Персоналният компютър е таблет

Бил Гейтс с категорична прогноза за бъдещето на PC-тата
Обновена: 19 май 2011 19:27 | 19 май 2011 19:27,
48
Персоналният компютър е таблет
Снимка: Reuters

Основателят на Microsoft Бил Гейтс направи интересен коментар по повод твърденията, че светът навлиза в пост-PC ера, където иновацията е насочена главно към смартфоните и таблетите.

Според вторият най-богат човек в света „персоналният компютър е таблет”.

„Виждате устройство и се чудите дали е компютър, дали е телефон. Определенията се променят изключително бързо”, твърди Гейтс пред BBC.

Милиардерът подчерта, че е Microsoft е една от първите компании, които са осъзнали, че широк спектър от устройства може да се насочи към софтуерно развитие.

Освен това припомни, че иновации като мултимедийни видеостени са в концепцията на фирмата още от 70-те години насам.

Гейтс коментира, че сега усилията трябва да се насочат към успешната реализация на всички идеи и застигане на конкуренти като Apple и Google,  които окупираха пазара на смартфони и таблети.

„Не бих казал, че цената на акциите е най-добрият показател за успеха на една компания”, леко раздразнено заяви милиардерът в отговор на въпрос дали се притеснява от значителната разлика между стойностите на акциите на неговата компания и тези на Apple на фондовата борса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
"Бил Гейтс е най-великият, ако не беше той, повечето все още намаше да имате компютри и да можете да го плюете.."И защо нямаше да имаме компютри? Ти предполагаш, че той ги е измислил? Не е той.Или мислиш, че има само Windows? И тук не си прав! Отговори на туземного население на планетта защо без Гейтс нямаше да има компютри. Много любопитно.
26
1
 
3
 
! Отговори
Простюзернаквадрат преди 12 години
Разбира се, че таблета, като философия на ползване в сегашния му вид не може да замени настолното PC. Но ясно се вижда тенденцията към миниатюризация на хардуера. Продължавам да смятам, че в бъдеще щайги ще се купуват от хора, които се нуждаят от много изчислителна/графична мощ. Масовия юзър браузва в нета, а това го могат и днешните таблети. От Редмъндт твърдят, че Вин 8 ще поддържа едновременно 2 интерфейса - за тъч и за мишка, т.е. отрано се подготвят.
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бил Гейтс е най-великият, ако не беше той, повечето все още намаше да имате компютри и да можете да го плюете...Или всички сте с Mac-ове за по 4 бона хахаха :-))))) Продуктите на Епъл са хубави, но необосновано скъпи...Виж PC може да си сглобиш и за 500 лева...
24
0
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
напротив, всичко, което си написал, не само че е възможно, ами е вече практика в някои държави по света. откакто имам ipad не чета книги от хартия, новините научавам от интернет, не съм чел вестник от хартия от години, с таблета можеш съвсем удобно да се свиеш в леглото и да отидеш до тоалетната, макар че точно в тоалетната iphone-а е по-удобното устройство, с ipadмогат да се правят филми и музика, можеш да играеш хиляди игри, а някой държави (Япония) имат 100% мобилен нет дори и в планините.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са глупости, както компютърът или интернет никога не могат да заменят на 100 процента книгите и вестниците, така и таблетът не може да замени PC-то. Просто някои специфични нужди могат да бъдат задоволени само с конкретното пособие. Не можеш да се свиеш удобно в леглото преди лягане с PC, не можеш да идеш в *** с таблет в ръка, или да правиш филми и анимации на него, както и да играеш игри, не можеш да идеш на планина с нета...
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
таблетът е як, но реално на него не можеш да свършиш почти никаква работа. Той е просто средство за консумация... В офисите и предприятията пак ще са си нормалните компютри.
21
1
 
12
 
! Отговори
оня с коня преди 12 години
аз все още си цъкам с мишка с топче, тия ми говорят за тъчове-мъчове ...
20
11
 
3
 
! Отговори
future преди 12 години
Едва ли точно таблетът ще доминира. Скоро ще се появи комп във вид на очила - не ти трябва нито мишка, нито клавиатура, образът 3D, може да се смесва реалният свят с комп. изображение и т.н. Може да си го носиш в джоба. Тогава ще видим коя джаджа ще се наложи. Бил Гейтс май е малко скаран с техниката, затова други фирми ще наложат новите модели и е време тоя Виндовс да го разкарат - дай боже по-скоро.
19
0
 
18
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
Ако таблетите станат мощни колкото персоналния компютър то тогава персоналните компютри ще са мощни колкото съвременните супер-компютри :)
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е да измислят нещо ново. Нов таблет, нова печалба.
17
4
 
8
 
! Отговори
Простюзернаквадрат преди 12 години
Като гледам тенденциите в развитието на хардуера, май наистина настолните PC-та тип щайга ще отидат в историята, поне тези за масовия пазар. И сега технологията позволява да се произвеждат таблет-PC. Могат да ги продават със стойка, която да го държи вертикално, да има няколко USB интерфейса за да се включва външна периферия - клавиатура, мишка, принттер и пр. Когато ти трябва мобилност, разкачаш кабелите.бтв. Епъл отдавна продават настолен Маc, побран в тялото на LCD монитор.
16
2
 
28
 
! Отговори
водно конче преди 12 години
От всички видове компютри, таблетите със сигурност са най-удобни за ползване в тоалетната.
15
3
 
28
 
! Отговори
Истината преди 12 години
таблетите са по умни от 90% от притежателите им, дори когато батерията им е свършила.
14
4
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
пффф... и т.нар. таблет на бъдещето вероятно ще е удобен само за чат (скайп о фейсбук), защото за другото ще ни изтекат очите на такива малки дисплеи....
13
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Entusiast, наистина имат:) казва се tv out :)поразрови се в гуглео да видиш синия екран от кви табла зее:)
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
inedами то като се замисля има леко мръдване:) но на компота ми от преди 4 години мога да правя абсолютно същите неща както и на щайга с 6 ядра професор сега:)просто е малко по-шареновиж ако компота се ползва за "сметки", т.е. пресмятане на системи итерационно примерно с матрица 10000000000 на 100000000000000000000 ... друг въпрос
11
3
 
29
 
! Отговори
Наско преди 12 години
Винаги ми е било много смешно, когато видя хора със смартфони купени само за да се изфукат с тях и които не се използват по предназначение. Слагат си аларма кой кога имал рожден ден, какво да се купи от мола или къде се намира Трявна примерно и си мислят че работят с тази машинка.
10
13
 
16
 
! Отговори
фък преди 12 години
АМИ КАК ЩЕ ИГРАЕМ ИГРИ БЕ КАВАЛ СМАЧКАН БИЛ ЛИ СИ ГЕЙ ЛИ СИ...
9
4
 
10
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
ZAMISLETE SE ZASCHTO EVREITE IZPOLZVAT SAMO OBIKNOVENNIMOBIFONI...SAMO ZA DA RAZGOVARQT S TQH...PRI TQH S NEGLASENZAKON SA ZABRANENI.....SMS..BEZJICHEN INTERNET I DRUGI..VREDNI ZA ZDRAVETO NOVOVAVEDENIQ...IMA KOI DA MISLI ZA TQHNOTO ZDRAVE I JIVOT...3000 EVREI BQHA PREDUPREDENI INE OTIDOHA NA RABOTA KOGATO PADNAHA KULITE NA 11.9.2001.....
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимка: ReutersЕееебати и снимката, браво!