Рупърт Мърдок ще пуска дигитален всекидневник

Изданието ще бъде само за притежателите на таблетни компютри
Обновена: 22 ное 2010 13:12 | 22 ное 2010 13:10,
17
Рупърт Мърдок ще пуска дигитален всекидневник
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Медийната корпорация на Рупърт Мърдок вече е започнала разработване на дигитален всекидневник, който ще се продава на собствениците на iPad или сходни устройства. Новината, която все още не е официално потвърдена, изтече в американски медии.

Предполага се, че дигиталният вестник ще бъде достъпен още в началото на идната година срещу абонамент от 99 цента на седмица, или 4,25 долара на месец. Тези суми гарантират на потребителя достъп до изданието "The Daily", което, както подсказва заглавието, ще има нов брой всеки ден.

Основен фокус ще бъдат новините от национално значение, като ще се търси комбинация между таблоидни и сериозни публикации.

За да бъде гарантирано качеството на иновационния продукт, Рупърт Мърдок е наел екип от професионалисти от медии като Page Six, AOL, ABC News и The New Yorker.

Шеф на проекта е Джеси Анджело – бивш главен редактор на The New York Post.
 
Още преди година News Corp. обяви, че започва таксуването на потребителите на онлайн изданията си (сред тях The Times, Sun, The New York Post и Wall Street Journal), за да покрие част от загубите си в размер на 3,4 милиарда долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Езекиел преди 13 години
Е поне си призна грешката, малко го правят :)))
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя няма ли да мре вече?
15
0
 
0
 
! Отговори
Dereliction преди 13 години
Браво, това е пътят! Сигурен съм, че ще има много хора, които да се възползват.
14
0
 
0
 
! Отговори
бакал преди 13 години
Информацията ми е от новината по-горе. Глупаво беше от моя страна да се доверя на dnes.bg Оказа се, че The Sun фактически няма онлайн издание (изключайше версията за iPad), т.е. практически не попада в обхвата на написаното от мен.
13
0
 
1
 
! Отговори
Езекиел преди 13 години
Парцала The Sun си е безплатен, провери си фактите първо... Трудно някой ще ти повярва, щом лъжеш за елементарни неща!!БАЛЪК!!
12
0
 
0
 
! Отговори
бакал преди 13 години
Инвестор?OK, няма смисъл да спорим; приемам, че е въпрос на мение и предпочитания.
11
0
 
0
 
! Отговори
Genata преди 13 години
Какво????Просто не споделям мнението ти за задълбочените анализи. Единственото смислено издание на Иконмедия е инвестора и там не са се пръснали от задълбочени анализи. Обикновенно в секцията анализи цитират външни източници.
10
0
 
4
 
! Отговори
Ash преди 13 години
"че каквото прочетеш, ще знаеш, че е 100% достоверно"Нещо не си наясно с целта на "независимите медии". Това че е написано от "уважавана" медия не значи че е 100% достоверно, значи че някой иска да вярваш че е така.
9
0
 
1
 
! Отговори
бакал преди 13 години
???
8
0
 
7
 
! Отговори
Оня преди 13 години
Не е като да не се очакваше. Толкова народ си накупи епълските ***, че е нормално някой да се усети да направи пари от това. Мисля си, че ще има успех като се имат предвид ограничените възможности на продукта. Много хора ще иксат за малко пари да могат да го използват за нещо повече от разглеждане на статични сайтове.
7
0
 
0
 
! Отговори
Genata преди 13 години
А сега по темата, Сложни уреди като ПЦ и Мак дали са сходни с Ипад-а щото не знам как ша ме спрат да си чета на тях
6
1
 
1
 
! Отговори
Genata преди 13 години
Първо - изданията на Икономедия предлагат сериозни анализи на всякакви политически и икономически теми, но въпреки това са свободно достъпни онлайн след безплатна регистрация.Честит първи април и на теб
5
0
 
4
 
! Отговори
бакал преди 13 години
Като цяло съм съгласен с теб,но бих искал да насоча вниманието ти към едно-две изключения. Първо - изданията на Икономедия предлагат сериозни анализи на всякакви политически и икономически теми, но въпреки това са свободно достъпни онлайн след безплатна регистрация.Второ изключение - The Sun е жълт долнопробен вестник, за който въпреки това трябва да се плаща. В България такъв жълт вестник, за онлайн достъп до който се изисква заплащане, е Труд (и другите издания на Вестникарска група България)
4
3
 
4
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Пак за пари, не за истина!
3
6
 
7
 
! Отговори
123 преди 13 години
Тук се набляга на това, че каквото прочетеш, ще знаеш, че е 100% достоверно, а не да се чудиш, това вярно ли е или не. Съшо така сериозните журналисти, които правят задълбочени анализи на дадена тема, не си продават труда за жълти стотинки и това едва ли ще може да се прочете в някой сайт, който е фрий ...
2
0
 
2
 
! Отговори
Alo Alo преди 13 години
г/н Мърдок се опитва да сложи "цена на интернета", ще бъде пълен провал,ще загуби аудиторията си,която така или иначе вече губи,това ще му е втори опит,докато не го остранят от борда на директорите! Идеята е страхотна но не е това начина ;) П.С. Ще да за пример,какво ще стане ако Facebook and Twr. станат платени, там е и отговра!!!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този дъртак е тотално изкуфял! Кой ще се абонира за тъпия му вестник при положение, че в нета има толкова много безплатни новинарски портали!Бизнес моделът е да печелиш от реклама! Никой вече не е склонен да плаща за новини!