Хакнаха компютрите на австралийския кабинет

Най-малко 10 министри начело с премиера са били атакувани
Обновена: 29 мар 2011 15:28 | 29 мар 2011 15:28,
6
Хакнаха компютрите на австралийския кабинет
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сериозен пробив в защитата на парламентарните компютри на австралийското правителство беше разкрит след сигнал от американските тайни служби.

Според в. Sydney's Daily Telegraph премиерът Джулия Гилард и поне двама от най-високопоставените министри – външният Кевин Руд и военният Стивън Смит, са сред жертвите на хакерското нападение. 
 
Кибер престъпниците са имали достъп до десетки хиляди кореспонденции по електронните пощи на въпросните политици. Към момента правителството отказва коментар по случая. 
 
Като най-вероятна цел на атаката се сочат секретни подробности за изключително доходоносната австралийска минна индустрия.

Sydney's Daily Telegraph цитира 4-ма независими един от друг правителствени източници, според които сред основните заподозрени за индустриалния шпионаж е китайското разузнаване. Наскоро Съединените щати предупредиха за нарастващите възможности на Пекин за водене на успешна кибер война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тва на снимката с конзолата е компира на "хакера".Жертвите са били с некви избочени Windows-и и касперски - ДЪ бест ръйш ли
5
0
 
0
 
! Отговори
aleph преди 13 години
С пуснат kismet в терминала. :-)
4
0
 
1
 
! Отговори
hah преди 13 години
На dell-а на снимката хвърчи някакъв линукс :)
3
0
 
1
 
! Отговори
aaa преди 13 години
колеги забравяте и банките !!! ама някои да им изтрие цялата база данни да се оцъклят.... да не знаят от кого имат да вземат и на кого имат да дават.... хихихи
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...До....1.... Забравил си енергото,топлофикация,лукойл, президентство,правителство,транспорт,образование,здравеопазване,съд,прокуратура, полиция.............омръзна ми да пиша. Абе да щракнат копчето на всички ни и да се оправи света.......
1
0
 
12
 
! Отговори
антимонополист преди 13 години
Няма ли някой доброволец да хакне компютрите на "Софийска вода" техната мама!

Спонсорирани публикации