Персоналният компютър е таблет

Бил Гейтс с категорична прогноза за бъдещето на PC-тата
Обновена: 19 май 2011 19:27 | 19 май 2011 19:27,
48
Персоналният компютър е таблет
Снимка: Reuters

Основателят на Microsoft Бил Гейтс направи интересен коментар по повод твърденията, че светът навлиза в пост-PC ера, където иновацията е насочена главно към смартфоните и таблетите.

Според вторият най-богат човек в света „персоналният компютър е таблет”.

„Виждате устройство и се чудите дали е компютър, дали е телефон. Определенията се променят изключително бързо”, твърди Гейтс пред BBC.

Милиардерът подчерта, че е Microsoft е една от първите компании, които са осъзнали, че широк спектър от устройства може да се насочи към софтуерно развитие.

Освен това припомни, че иновации като мултимедийни видеостени са в концепцията на фирмата още от 70-те години насам.

Гейтс коментира, че сега усилията трябва да се насочат към успешната реализация на всички идеи и застигане на конкуренти като Apple и Google,  които окупираха пазара на смартфони и таблети.

„Не бих казал, че цената на акциите е най-добрият показател за успеха на една компания”, леко раздразнено заяви милиардерът в отговор на въпрос дали се притеснява от значителната разлика между стойностите на акциите на неговата компания и тези на Apple на фондовата борса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
18
 
! Отговори
ined преди 12 години
Малко от нещата които ги разправя Бил Гейтс се случват в действителност, всъщност често става точно обратното. Да не забравяме "прозорливото" му изказване от преди време, че 640 килобайта са предостатъчни за всякакви програми :)
6
5
 
7
 
! Отговори
TTTSPS преди 12 години
Какво е таблет?
5
4
 
62
 
! Отговори
Linux преди 12 години
Един ден Бил Гейтс хванал златната мишка. Тя му се примолила:- Пусни ме и ще ти изпълня едно желание!- Ами добре.И Бил Гейтс извадил една карта на света. И казал:- Искам да владея цялата тази територия!Мишката казала:- Еее. Аз все пак не съм златната рибка. Не съм толкова могъща. Поискай си нещо друго.Помислил малко Бил Гейтс и казал:- Ами искам да махнеш всички грешки в Windows!Мишката помислила, помислила и казала:- Абе. . . я дай онази карта да я погледна пак!
4
32
 
11
 
! Отговори
Entusiast преди 12 години
Газ пикае бозавият очилатко, че му разказаха играта от Ейпъл... имали били разработки за мултимедийни видео стени още през 70те.. да бе да! Не на нас тия, шматкииии!
3
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Компютри и климатици не работят добре когато има отворен windows.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това на снимката Били Гейтс в гръб ли е?
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Персоналният компютър може не на таблет ами на таблетка да го направят, обаче пак ще е повече от една средна заплата.