Китайци сглобили стелт, изучавайки свален F-117

Новият боен самолет J-20 полетя на 11 януари
Обновена: 1 фев 2011 14:00 | 24 яну 2011 12:15, Елка Василева
105
Китайци сглобили стелт, изучавайки свален F-117
F-117 Nighthawk. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Китайците са направили своя представен наскоро самолет „невидимка“ с помощта на информация, получена от части от американския F-117, който беше свален над Сърбия по време на бомбардировките на НАТО през 1999 г., предаде АП.

Балкански военни специалисти казаха, че е много вероятно китайците да са успели да направят този самолет въз основа на анализ на части от свалената американска машина, които са купили от сръбските селяни, събрали ги след свалянето на F-117.

Новият китайски боен самолет J-20, който много трудно може да бъде засечен с радар, и който може сериозно да застраши американската доминация във въздухоплавателната индустрия, полетя за първи път на 11 януари.

Американският F-117 Nighthawk е първият стелт, свален в бой. Според Пентагона „невидимият“ самолет е бил свален благодарение на комбинация от добра тактика и много късмет.

През 1999 г. пилотът катапултира и се спаси, а отломките се разлетяха на голяма площ по полето.

Селяните събираха парчетата като сувенири, някои от които бяха с размерите на малък автомобил.

„По онова време според нашата разузнавателна информация китайски агенти са ходели в райони и са купували части от самолета от местни земеделци“, заяви шефът на генщаба на Хърватия по време на бомбардировките на НАТО над Сърбия адмирал Давор Домазет-Лошо.

„Мисля, че китайците са използвали тези материали, за да стигнат до тайната на стелт технологията“, казва адмиралът за АП.

Според сръбския вестник „Блиц“ китайците са разкрили тайната формула на боята на „невидимия“ самолет.

Анонимен военен от Сърбия също потвърждава, че части от отломките от самолета са били прибрани от колекционери и някои от тях са отишли в ръцете на чужди военни аташета.

Военният консултант Зоран Кусовац твърди, че режимът на Слободан Милошевич обикновено е споделял плененото оборудване на западните страни с китайските и руските си съюзници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: КитайF-117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
5
 
! Отговори
hahahaha преди 13 години
ami takiva jertvi kakvi dadoha 6tatite ot grupa 4almi na sobstvena teritoria ne e davala nikoia durjava ososbeno puk Rusia ... vreme e da po4ne6 da misli6 kato govori6 a tova kakvi tehnologii ima Rusia ili ne 6te ostane taina za 6irokata publika o4evidno ima ne6to:) za da e vse o6te na kartata :)
54
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оф да натовец всички сме чували за великите руски постижения, но никой не ги е виждал. Вече колко години шепа чеченци им се подиграват с какви ли не атентати.Странно, но дори световния агресор САЩ не може да се оплаче с подобно количество атентати.
53
4
 
25
 
! Отговори
До НАТО-вец преди 13 години
А-а-йде, наш-те на мач! Гаражни ентусиасте, МиГ 1.42 даде ценна информация, отлично постижение, перфектен STEALTH! Су-47 "Беркут" показа невероятна маневреност и управляемост близо до замната повърхност, но не е стелт. Т-50 изглежда по всички летателни показатели превъзхожда Раптора и също е перфектен STEALTH. Новите двигатели с ОВТ са вече в серийно производство. Янките нямат свръхманеврени самолети. Един опитен F-16, не лети! Всеки, който е подценил Русия, после са го боляли задните полусфери!
52
8
 
10
 
! Отговори
НАТОвец преди 13 години
до 50"прототипи" има всеки гаражен ентусиаст... САМОЛЕТИ имат само САЩ и Европа!
51
2
 
15
 
! Отговори
някой преди 13 години
Само ги хвалим -руснаци, американци, китайци... а ако се скарат всички ще умрем...Какво е значението от коя по - хубава технология ще пукнем? А я си представете иронията да ви заколи някой с обикновен нож...
50
2
 
10
 
! Отговори
До Аноним 45 преди 13 години
Олеле! От коя пещера изпълзя? Русия ИМА вече 5-то поколение от една година. Казва се ПАК ФА Т-50 . Летят и ги тестват. Имат и още два (три?) прототипа - летящи лаборатории. Mitsubishi също напредват. А сега си кажи, признай си, защо не те интересуват UK, Франция, Германия, Швеция? И те нямат петици. А, имам няколко руски лампи, ще ти ги дам, ако ти трябват за специални цели. В "Пирогов" са изваждали разни неща - батерии, краставици...
49
5
 
8
 
! Отговори
ДжиАй преди 13 години
47 "невидимия самолет на янките бе свален с руска разработка от 1968г"Защитата е винаги по-лесна от нападението.А как са руските самолети от 1968г срещу американската въздушна отбрана?
48
0
 
5
 
! Отговори
za 33 преди 13 години
Агента е французин разбира се, но в резервата за червени наречен България никога няма да го научиш......
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
невидимия самолет на янките бе свален с руска разработка от 1968г,която се нарича ,,тамара,,...и това е доказано...това което имат руснаците-не ги мислете много...то си е за тях,хахаха...
46
2
 
4
 
! Отговори
До Патриот (№37) преди 13 години
Ще се присъединя към Планк. В главицата на човек трябва непрекъснато да примигва червената лампичка на съмнението. Иначе - зле. Термоядрени двигатели няма още на Земята. Още! Ще има и тогава "бай, бай, нефт! бай, бай, газ! хелоу евтина енергия!". Чети, дете, то сляпото окато прави!
45
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно Китай ще са втората страна със самолет пето поколение и стелт технология, а Русия коя ли година ще има нещо подобно.Те още се хвалят пропагандирайки 30-40 годишни лампови самолети.
44
3
 
2
 
! Отговори
roki преди 13 години
estestveno shtom go imat nevidimiat stelt sarbite normalno e da go imat i rusnacite i kitaicite ta nali sa saiuznici i edna partia.smiatam che rusia i kitai shte modernizirat i usavarshenstvat nevidimia stelt taka che shte go praviat sas nai novite i savremenni tehnologii i shte bade po dobar ot amerikanskia nevidim stelt koito veche e star model za rusia i kitai.ne e iskliucheno nevidimia stelt da go imat i drugi strani osven rusia i kitai vsichko e vazmojno dori e sigurno.
43
1
 
9
 
! Отговори
Планк преди 13 години
"Термоядрените ракетни двигатели"- МНОГО фантастика четеш! :)
42
0
 
28
 
! Отговори
до 36 преди 13 години
" Щом китайците са пуснали стелтове,скоро време ще ги има и на Илиянци.Гаранция. "Само да добавя, че от скоро наиситна ги има на Илиянци и то в 3 различни модификации. Проблема обаче е в това, че са невидими за всички, каквато е и по-голяма част от стоката там, която обче е невидима, единствено за митничари и данъчни.
41
3
 
8
 
! Отговори
До:37 преди 13 години
Стига ни "замъглява" с информация за САЩ и новите им технологии и проекти в авиацията, ами вземи кажи, кой (копира) презаписа на Боко и Танов тел. разговори. Така като гледам няма кой друг да знае освен тебе.Щом супер секретни тайни на САЩ са достъпни за тебе, значи може да ни отвориш и на други "интересни" теми.
40
1
 
5
 
! Отговори
мвнт преди 13 години
Само че тази технология е доста стара по принцип със живачната плазма,понеже неможе на 100% да олекоти апарата.Апък тъпите американци продадоха света на тия малоулни извън земни ли са земни ли са незнам,заради тази супер стара технология.Е юь хья хората е нова
39
3
 
4
 
! Отговори
amstrong преди 13 години
DA NE E NA PEDALI ??/
38
2
 
6
 
! Отговори
hahahahaha преди 13 години
mn se kefia kato iskarate SVRUH MEGA TOP GIGA SEKRETNA INFORMACIA hahahahah interesno 4etivo e naistina za poreden put dokazva 4e makar naukata da ima niakoi granici fantaziata niama :D
37
9
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Последната суперсекретна военна разработка на американците се казва "TR-3B".Кодовото име на TR-3B е "Астра". Първите разузнавателни мисии на апарата бяха в началото на 90-те. Триъгълната ядрено-захранвана летателна платформа бе разработена от топ-секретната програма "Аврора" заедно с SDI и пари от черния бюджет. Три (от струващите милиарди долари) триъгълни разузнавателни апарати, вече летяха през 1994 г. Аврора е най-секретната аерокосмическа програма в момента, а TR-3B е най-екзотичният й инженерен шедьовър. Проектът е финансиран от Националната Агенция за Сигурност (NSA) и ЦРУ. "Астра", летящият триъгълник, не е фантастика и беше построен с технологията, която беше налице в средата на 80-те. Не всяко НЛО се дължи на него.Външното покритие на корабите TR-3B реагира на радарни стимулации и може да променя тяхното отразяване и цвета си. Това полимерно покритие, също така, използвано със системата ECCM, може да направи кораба да изглежда като малък самолет или летящ цилиндър - или дори да излъже радарите, карайки ги да виждат различен на вид самолет, или никакви самолети, или множество на много места. Кръгло плазмено поле, генерирано от плазмен ускорител във вид на пръстен, наречен Нарушител на магнитното поле (Magnetic Field Disrupter), обгражда въртящото се отделение на екипажа. Това е технология, отвъд нашите представи.MFD технологията е разработена в базите Сандия и Ливермор. Правителството крие всички подробности около проекта. Живачната плазма е под налягане 250 000 атмосфери и е нагрята до 150 градуса по Келвин. Плазмата прави 50 000 rmp (оборота в минута), за да стане супер-проводима, което причинява гравитационни нарушения. MFD създава магнитно-вортексно поле, което почти неутрализира ефектите на гравитацията върху масата с приблизителност от 89%. Не разбирайте погрешно, това не е антигравитация. Антигравитацията осигурява обратна на гравитацията сила, която може да се използва за задвижение. MFD магнитно нарушава гравитационното поле на Земята. Благодарение на това, ядрено-захранваната летяща платформа губи 89% от масата си. Така TR-3B става изключително лек и способен на маневри, които никой друг самолет не е в състояние да направи - разбира се, не вземаме в предвид НЛО-тата, които не сме построили. TR-3B лети много нависоко, безшумен е, изпълнява разузнавателни мисии и може да лети за неопределен период от време. Веднъж набрал скорост, не му трябва много енергия, за да поддържа височина. От езерото на Младоженците се носят слухове, че са изнамерени нови елементи, които лесно могат да бъдат преобразувани в плазма. С 89% редуцирана маса, корабът може да лети с Мах 9, вертикално и хоризонтално. Съобразно масата, G-силите са също с 89% намалени. Двигателната тяга на "Астра" се осигурява от 3-те ускорителя, намиращи се във всеки от ъглите на триъгълната платформа. TR-3 е суб-Мах 9 апарат до достигането на всиочина от 120 000 фута - тогава един Господ знае колко бързо може да се движи! Трите ракетни двигатели използват водород или метан и кислород. В една стандарта водород/кислород ракетна система, 85% от масата на горивото е кислород. Термоядрените ракетни двигатели използват водородно гориво, за увеличаване на тягата - добавя се кислород. Реакторът нагрява течния водород и добавя течния кислород в свръхзвуковото сопло, така че водорода гори едновременно в кислородния афтърбърнър. Двигателната система може да работи в атмосфера, с тяга осигурена от ядрения реактор; да работи при екзоатмосферни условия, с водородно гориво; да прави орбитални полети, с водородно-кислородна система.Това, което трябва да запомните, е че трите ракетни двигатели задвижват само 11% от масата на TR-3B. Те (двигателите) са строени от Рокуел. Много от НЛО-докладите са вследствие от операциите на триъгълната платформа. Важна роля в построяването е изиграла ЦРУ, NSA, NRO и ВВС. TR-3 е модифициран до TR-3A, TR-3B, и Teir-2, 3 и 4, за да объркат всеки, карайки го да си мисли, че са подобрени версии, но истината е, че са различни летателни апарати. TR-3B се различава от TR-3A така, както банан от грозде. Някои от серията TR са пилотирани, други - безпилотни.
36
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом китайците са пуснали стелтове,скоро време ще ги има и на Илиянци.Гаранция.