iPhone задмина BlackBerry по продажби

За последното тримесечие Apple е доставил на пазара 14,1 милиона смартфона
1 ное 2010 16:52,
11
iPhone задмина BlackBerry по продажби
Снимка: БГНЕС

Главоломно растящата популярност на iPhone-ните от ново поколение доведе до разместване на върха при производителите на мобилни телефони. Доскорошният 4-ти в подреждането Research in Motion, който стои зад моделите BlackBerry, отстъпи място на Apple и неговия iPhone.

Сравнението показва, че за последното тримесечие на пазара са пласирани 14,1 млн. iPhone-и, което е 91% повишение в сравнение със същото тримесечие миналата година. BlackBerry също регистрира покачване с 46 на сто, но до обща бройка от 12,4 млн, отбелязва The Telegraph.

Nokia пък продължава да е лидер в производството на апарати с 110,4 млн. устройства. 

Общо 327 милиона мобилни телефона са били доставени по света в третото финансово тримесечие от годината в сравнение с 291 през 2009-та. Очаква се общият брой за настоящата година да достигне рекордната цифра от 1,3 милиарда GSM-а.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: iPhoneBlackBerryapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
.... преди 13 години
Blackberry е добър телефон, но доста дразни 100%-вата комерсилната обвързаност с RIM и операторите - полици, ограничения, сървъри и т. н. На практика клиентът си купува телефон и става напълно зависим от всякакви по-нататъшни плащания за знайни и незнайни услуги. Бъдещето е в смартовете с OS с отворен код. Като цяло обаче все още слаба страна на всички такива машини е бързото изтощаване на батериите. Ден през ден трябва да се зарежда, което си е меко казано досадно!
10
3
 
2
 
! Отговори
жисием преди 13 години
HTC Wildfire - 450лвApple iPhone 4 - 1200лв (може и под 1000лв да отиде ако се пазариш с някой от UK примерно да ти вземе)Честно казано не виждам генерална разлика между двата телефона, а като качество са 99% еднакви.
9
2
 
1
 
! Отговори
GM преди 13 години
някой от плюещите имал ли е такъв телефон? смешни и жалки сте бе!
8
0
 
2
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
само в българия съм чувал мобилен телефон да бъде наричан GSM, или по-точно ЖеЕсЕм. o, sancta simplicitas
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пише се berry не barry, второ blackberry е доста по-здрав телефон от iPhone. Държи на изпускания от метри височина и продължава да работи след потапяне във вода.
6
5
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
Нормално, след като BlackBarry е *** ....
5
0
 
4
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Първо, че не са оглавили и второ, че те произвеждат само 1 телефон, а Нокиа произвеждат сигурно хиляда модела телефони. Бих желал да ми покажеш кои са тези телефони със същите показатели и 3 пъти по-ниска цена.
4
0
 
6
 
! Отговори
tarbuh преди 13 години
Ами не са оглавили нищо, но ти толкова си чел след заглавието...
3
3
 
4
 
! Отговори
Ivo преди 13 години
Много е странно,че iphone са оглавили продажбите,като се има в предвид че цената им е средно 3 пъти по висока от това на един телефон със същите показатели от друга марка...
2
0
 
19
 
! Отговори
Jindo преди 13 години
GSM е стандартът, а -мобилен телефон- е названието на апарата. Макар да се използва много често в разговорния език, написано в статия, която се предполага, че я чете редактор е меко казано смешно. Поздрави.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Специално пък тук важи качеството.Количествено могат да си го подложат само.

Спонсорирани публикации