Еколимузина за само 1,6 млн. долара

Фантомът на Ролс-Ройс ще ръмжи с батерии
1 мар 2011 16:58,
18
Еколимузина за само 1,6 млн. долара
Снимка: Reuters

На автошоуто в Женева за първи път беше показана най-луксозната еколимузина в света. „Суперзеленият” Ролс-Ройс Фантом предлага паричен разход от 3,2 цента за пробег от 1 миля. В същото време не изпуска никакви вредни газове в атмосферата.

Цената на щадящата природата машина обаче е около 1,6 млн. долара.

Срещу тази сума всеки собственик на еколимузината ще получи лукс с дължина 6 метра и широчина над 2 метра.

Машина с тегло от 3 тона, която може да достигне от 0 до 100 км/ч за около 8 секунди и да развива максимална (ограничена) скорост от 160 км/ч. Пробегът без зареждане е 200 километра.

„Създадохме първата ултралуксозна кола, която се зарежда с батерии”, гордо коментира пред Daily Mail изп. директор на производителя Торстен Мюлер-Йотвос.

Една от основните цели на Ролс-Ройс е да реализира поръчки преди началото на Олимпиадата в Лондон догодина, чийто основен спонсор е компанията майка BMW.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Alec преди 13 години
..."Пробегът без зареждане е 200 километра.".... представяте ли си какъв ли ще е пробегът, ако вземат и да заредят батериите!!! :)))
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е най-скъпият тролей на планетата! :)
16
1
 
2
 
! Отговори
До Мето преди 13 години
Ако превозните средства минат на ток, а петрола влезе в ТЕЦ-овете това ще си е от несъмнена полза. Игаряйки в ДВГ енергията от петрола се оползотворява с КПД 20-30%. Докато КПД на генераторите в централите е много над 90%. Проблема е, че бизнеса на нефтената индустрия здраво ще го закъса. А големите милиардери не искат това. Също и арабите ще си загубят поминъка базиран на "лежане на миндера - продаване на петрол".
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да се произведе това чудо е нанесен такъв ущърб на природата, че нейните "еко" качества не могат да го компенсират. По-"еко" ще е ако тези 1.6 млн. долара се вложат в залесяване. Светът за съжаление сега не е минал на еко вълна - света е минал на вълна "еко-лицемерие". Всяка *** американска звезда се пъчи с някаква еко простотия, докато по същото време всеки жител на САЩ хаби 4 ПЪТИ повече ресурси отколкото който и да е от останалите жители на планетата.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колата струва 1,6 млн. не защото е електрическа, а защото е Ролс Ройс, стига сте се напъвали да пишете простотии.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз никога не бих дал повече за кола само щото била по екологична и даже видя ли да пише някъде екотек или нещо подобно по двегателя бягам на далеч---------------- Е, точно от такива като тебе бавно и постепенно се отървава цивилизацията.
12
2
 
5
 
! Отговори
Мето преди 13 години
И като всички се качим на електокари, откъде толкова ел. енергия? С какво точно ще се замени еквивалента на бензина и дизела? С АЕЦ? Или петрола ще го вкараме в тецовете. Тогава една миля пробег няма как за струва 3.2 цента. Ама и умници...
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ТИРА с батерийте който ще го следва на всякъде - влиза ли в цената.
10
0
 
5
 
! Отговори
А? преди 13 години
Не бе, руснак няма да се изложи с кола за милион и половина, пък да минава само 200 километра...
9
1
 
3
 
! Отговори
jo1 преди 13 години
Eй, измислил го руснака!!!!!тц, тц, тц
8
9
 
4
 
! Отговори
ЛЕЛЕ ПРОСТОИЯ преди 13 години
И да добавя че колите на ток не излизат по-евтино от на бензин в противен случай билетчето за тролея нямаше да е по-скъпо от това на автбуса и като се има предвид че тролея има повече места демек събира по повече оборот на обиколка. А и при зареждане на акумолатори не се съхранява изразходено електричество а само част. Отоплението на ток също е по-скъпо от на нафта и газ. Така че правете си изводите.
7
0
 
6
 
! Отговори
Шофер преди 13 години
Хахаха! 200 километра! Ок кухнята до тоалетната...
6
6
 
5
 
! Отговори
ЛЕЛЕ ПРОСТОИЯ преди 13 години
Клиента не го интересува това дали замърсява околната среда с газове. Него го интересува как върви и дали е удобна. Тези които защитават околната среда те да поемат част от цената на такива коли. Аз никога не бих дал повече за кола само щото била по екологична и даже видя ли да пише някъде екотек или нещо подобно по двегателя бягам на далеч
5
0
 
11
 
! Отговори
Некро преди 13 години
Според мен по-скоро масовите коли за по 30-40К лева трябва да бъдат "зелени" те са по-големия процент от замърсителите. Тия за по 1 милион не са толкова често срещани
4
0
 
10
 
! Отговори
Хм преди 13 години
Е като е с батерии чудно защо ще "ръмжи"...
3
4
 
17
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Лицемерно е да се возиш в кола, която струва толкова много пари, които могат да послужат за опазване на околната среда...
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
samo za edin milion dolara vika......
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дреме му на някой който може да си позволи кола за 2 милиона че ще му е икономична и "зелена"