Сериозни размествания при смартфоните до 2015 г.

Windows Phone 7 щял да измести Apple iOS
Обновена: 8 апр 2011 16:51 | 8 апр 2011 16:51,
26
Сериозни размествания при смартфоните до 2015 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Google и Apple в момента водят ожесточена битка за надмощие в пазара на операционните системи за смартфони. Според анализаторската фирма Gartner обаче големият победител всъщност ще се окаже Windows Phone 7.

Прогнозата на експертите е, че до 2015 година именно продуктът на Microsoft ще е лидер, изпреварвайки Apple iOS.

Компанията на Стив Джобс ще изгуби позициите си и при приложенията за смартфони, където онлайн магазина Android ще завземе близо 50 на сто от пазара в рамките на следващите 2 години.

Проучването на Gartner дава скок от 38,5% до 49,2% за Android до края на 2012 година. Това ще означава впечатляващ ръст от над 2 пъти в сравнение с 22,7% през 2010 година.

Що се отнася до операционните системи за смартфони iOS щяла да достигне пик от 19,4% от пазара тази година, но след това щял да настъпи срив до 17,2% през 2015 г.

В същото време Windows Phone ще отбележи стремглаво изкачване от 5,6 на сто до 19,5 на сто за същия период. За BlackBerry пък е предначертан спад от 13.4% до 11.1%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: applegoogleMicrosoftAndroidWindows Phone 7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
0
 
! Отговори
crus преди 13 години
Apple....машинка за мангизи/силно имиджова марка/....иновациите и развитие за всички други...A Win Mo 7си е яко пръчка....Андроида е по скоро системата за напред....
25
4
 
2
 
! Отговори
Xperia X10 преди 13 години
Я да видим разликите между iphone и android1. Андроид е отворена система, всякакви подобрения може да се правят на нея. За сравнение - какво стана с Flash плеъра и Iphone ?2. Android притежава по-голяма свобода за управление на интерфейса и widgets.3. Глупавото заключване към даден оператор на IPhone. При андроид това не съществува.4. Можете ли да си смените батериите на ифоните ?5. Андроид предлага много безплатни апликации, които работят прекрасно. При applestore това го няма.
24
3
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 13 години
Пич, рядко *** си!Нищо лично де, то е от пъпките!iPhone е добър бизнес телефон! А вие ми го сравнявате с Андроид? Андроит е рекламен plug-in на Google! Нищо друго!Аз имам и двете, и ябълка и HTC, единя е на Мтел и един на Глобул. Просто не си сменям iPhone-а с нищо!
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единственият по-добър смартфон от iPhone 4 e iPhone 5
22
2
 
2
 
! Отговори
Metalex_ преди 13 години
Абе вие ебаватае ли се?!?! Аз съм с HTC Mozart и благодаря на всички божества, че е служебен...нищо не става от т'ва..блокира му тъча на 3тия месец, а софтуера му направо се счупи на парчета...*** ***..1000 лева..още си купувайте смартфони, андроиди и не знам к'ви ***..
21
1
 
5
 
! Отговори
ала бала преди 13 години
Въх стреснах се.Сега цяла нощ немога да заспя.Иначе 18 май си прав.Колкото е по *** телефона толкова е по сигурен.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В писанието става дума за 2015г - след 4 години. Правилото #1 за успех на технология в ИТ бранша е че печели първият. Друго правило- закон на Мур, е че на "18 месеца броят танзистори в процесора се удвоява". Интересно какво ново ще има след 3 години, с което Микрософт ще забие пръв нова технология?
19
4
 
5
 
! Отговори
DragOn преди 13 години
Имам iPhone и го мразя от дъното на душата си.Няма по гаден начин за контрол на клиента от този който Стиви е разработил.Колкото до иновациите на Apple - те са единствено в маркетинга. Технологичните иновации са при HTC/Samsung/Microsoft. Софтуерно най-стабилни са MS а Google пък са най-инновативни. Освен това - отказвам се от iPhone! Не виждам защо трябва да завися постоянно от наличието на интернет. В това отношение Phone OS 7 и Android са много по-самостоятелни. Bye Apple! RIP
18
2
 
4
 
! Отговори
Gir преди 13 години
Със тея "SmartPhone"-и контролът ще бъде пълен..--------------------------------------------------------------------------Чудите ли се защо, вече повечето по-вишестоящи хора са с телефони за по 30 лв. Еми очевидно е че, тези лигавщини са за масата и промитите пубертетчета..*
17
1
 
7
 
! Отговори
АнтиАнтифа преди 13 години
Всеки си има право на мнение и всеки човек търси различни приложения и има различни представи, за това как да изглежда операционната му система или какви функции да има.Колкото хора,толкова и мнения по темата.Факт е ,че в момента надцакването, между софтуерните алхимици е голямо, но има един малък факт,който не е за пренебрегване.Много мъничък...и той най-много бърка в *** на конкуренцията и хейтърите.НЯМА ЧОВЕК КОЙТО ДА Е ИМАЛ АЙФОН И ДА ГО Е СМЕНИЛ С ДРУГ ТЕЛЕФОН. Това изчерпва темата !
16
2
 
6
 
! Отговори
оле оле преди 13 години
тва е за хора без собствено мислене! единственото необходимо нещо в развитието на телефона като цяло е - да не си зависим от жица и обхват! С други думи, достатъчно е, че може да се телефонира, всичко останало е една огромна лигавщина! На мен си ми харесваха даже и едновремешния тип на набиране, със шайбичката, много весел звук издаваше :))))))))
15
2
 
6
 
! Отговори
edin преди 13 години
Аман от платени публикации
14
1
 
5
 
! Отговори
az преди 13 години
правилна е прогнозата.ябълковата и гугълската "ОС" са само рекламен трик.единственото, което се прави с тях е да се влиза в интенет.проверете, какво е основата и на двете ОС.микрософт има проблеми, защото трябва да скалира истинско ядро на ОС за много ограничено устройство като телефон.скоро това ще е готово. пример - .нет ядрото скалирано до 1 библиотека.
13
1
 
11
 
! Отговори
сдфсфс преди 13 години
Пък и за iPhone-a е по-голяма пречката да се пише софтуер.За да може да разработваш в България ти трябват:Лаптоп на Apple - най-евтиния е 1800 лв с ученическа отстъпка, 2000 без.Xcode - 5 долара как да е...99$ на година, за да публикуваш в AppStore.Евентуално iPhone/iPod Touch/iPad.Докато при Android Компютър - който и да е Eclipse - безплатен Android SDK - безплатен Да публикуваш в market-a - 30$ еднократно. Евентуално Android-ски телефон.
12
3
 
3
 
! Отговори
dfsdfsd преди 13 години
Нормално...Колкото и да се продава iPhone-а, все пак го произвежда само една компания, колкото и да са големи.Докато Android и WinPho ги произвеждат Samsung, HTC, Motorola, LG и други, като изкарат 20 вида различни телефона, естествено че ще се купят като бройка повече такива телефони, но това не значи, че са по-добри.
11
1
 
15
 
! Отговори
Stan преди 13 години
Имам Самсунг омния 7 от 6 месеца с Windows phone 7 и честно казано има някой интересни неща, но не си заслужава...Windows влязаха много неподготвени с тази операционна система. Преди ъпдейта системата нямаше нито копи пейст, нито сега има флаш или т.н. За мен телефоните са HTC с андроид...това е бъдещето! Айфон за тези пари са неоправдани според мен. Това е мое лично мнение и не искам да обидя никой.
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Недейте да ме разсмивате ;))) Само който не е имал Айфон може да говори простотии за него. Всички дето си губят времето с андроидни телефони ме гледаха като отровени като си взех айфона и им показах какво представлява. Дръпнатите очи могат само да копират. За Уин-фоните изобщо не ми се говори, задънена улица...
9
11
 
8
 
! Отговори
В момента... преди 13 години
...дори пиша от айфона си!Според много мои познати съм направил "грешка" като съм го взел...истината е, че парите са напълно оправдани за качеството, което предлага!И не смятам, че в скоро време ще се появи аналог на 4-ката!!
8
5
 
10
 
! Отговори
Bai Onzi преди 13 години
@7 самият "единствен смартфон" Айфон е евтина имитация и заемка от чужди проекти :) Това, че имат силен маркетинг и лоялна група зомбирани почитатели на ябълки не ги прави уникални, единствени или неповторими. Както често се случва първият накрая изяжда дръвцето, защото вторият и третият не повтарят грешките :)
7
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единствения "смартфон" е Айфон. Другото са евтини имитации без собствен стил. И като приложения Айфона ги бие два пъти. 90% от приложенията за Андроид са направени първо за Айфон и после са конвертирани.