podobni brqshtolevini sa dostoini edinstveno za vtoroklasnik kakto se izrazi Nr.11. V Avstria tova bi bilo goliam skandal...
14
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 16 години
Да, сега започвам да се убеждавам, че министър Вълчев е прав като не им вдига парите на тия от БАН. Ако с това се занимават учените ни - по-добре съвсем да им спрат кранчето. То бива, бива, ама наистина трябва да си прекалил с алкохола, та да седнеш да предлагаш да ходим на гости на Бог....на луната доколкото разбрах. :))))))))))))) Всъщност автора на статията ако може да седне да си я прочете защото нещо не се връзва. Не претендирам, че съм гений, ама между първото и второто изречение няма никаква връзка....и абсолютно никакъв смисъл.
13
0
 
0
 
! Отговори
baj Hasan преди 16 години
Abe az tiq hora gi znam ,na vremetio gledaha tiutiun do na6ata niva i izkarvaha dobre ,oba4e otkakto zabraniha pu6eneto v kosmi4eskite korabi se ozkazaha ot dalaverata i sega gledat marihuana na "The dark side of the moon " i kato se nadrusat karat 4iniite ne akerne t.e bez da spazvat ograni4eniq - ej tova e nqma stra6no prosto gledat da izkarat nqkoj lev za pensiq
12
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 16 години
Дядо Господ най-после е дал лиценз на втори междупланетен превозвач за нашата галактика, за спре антимонополните дела срещу НАСА. Очаквайте падане на цените за уикенд на Луната. :)
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И аз 2-ри клас писах такива изречения. Ако го прочетеш на глас, ще се задъхаш здраво.
10
0
 
0
 
! Отговори
vandal преди 16 години
Мисля , че Стартрек трябва да се забрани със закон...
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
по библейското описание човек е пълно копие на Господ, сътворен да властва над всички твари, а *** не е по промисъл, страните с възможности непрекъснато проследяват сателитно дори комшии, и някои други да ни наблюдават е нормална логика, краткия живот на човека го прави опасен при боравене с технологии потенциални убийци на живота на земята, недостатъчни познания пък не могат да предвидят опасни последици от друга потенциално полезна човешка дейност, така че категорията добро зло детето научава през опит, но и закрила и защита на любящ баща, а дали друга цивилизация иска да живее тук е отговор за науката, има ли условия, гравитация, дишане, хранителни вериги, агресивно поведения, чиниите дето показват повече се забавляват
8
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Бог не би допуснал това деление на хората на Земята на много бедни и много богати.И най вече една държава като САЩ да командва целият свят.
7
0
 
0
 
! Отговори
. преди 16 години
Мдааа..., някой е попрекалил с пиенето снощи ...
6
0
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 16 години
Ne mi se misli kakwi sa ostanalite nauchni rabotnici w tozi institut.Ako wyobste ima takiwa...
5
0
 
0
 
! Отговори
glafira преди 16 години
Знаех си !!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Lili преди 16 години
Изцяло подкрепям 1!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
spas преди 16 години
horata poludeha ot glad!
2
0
 
0
 
! Отговори
dilligaf преди 16 години
...шокиран съм...
1
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
Според мен е време този учен да си почине малко, да си вземе една дълга отпуска, да отиде на морето, да полежи на пясъка и т.н. Няма да е лошо да го пенсионират предсрочно ... преди да е решил, че останалите колеги от института са пратени от друга планета да колонизират БАН, и че той е призван да спаси научната институция и цялата планета.

Спонсорирани публикации