Kinect и за персоналните компютри

Под ново име приспособлението за XBox 360 ще е налично за PC
Обновена: 4 яну 2011 14:16 | 4 яну 2011 14:15,
3
Kinect и за персоналните компютри
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Компанията, която създаде устройството за играене на видеоигри без необходимостта от джойстици, обяви, че ще прави сходно устройство, но за компютри.

В съдружие с хардуерния гигант Asus експертите от PrimeSense разработват WAVI Xtion – контролер, улавящ от разстояние всяко движение на потребителя, водещо до съответното действие на компютърния екран.
 
Разликата с Kinect ще бъде в това, че PC контролерът ще бъде свързан единствено с медийните центрове на машината, тоест няма да служи за игри, а само за мултимедия.

От Asus обявиха и пускането на "Xtion Online Store" – онлайн магазин, където разработчици ще могат да продават приложения за новия контролер.  
 
Очаква се WAVI Xtion да се появи на пазара още през февруари. Има опасения обаче, че ограничението за геймърско приложение ще намали значително интереса към уреда и постъпленията от продажбите му.

Засега обаче от Microsoft, които държат правата върху Kinect, не са склонни да позволят дублиране на конзолното устройство с напълно идентично за PC. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Kinect
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
nikola преди 13 години
Малко техническа грамотност проявете, хора... или я спрете тази рубрика. Kinekt - "устройството за играене на видеоигри без необходимостта от джойстици", е произведен и създаден от Microsoft, не Asus и Prime-нещо-си.И ми е много любопитно кои са "мултимедийните центрове на машината", с които е свързана джаджата ROFL ( последното значи "Rolling On the Floor, Laughing")
2
1
 
5
 
! Отговори
фсдхфс преди 13 години
хахахах ама да ги превежда че трудно се мисли на c++ :)
1
2
 
7
 
! Отговори
ND преди 13 години
Чакам да направят устройството, което ще ми позволи да пиша програмен код с мисли.