Microsoft опровергава слухове за Windows 8

Разпространените наскоро подробности не били верни
19 май 2011 17:19,
58
Microsoft опровергава слухове за Windows 8
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Спекулациите около новата операционна  система на Microsoft се засилиха в последните дни, след като от ръководството на производителя на процесори Intel изразиха някои опасения. Според един от шефовете Рене Джеймс Windows 8 ще бъде с нова структура по отношение на широкаразпространената  32-битова ARM архитектура. С други думи програмите, които работят сега, няма „да тръгнат” на новия Windows.

Което може да значи допълнителни работа за разработчиците и допълнителни разходи за потребителите. Освен това от Intel обявиха, че очакват основните 4 хардуерни доставчици на процесори да работят само с пригодени за тях копия от операционната система. Тоест закупен  Windows 8 за Intel няма да може да бъде инсталиран на компютър с AMD-процесор.
 
Разкритията на Intel обаче бяха категорично опровергани от Microsoft. Компанията на Бил Гейтс нарече слуховете „фактологически неакуратни и подвеждащи”, но не влезе в подробности. Засега Windows 8 все още е във фаза на разработване и до завършване на продукта има доста време, завършва engadget.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: MicrosoftWindows 8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
Хайкер преди 12 години
Виндоус руЛЗЗЗЗ
55
0
 
1
 
! Отговори
opi преди 12 години
РЕЕЕЕЙЙЙЙССССААААА
54
924
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уау, тука некъв хакер се развихри:)))
53
2169
 
4
 
! Отговори
7 преди 12 години
Развеселен съм, ето ви нагледно доказателство колко може да забравите под Linux да ви хакнат, вижте си отрицателните вотове и после пак ми кажете за Linux
52
2443
 
5
 
! Отговори
7 преди 12 години
Вече повече от 10 г. чета как Linux ще бие Windows и все в бъдеще време. Както отбеляза по-долу един коментиращ, това че 99% не знаят и не владеят Cmd и вече и PowerShell или пък не знаят и не могат да си създават .bat файлове е съвсем отделен въпрос. Да не говорим, че скоро няма да пренапишат някой неща за linux пък и да го направят няма да са free. Хайде със здраве и всеки да си се радвата на неговото.
51
3494
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Компютри и климатици не работят добре когато има отворен windows.
50
3382
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 12 години
Един ден Бил Гейтс хванал златната мишка. Тя му се примолила:- Пусни ме и ще ти изпълня едно желание!- Ами добре.И Бил Гейтс извадил една карта на света. И казал:- Искам да владея цялата тази територия!Мишката казала:- Еее. Аз все пак не съм златната рибка. Не съм толкова могъща. Поискай си нещо друго.Помислил малко Бил Гейтс и казал:- Ами искам да махнеш всички грешки в Windows!Мишката помислила, помислила и казала:- Абе. . . я дай онази карта да я погледна пак!
49
4174
 
2
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Недоразумението днес.бг доказва, че не операционната система е виновна за "бъговете", а софтуера, който се изпълнява на нея. Така че на така любимия ви linux винаги може да се пусне програма, която да го направи пълна боза :)
48
4952
 
2
 
! Отговори
До анонимен преди 12 години
Не си прав тук! За уиндоус работят примерно 100 000 човека, докато за линикс работят милиони програмисти, които всеки ден и час търсят слабости и ги отстраняват с ъпдейти, които уиндоуса пуска по-рядко и пропуска доста слабости в ОС.
47
5021
 
2
 
! Отговори
до до 32 преди 12 години
Ами компилирай си ядро за твоята машина и ти гарантирам, че ще усетиш лекотата на ОС и ще видиш колко излишни работи има в уиндоуса, които товарят машината.
46
5102
 
1
 
! Отговори
5kov преди 12 години
А защо моят Уйндоус 386 да е по лош от другите?
45
5001
 
4
 
! Отговори
I преди 12 години
Позвайте свободен софтуер :)
44
5276
 
0
 
! Отговори
Анонимният преди 12 години
Какво сприте бе хора и за линукс, и за уиндоус има едни и същи програми, и двете са операционни системи, и при двете се случват бъгове, това е нормално за софтуера. Все пак е нормално при софтуер да има крашове и тем подобни простотии, на кой с какво му е по- лесно с това ще си джъга. Като линукса е конзолен, като чели няма конзолен софтуер за уиндоус, за глупости спорите ми се струва, смешна работа. :D
43
5422
 
3
 
! Отговори
Daniel преди 12 години
Интересно тогава защо повечето корпорации ползват Unix-базирани (разбирай Линукс) ОС на техните сървъри ?Може би всички те са *** и не знаят какво правят, нищо че печелят милиарди годишно :))))
42
4897
 
5
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Всичко зависи от човека зад клавиатурата, независимо каква система използва.Няма нищо по-смешно от коментар номер 41. Сори колега, ама на това което каза за седмицата, мога само да се смея на глас и да клатя глава.
41
4969
 
3
 
! Отговори
do PiAr преди 12 години
Спокойно никой не може да те задължи да ползваш интернет.Освен това има надеждни файъруоли който не допускат директен шпионаж.Те са няколко вида има ги на сървари, рутери и на самия ти компютър.Освен това ако има наистина какво да криеш винаги можеш да си земеш един малък лаптоп и да му демонтираш уайърлес модула. т.е антената След този странен акт ти гарантирам че няма да фане никъф нет . ахахах съответно шпионирането ще е изключено по подразбиране.
40
5252
 
5
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Убунту не върви добре на всеки хардуер , аз съм с АМД и куад феном с ддр3 на 1333 и мога да ти кажа че какъвто и линукс да кача карантията не го приема напълно.Все има некакви бъгове и донастройки и пак не работи като хората.Накрая виках даже 1 експерт по линукс и тои се предаде след няколко часа игра с фразата - смени дъното и ще стане.7ца сп1х32б работи отлично и нямам никакви грижи.Но за тая 8ца съм малко скептичен , едва ли ще е юзер френдли ОС.
39
5018
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък от както ползвам Линукс (няколко години) абсолютно забравих за вируси, преинсталации, забивания и т.н.Преинсталирам само когато излезе по-нова версия на операционната система (през около 6 месеца).Бях си сложил преди време един Windows7, колкото да го видя. Не го бях пускал много време, и наскоро като го пуснах - дъвро - не иска да се пусне (а напрактика не съм го ползвал...)Има един български Линукс, казва се УСУ learnfree.eu - него ползвам и съм супер доволен.Windows -никога!
38
4918
 
13
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
"Вече има Линукс дистрибуции, които са доста интуитивни и могат спокойно да се ползват от обикновен домашен потребител"Има, но нека да си го гледат така наречените IT "специалисти".Тези които правят програмите и не само, първо гледат да пуснат финалния продукт за уиндоус платформа, пък за линукса ако се случи пуснат и за него версия, много възможно без support.За това тия дето ревете за Линукса, просто замълчете и вижте процентите, те говорят. На никой не му пука за Линукса, точка.
37
4976
 
6
 
! Отговори
леля от данъчното преди 12 години
Аз използвам все още уиндоус 98. Мога да ви кажа, че това е най-стабилната система, преди ХР и 7!